nono

Álomfogó karkötő DIY

A saját készítésű karkötők rendszerint gyöngyöket, vagy jobb esetben előre elkészített fityegőket tartalmaznak, amivel igazán egyedivé tenni őket nagyon nehéz. Ám ha magát a központi díszt is Ön készíti el, akkor biztosan az ízléséhez igazodik majd a kész mű, és az is garantált, hogy nem jön majd szembe az utcán. Ilyen például az álomfogó karkötő, amivel kicsit bohém, vidám, és romantikus benyomást kelthet.

Amire szüksége lesz:

- Fogók

- Karikára formázott drót

- Drót darab

- Szalag (kb.: alkar hosszúságú)

- Vastagabb cérna (nagyjából kar hosszúságú)

- Bőrszíj darab (kb.: 20 centis)

- Csavaros zár

- 1 darab gyöngy

- 3 darab kisebb toll

- 3 darab akasztós stopper a tollakra

Az álomfogó

Az első lépésben a karikára hajlított drótot be kell vonnia a szalaggal (a karikaformát elérheti, ha egy wc papír gurigára tekeri rá a drótot). A drót lehetőleg ne csak egyetlen szál legyen, mert úgy nem lesz jó a tartása, de túl vastag se, mert akkor pedig nehéz lesz vele dolgozni. Körkörösen csavarja rá a szalagot a karikára, jó erősen, hogy szépen fedjen. Ha a végére ér, akkor egy drótdarabbal rászoríthatja a szalagot a karikára, majd a végét csípje le.

A cérnát kösse rá a karikára, és hurkokat vetve kezdjen el körbe haladni a formán. A hurkokat óvatosan, de erősen húzza meg, hogy a tartásuk szép legyen. Ha körbeért a karikán, akkor a hurkok között feszülő cérnákon haladjon tovább, egészen addig, amíg a kör közepénél lévő rész annyira kicsi lesz, hogy már csak a gyöngy fér el benne. Fűzze fel a cérnára a gyöngyöt, és kösse a szemben lévő, legközelebbi átlós cérnaszálhoz, majd a felesleges anyagot vágja le.

A tollak

A drót segítségével az álomfogó aljára, középre és attól egyenlő távolságra, jobbra és balra is készítsen kis hurkot. Ebbe fogja majd a tollakat fellógatni. Ahhoz, hogy a tollak szépen mutassanak, és szabad mozgásuk is legyen, a stoppereket a végükre kell illesztenie, és az egyik fogóval összenyomni a fém szárnyakat. Ezzel mintegy átkarolják a toll szárát a stopper szélei, és így már fellógatható a dísz. A két szélsőt egyszerűen csak fűzze bele az elkészített hurkokba. A középsőt egy kicsit lejjebb kell lógatni. Készítsen egy kisebb S alakot a drótból, és a tetejét akassza a középső hurokba, az aljára pedig fűzze rá a tollat.

A karkötő

A bőr szíjra csomózza rá a csavarós kapcsot, majd a szíjat vágja félbe. Az álomfogó két oldalára készítsen a drótból két hurkot. Ezekbe fűzze bele a bőr szíjat, majd illessze a csuklójára, hogy a méretet jól eltalálja. Ha az is megvan, akkor kösse meg a hurkoknál a szíjat, majd a felesleget vágja le.

Tipp: mivel az álomfogó drótból készült, így azt a csuklóra lehet hajlítani. Ezzel a módszerrel sokkal szebben felfekszik a kézre a dísz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Mustra