Meglepő sminktrükkök a 20-as évek Hollywoodjából

Ilyen színeket kent magára egy díva a 20-as években
Ilyen színeket kent magára egy díva a 20-as évekbenretronaut.com

Az utóbbi időben egyre többen merítenek ihletet a klasszikus eleganciát idéző vintage stílusból és annak sminktrükkjeiből, ami a húszas évek Hollywoodjának egyik meghatározó jegye is egyben. A retronaut.com szerkesztői legutóbbi anyagukban utánamentek annak, hogy az egykori filmcsillagok milyen termékekkel és hogyan voltak kisminkelve ahhoz, hogy ámulatba ejtően mutassanak a filmvásznon.

A fekete-fehér filmek készítése sokkal bonyolultabb folyamat volt, mint azt elsőre gondolnánk, például elég hihetetlenül hangzik, de kedvenc régi filmsztárjaink valószínűleg sárga rúzzsal voltak kifestve a forgatások alatt. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy az akkor használatos ortokromatikus típusú filmek nem minden hullámhosszra voltak érzékenyek, például a vörös színre egyáltalán nem, így ha ilyen jellegű filmre fotóztak portrét, akkor a piros ajkak feketék lettek.

Több festéket használtak, mint az gondolnánk
Több festéket használtak, mint az gondolnánkKeystone-France / Europress / Getty

Emiatt a vizuális hatás miatt a szereplőknek gyakran erősen eltúlzott sminket és ellentmondásos színeket kellett feltenniük, hogy „természetes” hatást keltsenek a filmvásznon. Például pirossal, sárgával vagy kék és lila árnyalatú púderekkel festették ki szemüket, arccsontjukat és szájukat a kívánt hatás érdekében.

Ahogy a retronaut.com ábráján is látható, a korai időkben is hiúak voltak a dívák, aminek köszönhetően mindent megtettek a remélt siker érdekében. Furcsán hangzik, de azt, hogy hogyan nézhettek ki a forgatás előtt és után az akkori hírességek, talán Lady Gaga Applause című videóklipje érzékelteti a legjobban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek