nono

Blake Lively visszasírja a rabszolgatartást?

Míg a sztárok egyik kedvenc suszterét, Charlotte Olympiát nemrég rasszizmussal vádolták meg, addig a színésznőként és életmód-guruként ismert Blake Livelyt azzal gyanúsították meg, hogy saját blogoldalának, a Preserve-nek összeállított őszies hangvételű, „Allure of Antebellum” (Háború előtti csábítás) névre keresztelt divatanyagát a déli ültetvényeken folytatott rabszolgatartás ihlette meg.

Blake Lively behatárolta célközönségét
Blake Lively behatárolta célközönségétpreserve.us

A színésznő online bolttal ellátott blogját cseppet sem kímélő közösségi oldalak szerint ugyanis az éppen várandós celebnő szezonális sorozatán egy ültetvényes felesége vagy egy pamutszövöde tulajdonosának a szeretője pöffeszkedik egy korabeli faház tornácán. Azoké a „gazdáké”, akik az ingyen munkaerőből alapozták meg vagyonukat, mellyel bebiztosították az utódaik számára is a felhőtlen gazdagságot – írja a gawker.com, melynek szerzője nem érti, hogy vajon hogyan kerülhette el a szőke sztár figyelmét az a tény, hogy valójában nem menő rasszistának lenni, a fekete bőrű embereknek mára már saját televízió hálózataik vannak, főiskolára járhatnak, ahogy politikai pártokhoz is csatlakozhatnak, ha akarnak.

„Attól tartok, hogy ez kicsit sem mókás. Ez az egész azt sugallja, hogy a rabszolgatartás jó volt. Mindenki igazán elegáns és gazdag volt, mivel nem kellett fizetést adniuk a munkásaiknak" – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások születtek az üggyel kapcsolatban, melyre még a 27 éves Lively ügyvédei is rátettek egy lapáttal, amikor egy erős hangvételű levélben azzal vádolták meg a gawker.com szerzőjét, hogy az „szándékosan hamis színben” tüntette fel ügyfelüket.

Szerintem Blake Lively...

A kiváltságos, fehér bőrű rabszolgatartó osztálynak címzett, különösen sértő ruhadarabok és kiegészítők egyébként igencsak borsos áron kaphatóak a celebnő webáruházában, egy fekete kalapért 335 dollárt (80.430 forint), egy átmeneti gyapjúkabátért pedig 570 dollárt (136.634 forint) kell otthagyni az üzletben.

Ön mit gondol, tényleg a rasszizmus fűtötte Blake Livelyt vagy csupán félreértés az egész? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Érdekességek