Arclemosó teszt: tej vagy gél?

Az arctejek és gélek használatakor a legtöbbször az merül fel, tisztítanak-e elég, nem marad-e utánuk kellemetlen "ragacsos" érzés az ember arcán. Négy tesztelőnk kipróbált 5 arctejet és négy arclemosó gélt, hogy megmondják, nekik mi vált be legjobban. Részletek a hajtás után!

Arclemosó tejek

Az arclemosó tejeket száraz, érzékeny bőrre szokták ajánlani. ennek megfelelően nem szárítják a bőrt, de többször felmerül esetükben, hogy nem is tisztítanak megfelelően és zsíros érzést hagynak maguk után. Erre jó megoldás lehet, ha nem vattával távolítjuk el a tejet, hanem langyos vízzel leöblítjük, aztán hidratálunk: így több szennyeződés leoldódik és biztos nem maradunk ragacsosak. A termékben szereplő termékek fajlagos ára hasonló (közel 1000 forint 200 milliliter), egyedül a L'oreal Sublime termék ugrik ki a mezőnyből közel 1600 forintos árával.

bb-1
Dívány

GARNIER essentials arclemosó tej

A Garnier kímélő sminklemosó tejét száraz és érzékeny bőrűeknek ajánlják, és a flakonon az áll, hogy a vízálló sminket is eltávolítja. "A márka testápolóit nagyon szeretem, pár telet sikerült már velük átvészelnem, így kíváncsi voltam, hogy mit tud a rózsakivonattal készült arctej. Viszonylag kis mennyiséggel sikerült eltávolítanom a sminket, a csillogós szemhéjfestékkel gyorsan végzett, a színezett arclemosó miatt kell két pamacs. Két perc alatt felszívódott az arctej nagy része, tíz perc alatt pedig az összes. Jó, majdnem az összes, ugyanis maradt utána egy kis zsíros érzés, de mivel nem kellett sokat használni belőle, így nem volt olyan zavaró. Az illata pedig nagyon kellemes." A 200 milliliteres, érzékeny bőrre való verzió 899 forint a Rossmann-nál.

4/5 pont

bb-22
Dívány

HELIA D arclemosó tej

A napraforgószár-kivonatot, sheavajat és E-vitamint tartalmazó, száraz bőrűeknek ajánlott termék azt állítja, hogy amellett, hogy eltávolítja a szennyeződéseket, sminkmaradványokat, hidratál, sőt, ránctalanít. Ez utóbbit az idő rövidsége miatt nem tudtuk tesztelni – visszatérünk rá 10 év múlva –, de a másik két állítás igaz. "Amikor felkentem az arcomra, nagyon frissítően hatott, mintha hűvös szellő simogatta volna az arcomat, viszont utána pár másodpercig kicsit irritált volt, de ez gyorsan elmúlt. Azok közül az arclemosó tejek közül, amiket én próbáltam, ez szívódott be a leggyorsabban, és a sminket is sikerült két pamaccsal eltávolítanom, ami egyáltalán nem rossz. A BB krémjükben én sajnos csalódtam, de ez a termék kicsit visszaállította a márkába vetett hitem." 200 milliliter, 849 forint.

4/5 pont

bb-21
Dívány

LOREAL sublime glow tej

Ez a sminklemosó arctisztító tej azt ígéri, hogy használatától hidratált és ragyogó lesz a fakó és fáradt bőr. A leírás szerint reggel és este kell használni és vagy vattapamaccsal vagy az ujjakkal kell felvinni a bőrre, ennyi. "Akárcsak a többiek, ez is gyorsan végzett a makacs szemhéjfestékkel, a színezett hidratálókrémet viszont csak három pamaccsal sikerült eltüntetni, de azzal maradéktalanul. Mivel kicsit többet kellett használni, mint az előző két termékből, így a zsíros filmréteget jobban éreztem a bőrömön (ragyogás kipipálva), de a felszívódási idő hasonló volt a Garnier termékéhez, viszonylag gyorsan eltűnt a nagyja, és 10 perc alatt beállt egy szintre. Az illata ennek is nagyon finom. Vacilláltam, hogy ennek is négy pontot adjak, csak az ára miatt kapott kevesebbet." 200 milliliter, 1590 forintba kerül.

3/5 pont

bb-20
Dívány

NIVEA lait de toilette douceur arctisztító tej

"Nem szoktam arclemosó tejet használni, mert nem érzem, hogy megfelelően tisztítaná az arcom. A tejet felhordtam, majd vattapamaccsal távolítottam el az ott maradt krémet. Utána zsíros érzés maradt, amit vízzel nem sikerült lemosni (ez mondjuk nem meglepő), ezért kénytelen voltam bevetni a szappant, ami viszont elég vicces. Annak, akit nem zavar a zsíros érzés a fején, vagy egyenesen jót tesz, mert húzódik a bőre, annak mindenképpen ajánlom a terméket, de aki megőrül a maradványoktól, az kerülje el" – írja Zezse. 200 milliliter 1124 forint a Rossmann-nál.

2/5 pont

bb-18
Dívány

Rival de Loop arclemosó tej

Én is nagyon ritkán használok arclemosó tejet, hasonló okokból, mint Zezse. A Rival de Loop termékét az előírás szerint langyos vízzel kell leöblíteni, miután ujjainkkal felvittük bőrünkre: mivel követtem az előírásokat és nem vattával dörgöltem le magamról a krémet, hanem vízzel öblítettem, nem maradt kellemetlen, zsíros érzés a bőrömön használat után. Az illata nagyon kellemes, nem kell nagy mennyiség belőle és úgy érzem, jól tisztít. Nem szárítja a bőröm, így használata után nem is kell hidratálót felkennem, üde, jó érzés. Ráadásul nagyon olcsó, az 50 milliliteres mini kiszerelés csak 199 forint!

5/5 pont

bb-19
Dívány

Gélek, kombinált arctisztítók

Az arclemosó zseléket elvileg minden bőrtípusra lehet használni, de vannak különböző termékek az érzékeny és a zsíros bőrre. Furcsa, de a 700 forintos Jimjams legalább annyira tetszett a tesztelőknek, mint a 3500 forintos Vichy – persze a mi tesztünk nem reprezentatív, csak szubjektív vélemény. És ha még egy szubjektív vélemény érdekli: nekem személy szerint a gélek szimpatikusabbak, mint a tejek, de ennek oka valószínűleg az, hogy zsírosodásra hajlamos a bőröm és nincs szükségem annyi "táplálásra", mint amit a tejek tudnak.

bb-2
Dívány

Jimjams Cleansing gel

A Magyarországon gyártott habzó arclemosó a leírása szerint "kíméletesen távolítja el a sminket és a szennyeződéseket a bőrről. Aloe Vera tartamánál fogva nyugtató hatású, így érzékeny bőrre is használható." Az első ami megcsap, az a tinilányöltöző-illat, nem a kedvencem, azt juttatja eszembe, amikor 16 évvel ezelőtt mindenki olcsó dezodorral fújkálta magát tornaóra után. A krém állaga tetszik, kevés vízzel könnyen felhabzik, és látszólag jól tisztít. Csak az a bökkenő, hogy a biztonság kedvvért még tonikos vattával is átmentem az arcomon és az is szedett le még egy jó adag alapozót, tehát a tisztaság érzése valószínűleg csak illúzió. Egyébként nem rossz használni a terméket, nem szárít annyira, mint a szappan és mintha kevesebb lenne a ragyám, mióta erre váltottam. A 150 milliliteres kiszerelés 699 forint a Rossmann-nál.

4/5 pont

IMG 4525

Vichy arclemosó és sminkeltávolító

"A Vichy arclemosójával szemben nagyok voltak az elvárásaim, hiszen a márka igazán minőségi termékeket árul, és ezt a lemosót kifejezetten az olyan problémás bőrűek számára ajánlják, mint én vagyok. A krémes állagú lemosó ezzel szemben közel sem okozott akkora meglepetést, mint a Nivea géles verziója: bár a sminket tényleg jól lemosta, utána azért még a csap alá kellett, hogy tegyem a fejemet, ami túlságosan is ‘krémes’ maradt. Ezzel persze nem a Vichy minőségét vitatom: miden krémes állagú lemosó így viselkedik, árérték-arányban viszont már nem biztos, hogy rendszeresen beruháznék a Vichy-verzióra" – írja GR. A 200 milliliteres verzió 3419 forint.

4/5 pont

bb-12
Dívány

Nivea gél arclemosó

"A Nivea gél arclemosója eltünteti a nap közben az arcunkra ‘ülepedett’ szennyeződéseket, illetve a sminket is, állagra nagyon könnyű, jó illatú. Felvitel előtt kicsit be kell vizezni a kezet, összedörzsölni, így a gél lassan elkezd habzani: állagra nem szemcsés, tehát nem radírozza le az arcot, de tényleg érezni a tisztító hatást. Kifejezetten ajánlott abban az esetben, ha alapvetően problémás a bőre – mitesszerekre, pattanásokra hajlamos, mert csökkenti a kialakulásukat. Egy hét rendszeres használat után sokkal kevesebb ‘feltűnő’ bőrhibám alakult ki. Engem meggyőzött, kifejezetten szeretem használni" – mondja GR. A termék most akciósan 1124 forint a Rossmann-nál, 150 milliliteres kiszerelésben.

5/5 pont

bb-13
Dívány

Himalaya Herbal kombinált arclemosó

"Én eleve szkeptikus vagyok azokkal a termékkel, amik sok mindent tudnak egyben, mivel valószínűleg akkor semmit sem tudnak. Kellemes illatú, selymes (zselés) a cucc, kicsit sokáig tart lemosni, amitől érezhetném, hogy megtisztult az arcom, de valahogy mégsem jött ez az érzet. Az előny mindenképpen, hogy kevés kell belőle, tehát biztosan sokáig tart – gazdaságos. Én azt várnám, hogy utána sima és puha legyen a bőröm, de inkább zsíros (olajos) érzet volt, és mintha nem tisztulnának a pórusok, hanem még tömítődnének. Lehet, ezt a terméket most nem az én bőrtípusomnak találták ki (pedig kombinált), a T vonal továbbra is zsíros maradt. Azt tippelem inkább, vízhiányos-száraz (?) típusnak való. De még kíváncsi vagyok többszöri alkalom után mi lesz az eredmény - (csökkennek-e a mitesszerek, kevesebb-e a pattanás, stb. - bár ez ennél összetettebb dolog" – morfondírozik DÁ. A 150 milliliteres kiszerelés ajánlott fogyasztói ára 1390 forint.

3/5 pont

bb-11
Dívány
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek