no

Leárazott luxus: spóroljon milliókat!

Hiába a rengeteg pláza és a Vörösmarty tér sokszínűsége, az Andrássy úton végigsétálni még mindig nagy élmény. Az Oktogon és Deák tér közötti szakasz ráadásul tele van érdekesebbnél érdekesebb üzletekkel: oké, jóval drágábbak, mint a fast fashion boltok, de a nézelődés ingyen van. Úgyhogy végigmentem Budapest legszebb útján, és bementem az összes olyan üzletbe, amibe csak lehetett. A dizájnerboltokban is van ám leárazás, úgyhogy ha szeretne márkás ruhát, most menjen vásárolni!

Az Oktogontól indultam, és kifejezetten azokat a boltokat kerestem, ahol leárazás van: meglepett, de szinte minden márkás üzlet tart pár olyan hetet, amikor jobb áron juthatunk dizájnerholmikhoz. Az Alberto Guardianiban például féláron vásárolhatunk cipőket, a sportos lapostalpúakért 70 ezer forint helyett 35 ezret kérnek, a szép szandálok 60 ezer helyett 30 ezer forintba kerülnek.

Nem csak luxusboltok vannak az Andrássyn, én most először találkoztam a DDG nevű üzlettel, ahol féláron már csak 3000-3500 forintba kerülnek a szoknyák és nadrágok. Az üzlet egyébként nem valami hangulatos, de legalább olcsó, főként Vero Moda ruhákat láttunk benne.

Ezután éles váltásként a Burberry következett, ahol egy nem feltűnően márkajelzett, piros (vagy fekete) női bőrtáska 248 ezer forint helyett 168 ezerbe került, egy nagyobb, kék bőrtáska pedig 330 ezer helyett 165 ezer forintba került. De csak került, mert a leárazásnak szombaton vége is lett sajnos. Ezért is érdemes megjegyezni, hogy érdemes a leárazások idején erre is elnézni, hátha szembejön önnel álmai táskája az eredeti ár töredékéért.

A Guccinál a nyári kollekció cipőinek és ruháinak egy része 50%-kal, táskáinak és tárcáinak egy része pedig 30%-kal olcsóbb, mint teljes áron volt. Ez azt jelenti, hogy vásárolhat eredeti Gucci gumipapucsot 40 helyett 20 ezer forintért, edzőcipőt 102 ezer forint helyett 51 ezerért és egy igazán gyönyörű kabátot is láttunk 472 ezer helyett 236 ezer forintért. Itt július 28-ig tart a leárazás.

A Max Marában jellemzően 30 százalékkal olcsóbbak a nyári holmik, mint korábban, és minden pasztellszínekben úszik. Hogy kicsit felkészítsük, mire számíthat: egy szoknya 75 helyett 52 ezer forint, egy kiskabát 300 helyett 204 ezer, egy Sportmax ruha pedig 147 ezer helyett 103 ezer forint.

Az Il Bacio di Stile igazi aranybánya, a legnevesebb márkák legszebb ruháival van tele, és mit ad Isten, itt is tartanak leárazást. És nem csak milliós dolgok kaphatók: egy Ferragamo cipő leárazva 55 ezer forint, egy Jimmy Choo pedig 65 ezer. Az ultrakényelmes Tod's mokaszinok 48.950 forintba kerülnek. Egy műtárgynak is beillő Dolce & Gabbana cipőért viszont már 684.720 forintot kell otthagynunk, és a Céline táskák is 400 ezer forint fölötti áron kaphatók, még leárazva is. Jó vásár most az ikonikus aranyszín Saint Laurent blézer, ami 794.900 forint helyett 397.450-be kerül. Mivel az üzletben szabad fotózni, a galériában rengeteg képet talál a leárazott luxuskínálatból, nézelődjön bátran – mi is ezt tettük, nem is rossz program.

Az Il Bacio di Stile parfümfelhős légköréből a Replay-be szédültünk át, de előtte megnéztük a Högl és a Coccinelle kirakatait: előbbinél 20-30 ezer forint közötti áron kaphatók a kényelmes cipők, utóbbinál körülbelül 30% kedvezménnyel lehet táskát venni, 30 és 80 ezer forint körüli árakon. A Replayben farmert 33 ezerért, pólót 18 helyett 13 ezer forintért láttunk.

Az Emporio Armaninál a kirakatba pakolt virágos kistáska féláron 178 ezer forintot kóstál, felsőket 90, blézereket 148 ezer forint körüli áron vásárolhatnak azok, akik eleget keresnek ehhez. A Capsula Multibrand Store-ban Alexander McQueen, Givenchy, Blumarine, Dolce & Gabbana, Cesare Paciotti és Paul Smith márkák közül lehet válogatni: nekünk a McQueen-féle clutch volt a kedvencünk, ami féláron kerül 360 ezer forintba, de a 425 ezres Dolce & Gabbana ruhák is igazán szépek. Na ja, ennyiért még jóhogy...

Levezetésként még a Guess-be néztünk be, ahol most 30% kedvezménnyel lehet eredeti áron 30-40 ezer forintos műbőr táskákat vásárolni. Ez annyira nem fogott meg, de a kiszolgálás itt is, mint minden Andrássy úti boltban, kifogástalan.

A The North Face-ben még nincs leárazás, de állítólag majd lesz, a Freyville-ben nem szokott lenni. A Louis Vuittonnál sosincs, ahogy a vezető óramárkák – Tag Heuer, Hublot, Breitling – sem olcsósítottak. A Vertu és az Andrássy út ékszerboltjai sem akcióznak, a Moncler is teljes áras kabátokkal van tele, rengeteg üzlethelyiség pedig (az Adidas egykori boltja is) kiadó. Jó hír, hogy nem csak bezárnak boltok, nyílnak új üzletek is, például a Nubu is erre terjeszkedik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek