Venne sportruhát fast fashion boltban?

Az edzőruha egyre nagyobb biznisz, és ezt egyre több cég ismeri fel, többek között a fast fashion márkák is. Akik úgy gondolják, hogy cipőt csak a cipőboltból érdemes venni, nyilván nem számítanak célközönségnek, pedig lehet jó dolgokat kapni náluk és nem is olyan drágán. Mi azért megnéztük, hogy mit és mennyiért vehet az, aki az őszi gardróbfrissítéssel együtt szeretne beszerezni olyan cuccokat is, amiben futni, tornázni vagy éppen jógázni járhat. (És miközben válogat, mindenképpen tartsa szem előtt ezeket a szempontokat is!)

Először a Mangóba néztünk el, hiszen itt már egy évvel ezelőtt is találtunk elég jó edzőcuccokat. Azóta újabb kollekció érkezett az üzletekbe. Persze nem mindegyikbe, mert a Váci utcán például semmi nem volt, a WestEndben viszont egy falnyi póló, nadrág és miegymás várt minket. Az edzőruhák nem itt a legolcsóbbak, viszont a nyugodtabb mozgásformák kedvelőire is gondoltak, és az anyagok is elég kellemesek. Ez nem minden esetben mondható el a Bershka és a New Yorker edzőcuccairól, de a designra ők is ügyelnek, és a praktikumot is próbálják szem előtt tartani, náluk is találkoztunk például apró zsebbekkel és fényvisszaverő csíkokkal.

Az H&M régi motorosnak számít és sportmelltartóik ár/érték aránya verhetetlen, és ha a svéd olimpikonoknak is jó, amit ők gyártanak, akkor annyira nagy baj nem lehet. Pár szezon óta az F&F is beleerősített – a cipőik nem is olyan drágák. Ugyan a mindennapi futáshoz, edzéshez komolyabb lábbeliket érdemes venni, otthoni tornázáshoz vagy éppen túrázáshoz tökéletesek. Még egy jó pont, hogy azok is találnak magukra megfelelő ruhadarabokat, akik nagyobb konfekciómérettel rendelkeznek. 

Úgy gondoltuk, hogy a ruházati üzletek mellett érdemes megnézni azt is, hogy milyen a választék a fehérneműboltokban. A Women's Secretnél sajnos csak sportmelltartót kapni, a Tezenisben pedig még azt sem, itt viszony vannak olyan trikók, pólók, cicanadrágok és melegítők, amiket nem kimondottan edzéshez gyártottak, de lehet velük tenni egy próbát.

Az Oysho viszont tökéletes lelőhelye mindennek, ami sportoláshoz kell. Bizony, még úszószemüveget is találtunk, de volt kulacs és telefontartó tok is, sőt, áttetsző táska is úszóknak, amiben hazavihetik a vizes cuccokat. A márka ügyel arra, hogy a kollekció darabjai ne csak divatosak legyenek, hanem praktikusak is. Amit kültéri sportoláshoz szántak, azon van zseb és láthatósági csík is, és a dzsekiktől kezdve a sportmelltartókon át a szoknyával kombinált rövidnadrágokig át minden megtalálható itt. 

Venne sportruhát fast fashion boltban?

Oszd meg másokkal is!
Mustra