Szemfestéklemosó-tonik: van belőle jó!

Utoljára két éve teszteltünk szemfesték-lemosókat, akkor vízálló spirállal izzasztottuk meg a versenyzőket és az Olay terméke nyert. Most négy lemosót tettünk próbára négy tesztelővel, akik szokásos, mindennapi sminkjüket mosták le vele több alkalommal mielőtt véleményt alkottak volna.

Az összes tesztelt termék a 700-1200 forint közötti árkategóriába tartozik, ezért van, ahol 50 millilitert, van ahol 150-et adnak. Az ár mellett a legsarkalatosabb pont az irritáció: volt olyan termék, ami csípte a szemet, és volt, amelyik igazán kíméletes volt, sajnos a sminkhez is. Részletek a hajtás után!

A legolcsóbb a mezőnyben: Rival de Loop olajmentes sminklemosó szemre

A Rossmann saját márkás termékei általában jók, gondoltam, a lemosóval sem lesz baj, hiába ez a legolcsóbb a tesztelt termékek körében. Kicsit csalódtam: azt ígéri a termék, hogy "gyengéden és alaposan távolítja el a vízben oldódó sminket, zsírréteg hátrahagyása nélkül, ehhez képest nem volt valami gyengéd. Háromszor kipróbáltam, mindannyiszor csípte a szemem. Mivel csak szempillaspirált használok, nem volt nehéz dolga, de mégis maradt egy fekete sminkcsík az alsó pilláim alatt, amit már nem volt kedvem tovább dörzsölni, mert így is eléggé csípett a lemosó. Az viszont tény, hogy nem hagy maga után olajos érzést, kicsit még szárít is. További véleményeket itt olvashat, ha megtetszett, a Rossmann-ban 700 forintért szerezheti be a 100 milliliteres verziót. Én egy 50 milliliteres mini-terméket próbáltam ki, a képen az látható.

3/5 pontot adok neki, mert kicsit csíp, nem szed le mindent, de olcsó és a többi ígéretét betartja.

bb-17
Dívány

Megbízható középkategória: Garnier Essentials frissítő szemfesték lemosó

"Különlegesen friss és kellemes összetétele eltávolítja még a vízálló szemfestéket is, miközben megóvja a szemkörnyék érzékeny bőrét. Szemészeti ellenőrzés mellett tesztelt készítmény, összetétele nem irritálja a szemet. Érzékeny szeműek és kontaktlencsét viselők is használhatják" – ígéri a PR-szöveg.

"Nagyon kellemes illatú, legalábbis nekem tetszett; leszedi a szemfestéket, szempillafestéket is (ami elvileg vízálló), nem kellett dörzsölni a szememet, ami a halálom" – írja DÁ. "Előfordult más lemosóknál, hogy hiába használtam este, reggel a szemem alatt festékmaradékok voltak, ennél ilyen nem történt. Kevés kellett belőle egyszerre, így gazdaságos, bár elsőre kicsit drágállom. Régebben használtam szemhéjtust, azt nehezebb volt leszedni. Nem csípett, még ha bele is ment a szemembe, igaz kimondottan nem is érzékeny a szemem. Nem szárította a bőrömet, a használat után inkább olajos érzet volt" – teszi hozzá DÁ, aki ezek után 4 pontot ad az 5-ből a készítményre.

"Minden nap festem a szemem, hol vízálló zselés szemkontúrt használok, hol sima szemhéjalap+ ceruza+ szemhéjfesték+ spirál (sosem vízálló) kombót. A szemfestéklemosó nagyon könnyű, az általam megszokott olajos-vizesnél sokkal szimpatikusabb volt, az illatával én nem szoktam foglalkozni a kozmetikai szereknek, bár tudom, hogy van akinek fontos. Elvileg frissíti a szemet, és a vízálló festéket is leszedi, ehhez képest nekem csalódást okozott"– írja Zezse. "A Manhattan vízálló tussal nem tudott megbirkózni, mint ahogy az Isadora spiráljával se, pedig dörzsöltem. Sajnos, bár arcra is bevetettem, a Clinque BB krémjét sem akarta lemosni az arcomról. Azt nem tudom, frissíti-e a szemem, nem lett kevesebb a ráncom, nem sikoltottak fel a kollégák, hogy milyen jól nézek ki, és sajna más csoda sem történt. Arra tökéletes, hogy áttöröljem vele az arcom este (mint egy tonikkal), de marad utána egy réteg, amit nem szeretek, így még lemosom utána az arcom" – teszi hozzá a tesztelő, aki 3 pontot adott. A terméket legolcsóbban 899 forintért és 1110 forintért találtuk meg, ami nem is sok a 150 milliliteres kiszerelésért. Ha a mi véleményünk nem elég, itt olvasgasson tovább!

3,5/5 pont átlagban

bb-14
Dívány

A nagyon jó konkurens: Nivea szemfesték lemosó

"Világéletemben krémes alapú szemfestékmosókat használtam, ennek most a Nivea tonikos lemosója vetett véget: elképesztően jó az illata, egyáltalán nem csípi a szemet, és nagyon hamar leszedi az olyan mindennapi sminket, mint a szempillaspirál, tusvonal, szemhéjfesték. A tonik egyáltalán nem szárítja a bőrt, sőt, még csak ki sem pirosodik a lemosás után. A gél állagú arclemosóhoz hasonlóan ezen a terméken is érezni, mennyire könnyed és minőségi az egész" – lelkendezik GR, aki ezek után simán 5 pontot ad a Nivea termékének. Ha kipróbálná, 1200 forint körüli árra készüljön fel, ezért 100 milliliteres kiszerelést kap az ismert drogériákban!

5/5 pont  

bb-16
Dívány

A külföldi csoda: Sephora super démaquillant yeux waterproof

Szeretem a Sephora termékeket (bár a szempillaspiráljuk befürdött), kár, hogy itthon nem lehet őket kapni. A tesztbe is inkább csak azért került bele, hogy megnézzük, mit kapnak a francia nők kicsit drágábban, mint mi, ebből a szemfestéklemosóból ugyanis a 125 milliliteres verzió közel 6 euro, azaz 1900 forint. A két részre váló (használat előtt felrázandó!) tonik érzékeny szemre való és a vízálló szemfestéket is leszedi az ígéret szerint. Én nem használok vízálló spirált, viszont a szemem elég érzékeny: a sminket maradéktalanul leszedte és kicsit sem csípett, ami igazi felüdülés volt az olcsó sajátmárkás termék kipróbálása után. Jól használható, finom az illata és úgy összességében nagyon elégedett vagyok vele, de szerintem hasonló minőséget itthon is lehet kapni, csak meg kell találni. 5 pont!

"Legnagyobb félelmem az volt vele, hogy zsíros, olajos réteg marad a használata után, amit csak lerobbantani lehet a fejemről. Szerencsére jól vizsgázott a termék. Annak ellenére, hogy sokszor használok vízálló sminket, és néha nehézséget okoz lerobbantani, ez tökéletesen bejött. Nem olajos, mindent leszed, a kontaktlencsémet nem irritálja, és túl sok sem kell belőle. Sajna, mindig meg kell kérnem valakit, hogy hozzon, ez a legnagyobb hátránya. Viszont igen tartós, szerintem 5 hónapot simán kibír egy kis üveg. 5 pont!" – mondja Zezse, a keverék szerencsés tulajdonosa. Ha ön is kérne kint élő ismerőstől, arra készüljön, hogy 50 ml 3 euro, azaz 940 forint  (de vásárolható 125 és 2000 milliliteres kiadás is, kedvezőbb fajlagos áron).

5/5 pont átlagban

bb-15
Dívány
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek