no

Melyik a legjobb BB krém?

A BB krémek szezonja a nyár, de szerintünk bármikor jól jönnek: például ősszel, amikor még rajtunk a nyári barnaság, de azért már elfednénk valamivel bőrhibáinkat. Hét terméket teszteltünk a szerkesztőségben, és végül mindenki talált magának megfelelő kencét, de nem volt egyszerű.

Kezdők voltunk, bevalljuk, a legfontosabb tanulság számunka az, hogy ha BB krémet vesz, és alapvetően világos a bőre, eszébe se jusson mediummal próbálkozni még nyár végén se, mert az összes márka medium verziója nagyon sötét és sárgás színű. Mindenképp a light színkódot keresse, de arra már most felkészítjük, hogy a legtöbb BB krémből a világos szín fogy el az üzletekből először. Cserébe a BB krémek ára töredéke egy közepes minőségű alapozónak is, 1500 forintért már jókat lehet kapni.

A másik tanulság, hogy ha alapvetően zsírosodásra, fénylésre hajlamos a bőre, ne próbálkozzon ezekkel a krémekkel, mert még az igazán matt, száraz bőrű tesztalanyok arca is csillogni kezdett a krémek alatt, azt meg ne is taglaljuk, mi történt a zsíros bőrűekkel: úgy néztek ki, mintha síkosítóval kenték volna le a fejüket.

De az egyetlen egyetemes tanulság az egészből az, hogy midnenkinek más a jó, így nem fogja megúszni akkor se a csalódásokat, ha elolvassa a cikket: ami egyikünknek tuti befutó, a másiknak igazi mumus, és fordítva. Részletek, árak, képek, élmények a hajtás után!

Eveline Cosmetics BB krém

Ez nagy csalódás volt, egyrészt baromi sötét színű (elvileg medium), másrészt már az ujjaimon elkenve is érződik, mennyire zsíros. Már a felkenés pillanatában csillog tőle a bőröm, a kellemetlen sárgás beütésről nem is beszélve. Emellett alig fed, tehát felkenés után igazából sokkal rosszabbul nézek ki, mint előtte – de ez csak magánvélemény, írja KM. Valószínűleg inkább a matt változattal kellett volna kísérletezni. Az ára ezek után már nem is annyira érdekes, de amúgy már 1200 forintért kapható. Erre a linkre kattintva egyébként még 63 véleményt elolvashat a krémről, bár a végeredmény jónak tűnik, azért itt is bőven akadnak csalódott vásárlók.

Végeredmény: 1/5

Helia D BB krém

Hidratál, mattít, kiegyenlíti a bőrszínt – ígéri a doboz, és nem hazudik. A medium szín pont jó a nyárvégi barnaságomhoz, de egyébként ebből is a lehető legvilágosabbat érdemes megvenni. Míg a legtöbb BB krémtől már felkenés után zsírosan csillog a bőröm, ez nagyon jól mattít valóban. Én maximálisan meg vagyok vele elégedve, a teszt után is fogom használni, meg is venném, főleg, hogy csak 1580 forint – írja tesztelőnk, KM. Ha hátrányt kell említeni, talán annyit tudok mondani, hogy túlságosan alapozószerű: nem egy könnyed krém, sűrűbb is a többinél, érzetre is teljesen olyan, mintha alapozót viselnék. 

Ettől még 5/5 pont.

"Soha nem használtam alapozót, mert zavar, ezért nekem gyorsan elment a kedvem tőle. Valóban fed és mattít, de az előbb említett okok miatt gyorsan le is cseréltem egy másik márkára. Nekem a kicsit száraz jellege miatt használnom kellett mellé hidratáló krémet is, és az illata is lehetett volna kellemesebb" – írja Moana. De mivel ez egyéni probléma,

ezért 3/5 pontot kap.

Nivea BB krém

A Nivea egyik aduásza az illata – írja Zezse. Amint megérzem, a gyerekkori kékdobozos krém jut eszembe, gondolom a gyártók is ezzel próbálják a vásárlókat levenni a lábukról. A Nivea BB krémje pont olyan volt, mintha az alap hidratálóba belenyomtak volna egy kis alapozót, és összekeverték volna. Bár az ígéret szerint egyenletessé teszi a bőr tónusát, elhalványítja a pórusokat, elfedi a bőrhibákat (a pattanásokat, a bőrpírt és a finom ráncokat üde arcszínt kölcsönöz), erősíti a bőr természetes tónusát, könnyű és gyorsan felszívódó hidratálást tesz lehetővé 10-es fényvédő faktorral, és még a korai öregedés ellen is véd, én nem igazán vettem észre semmit, főleg nem a finom ráncaim eltűnését.

Jelenleg magamhoz képest mocsok barna vagyok, ennek ellenére sem találtam el tökéletesen a színt, mert bátran beválasztottam a normál bőrre valót, pedig itt is a "light" verziót kellett volna keresnem. Nem is tudom elképzelni, hogy akkor mit érdemes a téli hullasápadt önmagamra kenni... Felkenni könnyű, az illata jó, de kicsit sem mattít, ráadásul bb krémhez képest sűrű is. Nekem csöppet sem nyerte el a tetszésemet, ráadásul senki nem mondta, hogy milyen jól nézek ki, úgyhogy gyanús, hogy más sem vette észre a dolgot. Ráadásul 1690 forint, ha neten rendelem meg.

1/5 pont az illatnak.

"Az ígéreteket lehet, hogy nem váltja be maradéktalanul, viszont amikor ezt a terméket használtam, többen is megjegyezték, hogy mostanában máshogy nézek ki, és végre senki nem faggatózott arról, hogy minden rendben van-e, mert annyira borzasztóan sápadt vagyok" – kontrázik Moana. Az állaga és az illata is optimális, bár a fürdőszobában mindent befogott reggelenként, amihez a felkenés és a kézmosás között hozzáértem:

4/5 pontot kap.

Alverde Getönte Feuchtigkeits-creme

Ez tulajdonképp kakukktojás, mert nem BB krémnek hívják, hanem színezett hidratálónak: ez azt jelenti, hogy olyan fedést nem várhatunk el tőle, mint egy BB krémtől, de legalább hidratálni sem kell mellé. Jó állaga van, az illata kellemes gyógynövényes, nagyon könnyen beszívódik és az árnyalata pont megfelel. A BB krémek mellé használnom kell arcápolót  is a szárazabb területek miatt, ám ezzel a termékkel megspórolhatom ezt a lépést, ami óriási pluszpont, ugyanis nem szeretem, ha túl sok mindent kell magamra kenni. A leírás szerint egyébként akinek nagyon száraz a bőre, nyugodtan használhat allá még egy hidratáló krémet. Egy baj van csak, nem fed annyira jól, a szemem alá mindenképpen kell kennem korrektort is, és gyorsan kopik – írja Moana. A DM-ben keresse, 1299 forint az ára.

Nem fed, de szeretem, szóval legyen 4/5 pont.

L'Oreal Nude Magique 5 in 1 (medium skin tone)

""Okos" pigmentkapszulákat tartalmaz, amelyek kapcsolatba lépve a bőrrel alkalmazkodnak az eredeti bőrszínhez a megfelelő tónus elérése érdekében, így segítenek elfedni a bőr tökéletlenségeit és finomítják az arcbőr szerkezetét. 12-es fényvédőfaktort tartalmaz és 24 órás hidratáltságot biztosít" – áll a reklámszövegben. Az okos pigmentkapszuláktól a krém színe és az állaga is nagyon bizarr. Kicsit száraznak és durvának tűnik, de amikor szétkenem, pillanatok alatt előjön az igazi színe – írja Moana. Jól fed, viszont ennek az a hátránya, hogy befoghatja a ruhákat és nagyon macerás lemosni. Ja, és jól el kell oszlatni, különben megül a pórusokban és határozott vonal lesz az arc és a nyak résznél.Másik tesztelőnknek ugyanaz a problémája vele, mint a többi krémmel: már a kézfejen elkenve is nagyon csillog, tényleg csak száraz bőrűeknek ajánlott. Valószínűleg a különleges, színváltós pigmentek miatt, de ez az egyik legdrágább BB krém a mezőnyben, 3000 forint körüli összeggel készüljünk, ha bevásárolnánk egyet.

3/5, mert fénylik tőle az arc.

Maybelline Dream Pure BB krém

A termék ez esetben is rengeteg célt állít maga elé, egyszerre mindent tud: krém és alapozó, fed, mattít, puhít, nem szárít, nem zsírosít és pattanásokra-mitesszerekre is szuper – na persze. Én azért használok BB krémet, mert napi edzéshez, jógához nem ajánlott az alapozó, max a BB krémről olvastam, hogy ha nagyon muszáj, legyen az – írja DÁ. Nekem nem nagyon muszáj, de nem akarok bajlódni az edzés előtti tisztítással és utáni sminkelgetéssel. Könnyű elkenni, végülis szépen fed, kivéve a szeplőszerű foltjaimat, ahhoz egy fokkal sötétebb krém kellene, de az alap-arcszínem miatt világosat használok. Szerencsére nem lesz sárga az arcom tőle, az alapozóknál többnyire ez történt. És meguntam a kísérletezgetést. Ez most úgy tűnik, bevált. Nem szükséges sokat felvinnem az arcomra, így gondolom sokáig fog tartani, szóval gazdaságos, és megnyugtató a lelkemnek is a tudat, hogy nappal is csak krém van az arcomon, nem alapozó. 1900 forint körüli áron már kapható, itt pedig még több kritikát olvashat róla.

A hosszabb távú használat hatására még persze kíváncsi vagyok, de addig is 5/5 pont!

Garnier BB krém - Miracle Skin Perfector, 5 in 1 - medium

Mivel problémás a bőröm – és nyáron nem mindennap szeretek alapozóban rohangálni – kifejezetten megnyugtat, ha valamivel palástolni tudom a bőrhibákat: ilyenkor jön jól a BB krém – írja GR. A Garnier újításának medium verzióját próbáltam ki egy héten keresztül, volt, hogy csak magában, de olyan is előfordult, hogy utána rá is alapoztam egy kicsit. A közhiedelemmel ellentétben a színezett BB krém nem feltétlen tünteti el a pattanásokat, mitesszereket és bőrhibákat, maximum valamivel tompítja őket, illetve nevéből is adódóan hidratálja a bőrt. Sokszor előfordul velem, hogy az arcom bizonyos részei – pl az orrom – elkezd hámlani, vagy esetleg kiszárad a bőr: ilyenkor lealapozni sem nagyon tudom, hiszen az csak még jobban szárítja az adott részt.

A BB krém ezt gyakorlatilag megszüntette, hiszen a folyamatos használat során ezek az esetlegesen kiszáradt részek eltűntek. A Garnier medium változata egyébként nagyon sötét színű, ha nem lennék valamennyire lebarnulva, biztosan fel se mertem volna kenni. Nagy hátránya, hogy akármennyit is visz fel belőle az arcára, az bizony csillogni fog: ilyenkor picit bronzosítóval próbáltam eltüntetni a csillogást, dehát a BB krémnek alapvetően az a lényege, hogy smink nélkül is takarjon. Ez nem jött össze, viszont tényleg megnyugtató a tudat, hogy van valami az arcomon, ami takarja a tökéletlenségeimet – akkor is, ha nem maximálisan.

3/5 pont, 1490 forint.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek