Helen Mirren vagy Audrey Tautou?

Már tavaly is a nyári szezon egyik slágerdarabjának kiáltották ki az örökzöldnek számító csipkés ruhákat, amik valami miatt kék, sárga és piros árnyalatban is menőnek számítottak. A Dolce & Gabbana 2014-es elő-őszi kollekciójának köszönhetően idén sem maradunk csipkés hatást keltő, hímzett és horgolt ruhák nélkül, amik ezúttal fehér színben térnek vissza a ruhatárunkba – írja a swide.com.

A nagyon finom hímzésű, virágos csipke motívummal díszített daraboktól a menyasszonyi ruha hatás miatt sokan tartanak, pedig csupán a kiegészítőktől függ, hogy hogyan sikerül ellensúlyoznunk az ünnepélyes hatást. Ajánlott például lazább és színesebb ékszereket, lábbelit, táskát vagy sálat választani a fehér árnyalatú, hímzett ruhákhoz. Nekünk legjobban zománcozott ékszerekkel, fagylalt árnyalatú lakkbőr cipővel, vagy kék és piros táskával tetszett eddig legjobban.

Ki a jobb?

A sokoldalú, elegáns ruhát több, egymástól teljesen eltérő karakterű híresség is elsütötte az elmúlt időszakban, Audrey Tautou például egy piros színű szandállal és ahhoz színben passzoló rúzzsal egészítette ki a Dolce & Gabbana ruhakölteményét. A mindig csinos Helen Mirren egy, a ruhához hasonló fehér táskát, gyöngy nyakláncot, virágmintás átmeneti kabátot és lazac színű hegyes orrú cipőt passzintott ruhájához, míg a kanadai színésznő, Sarah Gadon vagy a Vanity Fair listájáról lecsúszott Emma Stone inkább semleges kiegészítőket választott a látványos ruhához.

Az olasz divatháznál sajnos méregdrágák, 3200–2300 euró (1 millió és 700 ezer forint) között mozognak ezek a hímzett és csipkézett darabok. Hasonlót kis szerencsével vintage boltokban is kifoghat 20.000-30.000 forint közötti áron, a hazai fast-fashion üzletekben viszont már akár 10.000 forint alatt is le lehet vadászni hasonló stílusú ruhákat a szezonban. A H&M-ben például 8990 forintot, a Mangóban 6995 forintot, a Zarában pedig 9995 forintot kell otthagyni a legolcsóbb darabokért. Nézze meg a galériában a felhozatalt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek