Játszi könnyedséggel öltözhetünk a férfiosztályról nőként

Szeretjük feszegetni a határokat, a női kollekciók feltérképezése után általában a gyerekosztály jön, ahonnan 38-as női mérettel még simán fel lehet öltözni fantáziadúsan, és kicsit olcsóbban, mint a női kollekciókból. Újabban azonban egyre többször szemezgetünk a férfiruhák közül, ezért úgy döntöttünk, komolyan vesszük a feladatot, és nem csak egy-két vicces pólót, vagy leárazott pulóvert vállalunk be a pasicuccok közül, hanem megpróbálunk tetőtől-talpig a férfiosztályról felöltözni. Meglepően könnyen sikerült, és több olyan ruhadarabot találtunk, amilyenhez hasonló a női osztályon nincs, pedig tényleg szívesen megvennénk.

Ugyanakkor most már pontosan értjük, mi a bajuk a férfiaknak a nekik szánt ruhákkal: a választék elég kicsi és egysíkú, a méretezés is elég korlátozott és vadászni kell azokra az üzletekre, ahol a női ruhák mellett a pasikra is gondoltak – ezek közül sajnos már a Mango ki is esett.

Ha nőként merészkedik a férfiosztályra a következőre figyeljen: a farmermérete ugyanaz lesz, mint a női osztályon, és az Inditex boltokban a 34-46-osig tartó európai méretezés is jó eséllyel meg fog egyezni a megszokott konfekcióméretével. A zakókat és öltönyöket azonban máshogy számozzák (44-től 56-ig), ott próbálgatni kell és alapvetően a legkisebbet, a 44-est érdemes keresni.

Szerkesztőségünkből egy magas, vékony, egy alacsonyabb, normál testalkatú és egy alacsonyabb, vékony kolléganő próbálgatta végig a pasikínálatot, és az a tapasztalat, hogy leginkább a magas nők járnak jól a férfiruhákkal, amik végre elég hosszúak derékban és karban is, de az alacsonyabb női testre is meglepően jól passzolnak a ruhák. Sajnos azonban hiába passzolnak jól, mert a legtöbbször másfélszer annyiba kerülnek, mint valami hasonló a női osztályon: az ár és az alapvető hasonlóság az oka, hogy nem fogunk tartósan átszokni a férfiosztályra, hisz ha majdnem ugyanazt megtaláljuk olcsóbban a női osztályon, minek próbálkozzunk a férfiholmikkal? A továbbiakban üzletekre lebontva mutatjuk meg a kínálatot, a teljesség igénye nélkül.

H&M: elég lapos kínálat

A H&M-ben a férfipulóverek voltak a kedvenceink, de ha divatos boyfriend fazonú farmerra vágyik, akkor se a női osztályon keresgéljen, hanem legyen bevállalós, és rohangáljon tényleg pasinadrágban – ha már lúd, legyen kövér. Pulcsik mellett hálóingnek kiváló felsőket találtunk és ha van a méretében zakó, próbálja fel, valahogy szebb anyagból készül, mint a női blézerek. Nekünk nem volt sajnos a méretünkben, de azért felpróbáltunk egyet, a galériában megnézheti!

Bershka: egyértelműen jobb, mint a női

A Bershkában a legjobb mintákat a fiúk kapják, ha valamilyen vicces tréningfelsőre vágyik, itt keresgéljen! Az ingek közül is elfogadnánk párat, nem is értjük, hogy a női osztályon miért a félig áttetsző, kellemetlen anyagú poliészterblúzokat nyomják, amikor ilyen jó, madármintás ingeket is tudnak gyártani!

New Yorker: pamutpólóban jók

A New Yorker férfiosztálya nagyon unalmas, valószínűleg férfiszemmel is. Egy jó chino nadrágot azért találtunk, furcsa, de ez is jobb, vastagabb anyagból készül, mint a női verzió, viszont nem drágább annál. Ha egyszínű pamutpólót keres, akkor is ide jöjjön, 890 forintért vehet bordót, fehéret, szürkét, amilyet csak akar: jobbak, mint a nőknek ajánlott, műanyagokkal bekevert, ostoba nyomatos atléták.

Reserved: nagyon normcore

A lengyel bolt női osztályán nem szoktunk sok érdekeset találni, mert leginkább túlárazott poliésztercuccokkal van tele. Viszont több férfitól is hallottuk, hogy innen tud egyedül rendesen felöltözni, hát megnéztük. Itt a legolcsóbb jelenleg a nőként is hordható boyfriend farmer, épp le van árazva 3990 forintra, és cuki mintás blúzok ingek is kaphatók 2 ezer forintért. Nem volt nagy a kínálat, de így is majdnem velünk jött egy csíkos pulcsi és egy farmer...

Ön mit gondol?

Kíváncsiak vagyunk véleményére: férfiként hol tud értelmesen bevásárolni? Honnan öltözik legszívesebben? Nőként vásárolt már férfiruhát? Ha igen, miért? És hol? Esetleg van ötlete, mit nézzünk meg legközelebb az üzletekben?  Írjon!

Pull and Bear: ez tényleg férfinadrág?

Ez az Inditex bolt is a harsány nyomatokra ment rá, ami azért pasiként 20 éves kor fölött kicsit vicces. Na jó, nőként is. Attól mi még szeretjük a dzsungelmintákat, lovakat, oroszlános berakásokat, de azt nem tudnánk elképzelni, hogy életünk párja egy hasonló cuccban flangáljon. A legmegdöbbentőbb a mély ülepű, férfi skinny farmer volt, ami derékra felhúzva egy tökéletes női magasderekú farmer: hiába keressük a herék helyét benne, pont annyi van, mint egy női nadrágban. A virágos pulcsi is elég nőies, a lovas pulóvert meg irigyeljük a pasiktól, be kell szereznünk egyet. Bezzeg a női osztályon főként a hülye szlogenek mennek!

Zara: jobb, mint a női kínálat!

A Zarában valószínűleg csak nagyon vékony, nagyon trendkövető, nagyon fiatal férfiak vásárolnak: ki más venne fel kardigánnal kombinált pulóvert, bőrnadrágot, virágos inget? Hát mi. A (női szemmel) legjobb kollekciót itt találtuk meg, vissza is jövünk majd a leárazásokon: mert egyelőre még sokalljuk, hogy a férfiruhák ára másfélszerese a női osztályon található ruhákénak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek