no

Magyar retróhátizsákra izgulnak külföldön

Szívből örülünk annak, amikor tehetséges magyar tervezők munkáiról írnak külföldi lapok. Így történt ez pár nappal ezelőtt is, amikor a CoolHunting az YKRA hátizsákokról számolt be. Ennek apropóján arra gondoltunk, összegyűjtjük kedvenc magyar (háti)táska-tervezőinket és megmutatjuk: egy ZARA-táska áráért sokkal kreatívabb, egyedibb és nem utolsósorban minőségibb darabot kaphatunk. YKRA, Daige, Ducsai Judit, Nubu és USE Bag a hajtás után.

YKRA

A már említett márkát 2012-ben alapította Lakatos Balázs és azóta is ő látja el a legfontosabb teendőket. A fő inspirációforrás a '60-as és a '70-es évek elszigetelt Magyarországa: ez visszaköszön a színekben és a formákban is. A hippikorszakot idéző darabokról következőképpen vélekedik Lakatos: „Minden táskánkat az a korszak inspirálta, ahol az emberek egy olyan rendszerben akartak szabadok lenni, ami egyáltalán nem volt az. A kezdetektől fogva tudtam, hogy az 1970-es évek élénk színeit akarom viszontlátni az YKRA-táskákban” – mondta a tervező.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/ykraclothing | Webshop: http://ykra.bigcartel.com/

Daige

A Daige-t (ejtsd: dédzs) nagyon szeretjük a szerkesztőségben, mivel a ruháik és kiegészítőik is egyediek és a megfizethető kategóriába tartoznak. Egyik kedvencünk a cápás ruhájuk pár szezonnal ezelőttről, most pedig örömmel láttuk, hogy a legújabb táskakollekciójuk is napvilágot látott. Az árak nem vészesek: a válltáskák 45 dollárba (~10 ezer forintba), a hátitáskák pedig 95 dollárba (~ 21 ezer forintba) kerülnek.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/DAIGEdaige | Webshop: https://daigeworld.com

Ducsai Judit

Bár Ducsai Judit hátitáskát nem tervez, megoldásai mégis annyira ötletesek, hogy mindenképpen helye van a válogatásban. A FOLDED névre keresztelt például egy geometrikus rendszert követ, mely az esztétikailag is fontos irányvonalak mentén lehetővé teszi, hogy a táska a napi utunk során méretben variálható legyen. Az egy lapból kialakított táska éltűzéssel és hajtogatással, majd a patentok fixálásával 3 méretben használható.

A TWINS táskák valódi bőr tartóból és 2 darab cserélhető textilzsákból állnak, így könnyedén aznapi ruhánkhoz, illetve hangulatunkhoz alakíthatjuk. A zsákok felfelé bővíthetők és a heveder is egy mozdulattal átszerelhető, ha netán sok mindent kell magaddal vinnünk.

Elérhetőség: http://www.ducsaijudit.hu/hu/ | Webshop: Hamarosan!

NUBU

Az Andrássy úti üzlettel is büszkélkedő, kreatív minimalizmust megtestesítő, most már csak kéttagú márka sem hagyja cserben a hátitáskára éhes divatfanatikusokat. A kiegészítők felbukkannak az idei őszi és téli kollekciójukban is, természetesen visszafogott (fekete és szürke) színekben.

Elérhetőség: http://nubu.hu/ | Webshop: -

USE Bag

A USE Unused nemrég indította USE Bag névre hallgató almárkáját, amiben – nem meglepő módon – a tervezőtrió által megálmodott táskák kaptak helyet. Egyet már mi is beszereztünk, de bevalljuk őszintén: nehéz volt választani közülük. Az is megtalálja a számításait, aki egy kisebb méretűre vágyik és az is, aki szeret sok dolgot magával vinni. A márka webshopja készülőben, addig is a Facebook-oldalukon található email címükön, illetve a klassz.hu-n várják a rendeléseket. A hátitáskák 26 és 35 ezer forint között kaphatóak, amik – tekintve a fast fashion boltok tucattermékeit – nem vészesek.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/usebagbudapest/info Webshop: http://usebag.hu (Hamarosan!)

Önnek melyik a kedvence?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra