Címlapon Axente Vanessa és Audrey Hepburn unokája

A divatlapok szeptemberi kiadásaival a divatvilágban hivatalosan is kezdetét vette az őszi szezon, melyre idén is felkészültek a Condé Nast zászlóshajói, a Vogue, az Elle, a Harper's Bazaar és a Marie Claire is. Természetesen mi is mindig izgatottan várjuk, hogy mely divatházakkal és hírességekkel kívánják megnyitni az évadot a mérvadó külföldi magazinok, így idén is összegyűjtöttük kedvenc borítóinkat. Nézze meg a galériában, hogy a szupermodellek vagy inkább a színésznők nyerték meg a címlapcsatát 2014 második felében!

Némiképp meglepő, hogy az amerikai Vogue 4,5 százalékkal csökkentette a hirdetéseit a lapban, így a tavalyi 902 oldal helyett 856 oldallal jöttek ki. Persze még így is ez maradt a legvaskosabb szeptemberi reklámgyűjtemény olvasmány, de hasonló a hirdetések aránya a 485 oldalas amerikai Instyle-ban is.

A Glamour 4 százalékkal csökkentette oldalai számát, így 215 oldallal nyitja a szezont, a Vanity Fair pedig 1,9 százalékos csökkenéssel, 232 oldallal jön ki. Rosszabbul járt a Teen Vogue, amiből 34,3 százalékot faragtak le, így a korábbi 137 oldal helyett csupán 90 oldallal kerül az újságos-standokra. Más a helyzet a W Magazinnál, mely 5,2 százalékos bővüléssel, 303 oldallal jelenik meg. A luxusmagazinokkal ellentétben különösen jól szerepelnek az olyan országos napilapok, mint a Wall Street Journal, ahol a harminc új hirdető közül 24 ismert divatház.

Axente Vanessa, Mihalik Enikő és Palvin Barbara címlapjai

A Calvin Klein kampányban is helyet kapó nagylengyeli modell már másodszorra látható a német Vogue címlapján, illetve először kapott helyet az amerikai Vogue borítóján, olyan ismert modellekkel, mint Joan Smalls, Cara Delevingne, Karlie Kloss, Arizona Muse, Edie Campbell, Imaan Hammam, Fei Fei Sun és Andreea Diaconu. Anna Wintour magazinjának borítóját egyébként többen üdvözölték a szakmában, főleg azok után, hogy az elmúlt években olyan A-listás sztárok kaptak helyet az ikonikus szeptemberi borítón, mint Jennifer Lawrence 2013-ban, Lady Gaga 2012-ben, Halle Berry 2010-ben, és Charlize Theron 2009-ben.A szupermodellekről Mario Testino lőtte a képet a lapnak: Axentét ne a címlapon, hanem a kihajtogatható belső borítón keresse!

A koppenhágai divathéten is felbukkanó Mihalik Enikő köztudottan szereti a különc dolgokat, így meg sem lepődtünk azon, hogy az ismertebb lapok helyett a HG magazin „Gods & Goddesses” (Istenek és Istennők) című különszámán tátja nagyra a száját Hunter & Gatti fotóján. A mitológiai istennők és a szépséges Aphrodité ihlette anyag fodrászmestere Paco Garrigues, a sminkese pedig Frank Garrett volt.

Palvin Barbara az angol Wonderland magazin címlapján kapott helyet, melyet a 2004-es Bajos csajok című film inspirált. A szeptember-októberi kiadás négyféle borítóval jelenik meg, Palvin mellett Lindsay Lohan, Saoirse Ronan és Stacy Martin kapott helyet a címlapon, melynek betűtípusa is a filmet idézi, és melyen helyet kapott pár azóta kultikussá vált mondat, például a “You can’t sit with us” és az “I can’t help that I’m so popular!”. Nézze meg a palvinos címlapot a galériában!

Audrey Hepburn unokája a Harper's Bazaar címlapján

Bár az 1993-ban elhunyt hollywoodi díva és 20 éves unokája, Emma Ferrer sosem találkoztak személyesen, a Firenzei Művészeti Akadémia diákja mégis szívesen állt a legendás fotós unokája, Michael Avedon kamerája elé – írja a wwd.com. A kétféle borítóval megjelenő, amerikai szeptemberi Harper's Bazaar címlapján Hepburn reflektorfényből eddig szerencsésen kimaradó unokája egy fekete hosszú ujjú felsőrészben és egy hosszú, ezüsfehér szoknyában tiszteleg nagyanyja időtlen stílusa előtt, melyhez frizuráját elegánsán kontyba fogták, arccsontját pedig egy hasonlóképpen visszafogott fülbevalóval emelték ki. A magazin hasábjain egyébként egy fotósorozat is látható Hepburn unokájáról, aki a Funny Face című film kosztümjeinek újragondolt változatait mutatja be.

A Harper's Bazaar idén is méltó ellenfele a Vogue-nak, bár azért azon meglepődtünk, hogy Claudia Schiffer nemcsak a Dolce & Gabbana kampányarcaként tért vissza a szezonban, hanem a magazin spanyol kiadásának elején is viszontlátjuk. Az egyébként a furcsa címlap sokakat megosztott, a közösségi oldalakon többen túl laposnak, ijesztőnek vagy katasztrofálisnak titulálták a látottakat. A stylist munkát a Harper's Bazaar valamennyi nemzetközi kiadásánál az egykori francia Vogue főszerkesztője, Carine Roitfeld végezte, így nem csoda, hogy a harisnyában, kesztyűben és egyéb őszi kiegészítőkben pózoló celebnők, Lady Gaga, Linda Evangelista és Penelope Cruz ennyire cinikusan festenek a borítón.

„Szörnyű, úgy néz ki, mint egy rossz Herbal Essences sampon hirdetés. Csak a ruhák jók...” – olvasható a magazin Facebook oldalán, de volt olyan hozzászóló is, aki számon kérte a lapot és megkérdezte, hogy ki az oka ennek a fejetlenségnek. Bűnbaknak szinte egyöntetűen a lázadó természetéről közismert Roitfeldet kiáltották ki a kommentelők.

Kendall Jenner a Teen Vogue-nál

Míg Axente Vanesssa a német és az amerikai kiadás elején pózol, az orosz Vogue az érdekes arcú Lindsey Wixonnal és a legújabb, hatvanas éveket idéző Louis Vuitton kollekcióval kívánja eladni szeptemberi kiadását, amit Alexi Lubomirski fotózott. Bár a mindössze 18 éves Kendall Jenner csak a fiatal generációt megcélzó Teen Vogue elejére került fel a szezonban, azért panaszra egyáltalán semmi oka nem lehet, hiszen kezdő modellként egyből dupla címlapot kapott.

„Az emberek nem szeretnének nekem esélyt adni arra, hogy megmutassam magam modellként, mert én már ismert vagyok, így van már egy kialakult elképzelésük rólam. Egyesek talán úgy gondolják, hogy a múltam miatt könnyebb előrébb jutnom a szakmában, pedig az ismertség valójában hátrány. Sokkal többet kell dolgoznom a sikerért, mint másoknak” – panaszkodott a vele készített Teen Vogue interjúban a több mint tíz éve reflektorfényben élő modell.

Menő nevek és sztárfotósok az Interview magazinnál

Az Interview is évről-évre gondoskodik róla, hogy az ő szeptemberi címlapjukról beszéljenek a világban. Semmi meglepő nem volt abban, hogy rögtön hat borítóban gondolkodtak a szeptemberi kiadásnál, melyen a fotósok által kiválasztott hírességek láthatóak. Steven Klein Nicole Kidmant kapta lencsevégre, Patrick Demarcheliernek Keira Knightley állt modellt, míg Mert & Marcus Naomi Campbellel dolgozott együtt. Craig McDean Amber Vallettát választotta, Peter Lindbergh Lea Seydouxban látott fantáziát, míg Mikael Janssonnak Daria Werbowy állt modellt a szezonban.

Az Elle és a Maria Claire címlapjai

Azon kissé meglepődtünk, hogy a Marie Claire miért éppen Blake Lively-val kívánja megünnepelni 20.születésnapját, ahogy a brit Elle szeptemberi címlapján is érdekesen festett a Prada kabátban pózoló amerikai fürdőruha modell, Kate Upton. Az Elle amerikai számának elején a durcás arcú Kristen Stewart látható tetőtől-talpig Chanelben, amiben semmi meglepő nincsen, hiszen a fiatal színésznő Karl Lagerfeld egyik legújabb múzsája mostanában. Nézze meg a galériában, hogy kik kerültek címlapra a meghatározónak tartott szeptemberi hónapban!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek