Csoportos nemi erőszak mint divatfotó

A mumbai fotós, Raj Shetye “The Wrong Turn” (kb. Rossz irány) címen készített egy fotósorozatot, amivel azonnal a figyelem középpontjába került: a képek ugyanis mindenki szerint egy 2012-es, halállal végződő csoportos nemi erőszakot állítanak be vonzónak – írja a Buzzfeed. 

Shetye képein egy csinos női modellt tapogat és teper le egy sötét, poros buszon több férfimodell: a már-már erotikus divatfotók kellemes, szexi dolognak állítják be a zaklatást, amin jogosan fel is háborodott a Twitter népe és a külföldi lapok is. Ráadásul lehetetlen nem párhuzamot vonni a képek a 2012-es új-delhi eset között, amikor egy 23 éves lányt erőszakoltak meg egy buszon, majd dobták ki a mozgó járműből. A lány belehalt sérüléseibe.

Kattintson a képre a többi fotóért!
Kattintson a képre a többi fotóért!

Akkor tömegtüntetések kezdődtek, Indiában csak ezután kezdtekfoglalkozni az erőszakos esetekkel, de azóta is számtalanszor jelentek meg hírek akár halállal végződő csoportos nemi erőszakról: például 2013. januárjában, majd augusztusában, 2014. januárjában és nyarán is, miközben úgy tűnik, sehogy nem bírják visszaszorítani számukat. És ezek csak a nemzetközi figyelmet kivívó esetek. Erre jön Raj Shetye és lő egy adag szexi képet a témában. Egy ideig nem is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de aztán megpróbálta kimagyarázni a dolgot a Buzzfeednek:

"Nem a 2012-es eseten alapulnak a fotók. A társadalom tagja vagyok és fotós, a téma engem is foglalkoztat. Olyan társadalomban élek, ahol az anyámmal, a barátnőmmel, a testvéreimmel megtörténhet ugyanez" – mondja Shetye a lapnak. "Fotós vagyok, az egyetlen kommunikációs csatornám a fénykép. Ilyen egyszerű. Ez művészet. Filmkészítés, cikkírás, versírás - ez is mind egy-egy lehetőség, ahogy a témához lehet nyúlni. Divatfotós vagyok, én így tudom a legjobban kifejezni magam" – válaszolta arra a kérdésre, miért pont egy divatfotó-sorozatot választott a téma megjelenítéséhez. Kattintson ide a képekért!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek