Íme a párizsi divathét legértelmetlenebb darabjai

Természetesen számtalan olyan szett van a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató párizsi divathétről, melyeket szívesen viselnénk a következő szezonban, azonban idén is volt néhány olyan összeállítás, amit igencsak nehezen tudnánk beépíteni a hétköznapi öltözködésünkbe, sőt egy-két ruha egyenesen hordhatatlannak tűnt. A felháborító ruhakölteményeket kiszúrták a huffingtonpost.com szerkesztői is, akik összeállítottak egy listát a legfurcsább darabokról. Íme a trendeket legjobban benéző divatházak!

1. Acne Studio

A divatház a Palais de Tokyo-ban mutatta be legújabb kollekcióját, ami egyébként egy merész, modern és játékos gyűjteménynek tűnt, azonban a számos kifogástalan szett között feltűnt egy kakukktojás, a törölköző-ruha, ami felett a mai napig nem tértünk napirendre. Az Acne Studio szerint a flottír ruhát arany kiegészítőkkel és barna lakkbőr papuccsal hordjuk majd a következő szezonban.

2. Issey Miyake

A Párizs központjában, a Place de la Concorde-ban bemutató tervező ezúttal is egy egyedülálló kollekcióval rukkolt elő, melynek főszereplői a tervezőtől megszokott és elvárt redős darabok voltak. A gyűjteményhez készített felhő-szerű kalapokat viszont nem tudjuk hova tenni, bár látványosak, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy kényelmes lehet egy ilyen darabban átvészelni a nyári kánikulát.

3. Emanuel Ungaro

„Boldog ember vagyok, aki szereti az életet, így amikor a kollekciót terveztem, szerettem volna azt hinni, hogy a tavasz színes lesz" – mondta a divatház optimista tervezője, Fausto Puglisi, aki harsány színárnyalatú, merészen dekoltált darabokat küldött kifutóra. Kivéve ezt a földig érő klepetust, ami a kifutón valóban drámai hatást keltett, ennek ellenére nem tudjuk elképzelni, hogy efféle varázslónő ruhában lépünk majd utcára 2015 nyarán.

4.Tsumori Chisato

Az elegendő hóborttal megáldott tervező kollekcióiban gyakran tűnnek fel a védjegyének számító különleges minták, fodros, hullámos nyomatok, flitterek és gyöngyök, mellyel általában a vízi világot kívánja megidézni Chisato. A mélytengeri téma idén is belekerült a gyűjteménybe, aminek egyik kiegészítőjét, a fejfedőre applikált műanyag „homlokvédőt” nem tartjuk kényelmes viseletnek a nyári melegben.

5. Elie Saab

A vörös szőnyeges eseményekre járó celebnők egyik kedvenc tervezőjét ezúttal az Amalfi-part kék vize és a környék nyüzsgő élete ihlette meg, az absztrakt csipkékkel és hímzésekkel pedig az apályt és a víz áramlását kívánta utánozni. A ruhákat állítólag olyan nőknek ajánlják, akik egy ilyen merész darabban indulnak el vacsorázni, de nem zavarja őket az sem, ha a találka átnyúlik az éjszakába. Kíváncsiak vagyunk, ki lesz az első celebnő, aki bevállalja majd Elie Saab villantós szettjét a következő szezonban.

6. Sonia Rykiel

Első, de második ránézésre sem tippeltünk volna arra, hogy Kendall Jenner ebben a falatnyi, áttetsző anyagból készült ruhában éppen a Sonia Rykiel kifutóján lejt végig. Pedig ilyen és ehhez hasonló merész darabokkal kívánta az 1968-ban alapított divatház tudatni a közönséggel, hogy a kollekcióval egy új vezető tervező, Julie de Libran állt a márka élére. Az új designerhez nagy reményeket fűznek a divatháznál, ugyanis korábban 10 évet töltött a Pradánál, majd lehúzott öt évet Marc Jacobs mellett a Louis Vuittonnál is.

7. Balmain

„Rihanna és Beyoncé korunk Madonnái. Ez az, amiről a kollekcióm szól. Nincs azzal semmi baj, ha a modern szexistennők feltárják bájaikat. Az én generációmban egy csomó ilyen dögös nő van. Tetszik az a tény, hogy a szexis külsőnkkel ma hatalomra tehetünk szert. Számomra a szexiség nem csak a jó alakról, hanem az azt megmutató átlátszó ruhákról is szól” – mondja a Balmain fiatal tervezője a kollekcióról, ami valóban tele van pakolva merészen kivágott és mélyen dekoltált darabokkal.

8. Valentin Yudashkin

Biztos jövőre is lesz egy-két olyan hiú celebnő, aki meg akarja majd ugrani Rihanna CFDA Fashion Awardson viselt áttetsző, kövekkel kirakott ruháját és annak hírét. Valószínűleg ez járt az orosz származású tervező, Valentin Yudashkin fejében is, mikor ezt a sokat sejtető, virágokkal borított ruhát tervezte 2015 nyarára.

9. Jean-Charles de Castelbajac

A legtöbb divatházhoz hasonlóan Castelbajac is a sportos szerelésekben látott fantáziát a tervezés során, így egymást érték a kifutón a hatvanas évek retro-futurista pop elemeivel összeengedett vidám és lezser együttesek, melyek közül a csipkekezeslábast és a hozzá párosított fémvödörnek látszó fejfedőt nem tudjuk elképzelni az utcai divatban 2015-ben.

10.Junya Watanabe

A tervező kollekcióját elnézve az az érzésünk támadt, hogy nem is egy ready-to-wear, hanem egy haute couture show képeit nézzük vissza. A divatház ezúttal meglehetősen teátrális módon házasította össze a konstruktivizmust, az art decót és a retro-futurizmust, így a gyűjteményben javarészt korongformák, fémes és átlátszó anyagok és egyéb szeszélyes motívumok kaptak helyet. Watanabe egyben azonban nem lőtt mellé, valóban menő lesz zoknit húzni a szandálhoz és félcipőhöz jövő nyáron.

11. Yohji Yamamoto

A designer az érzékiségre és a szexuális szabadságra helyezte a hangsúlyt a tervezés során, mégis sokakat meglepett a showt záró bizarr menyasszony és annak ruhája. A lila virágokkal és gyöngyökkel borított ruhában, bukósisakban és fehér sofőrkesztyűben kifutóra lépő modellel a tervező állítólag azt akarta szimbolizálni, hogy a házasság korlátozza a nők szabadságát, szexuálisan és más módon is.

12.Vivienne Westwood

A brit tervező 2015-ös tavaszi-nyári kollekciója tele van történelmi utalásokkal, számos 18.századból ismerős ruhadarab és kiegészítő lett újraértelmezve a divatháznál a szezonban. Azt viszont nehezen tudjuk elképzelni, hogy a nők fonott kosarat fognak a fejükön hordani, míg a férfiak képregény mintás kezeslábasban járnak majd fesztiválozni jövő nyáron.

13.Comme des Garçons

A divatház tervezőjét, Rei Kawakubót a vér és a rózsa inspirálta a majdnem száz százalékban piros árnyalatokat kapott gyűjtemény tervezésénél. A belső szervekre emlékeztető 3D-s ruhákat egy alternatív színház színpadán még el is tudjuk képzelni, de valószínűleg nem kell attól tartanunk, hogy szembejön velünk egy ilyen óriási szív vagy bélrendszer az utcán.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek