Több száz évvel ezelőtt is menő volt mellbimbót villantani

Az elmúlt hetekben Rihanna mellbimbó-botrányától volt hangos a sajtó, amire minden bizonnyal rásegített még az Instagram profiljának törlése után létrejött #FreeTheNipple hashtaggel ellátott kampány, illetve az ennek hatására piacra dobott mellvillantós bikinifelső is. A barbadosi énekesnő sosem szégyellte megmutatni bájait, bár egyesek szerint a nemrég megtartott CFDA Fashion Awardsra még magához képest is pőrén érkezett.

„Ez nem egy divatbaki volt a részéről, hanem szándékos. Pár évvel ezelőtt ilyen ruhában nem lehetett volna vörös szőnyegre lépni. Kirúgták volna azt a stylistot, aki ilyen mellbimbó villantós ruhát ad az ügyfelére” – állítja felháborodva a stílusikonná avanzsált popsztárról a celebek egyik közkedvelt öltöztetője, Phillip Bloch.

Pedig nemcsak Rihanna kövekkel kirakott átlátszó ruhájáért felelős Adam Selman az egyetlen tervező, aki szerint semmi extra nincs manapság az efféle darabokban. Sőt, a mellbimbó villantás már a 16.században is menő volt az arisztokrata körökben, az 1800-as években pedig Napóleon húga, Pauline Bonaparte volt ismert áttetsző ruháiról, melyek felfedték rúzzsal és púderrel szebbé kozmetikázott mellbimbóját és annak környékét – írja a thefashionspot.com.

A 20.század végén pedig Madonna robbantott újra mellbimbó forradalmat, mikor egy bizarr fűzőben sétált végig Jean Paul Gaultier kifutóján az 1992-es párizsi divathéten. A provokatív designer ötletét egy évtizeddel később Alexander McQueen és Pam Hogg is meglovagolta, de arra senki nem volt felkészülve, hogy tavaly szeptemberben tényleg divatba kívánják hozni a mellvillantást a divatházak.

Az eddig szexistának tartott mellbimbó mutogatásban ugyanis fantáziát látott az elmúlt pár szezonban Marc Jacobs, Haider Ackermann, a Balmain, a Blumarine, a Dior, a Gucci és Ann Demeulemeester is, akiknek köszönhetően hivatalosan is divatba jött a mellbimbó villantás. Nézze meg a galériában a hétköznapi életbe nehézkesen beépíthető, de annál látványosabb trendet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek