Letícia királyné vagy Katalin hercegné a nagyobb ékszermániás?

A királyi családok hölgytagjainak stílusán mindig előszeretettel csámcsogtak az emberek. Nincs ez máshogy a frissen megkoronázott Letícia királyné esetében sem, akinek nemrég bemutattuk a megfizethetőbb ruhadarabokat is tartalmazó ruhatárát. Már akkor is halkan feltettük magunkban a kérdést, hogy vajon Letícia királyné méltó ellenfele lehet-e Kate Middletonnak a stílusikonná válásért folytatott „harcban”, de egyre inkább úgy tűnik, igen. A kérdés pedig a dailymail.co.uk szerkesztőit is izgatja, akik ezúttal annak mentek utána, hogy vajon a pazar stílust követő Letíciának vagy a konzervatívabb vonalban utazó Katalinnak vannak menőbb ékszerei a kincsesládában.

Bár a két barna hajú előkelőség között vannak hasonlóságok, például mindketten középosztálybeli családból léptek a királyi családba, azért kifogástalan öltözködésükön és megjelenésükön igencsak szembeötlenek a két ország közötti kulturális különbségek. Míg Kate Middleton a szerényebb, hagyományosabb stílusú kiegészítőket részesíti előnyben, addig Letícia Ortiz szereti drágakövekkel kirakott, látványosabb ékszerekkel kényeztetni magát.

„Ők mindketten lenyűgöző nők, akik megengedhetik maguknak, hogy drága ékszereket viseljenek. Letícia szereti a vibráló, változatos darabokat, míg Kate ritkán cseréli le hagyományos gyöngy vagy gyémánt ékszereit. Tény, hogy a spanyol királyi család színesebbnek és drámaibbnak hat, oly módon, hogy mellettük Kate valóban konzervatívabbnak tűnik” – mondja Steve Bennett a The Genuine Gemstone Company alapítója Letícia királynéról, akinek nyakláncai és tiarái valószínűleg fedeznének egy-két válságba jutott ügyet a recesszióból lassan kilábaló Spanyolországban.

Katalin hercegné legismertebb kiegészítője kétségtelenül az eljegyzési gyűrűje, ami egykor Diana hercegnőé volt. A 14 karátos gyémánttal kirakott, kék zafír gyűrűt a koronaékszerekért felelős Garrard Mayfair készítette 28.500 fontért (11.1 millió forintért). A hercegné saját kiegészítői ennél a gyűrűnél jóval egyszerűbb és szerényebb darabok, ilyen például az újra divatba jött Annoushka féle 1090 fontos (425.900 forint), csepp alakú gyöngyfülbevaló, ami a leggyakrabban volt látható a hercegnén az utóbbi időben.

Kinek menőbbek az ékszerei?

A karrierjét újságíróként kezdő királynő elragadó mosolyához előszeretettel passzint csillogó, smaragddal és gyémánttal kirakott ékszereket, melyekkel egyes trendszakértők szerint a spanyol életigenlést és erőt hirdeti. Legelegánsabb csecsebecséi közé tartozik például egy 25.000 fontos (9.7 millió forint) Cartier gyémánt karkötő, valamint egy Bulgari gyűrű, amiért körülbelül 10.000 fontot (3.9 millió forint) kérnének az üzletben.

Letícia királyné valóban szereti középpontba helyezni legmerészebb ékszereit, míg Katalin mindig törekszik rá, hogy nem mutasson belőlük túl sokat. Nézze meg a galériában, hogy milyen kiegészítőkkel hangsúlyozza nemesi pozícióját a spanyol királyné, és milyenekkel a cambridge-i hercegné, aztán szavazzon kedvencére!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra