Magyar srácokat imádnak a divatházak

Nemrég ért véget a londoni férfi divathét, amit aztán – jó szokás szerint – a milánói követett. Már az előző alkalommal feltűnt nekünk Cseke Botond neve és arca – úgy tűnik, a tervezők szeretnek vele dolgozni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a háromnapos olasz rendezvényen két show-n is találkozhattunk vele: vonult az MSGM és Antonio Marras kifutóján is. A fotókat jobban szemügyre véve felfedezhettük a magyar srácok közül Alfredot, Kolost és a BKV-megállóban felfedezett Patinszki Misát is.

Bár ők kivétel nélkül jóképűek, a szettjeik itt-ott eléggé furán hatnak: a Versace csipkével borítaná be a férfiakat, a Moncler Gamme Bleu vonala pedig minden eddiginél jobban célozta meg a sportos vonalat. Talán nem meglepő, hogy a legkevesebb ruhát és legnagyobb bőrfelületet ismét a Dolce&Gabbana kifutóján láthattuk.

Versace

Donatella Versace nem a visszafogott stílusáról híres, ami a nevét viselő divatház kollekcióin is meglátszik. A 2015-ös tavaszi-nyári ruhadarabokat állítólag Kuba inspirálta. A könnyed, már-már papírvékony anyagok a laza életérzést juttatták eszünkbe, itt-ott pedig az 1950-es éveket is felfedezni véltük.

Az olasz tervezőnő két legyet ütött egy csapásra: a modelleket a Versace Home névre hallgató, lakberendezési foglalkozó vonalának termékeivel (törölközőkkel, táskákkal, tányérokkal) küldte kifutóra.

Dolce&Gabbana

A nemrég még botrányokkal övezett tervezőpáros most kivételesen nem Olaszországból, hanem a spanyoloktól inspirálódott. A torreádorokra hajazó dzsekik és a feszes, sokszor 7/8-os nadrágok mellett természetesen a vörös szín is helyet kapott. A metálos csillogásról pedig ne is beszéljünk!

Dirk Bikkembergs

Bikkembergs minden szezonban valamilyen sport köré építi a kollekcióját. Az előző a kirándulásról szólt, a 2015-ös tavaszi-nyári pedig a triatlonról. Emiatt nem is meglepő, hogy a show első részében fürdőruhában, utána biciklis-felszerelésben, majd végül futószettben láthattuk viszont a modelleket. Kérdés, hogy mennyire hordhatóak ezek a ruhadarabok az utcán, illetve ha nem, akkor ki vesz majd százezrekért sportcuccot.

Moncler Gamme Bleu

Bikkembergs-hez hasonlóan Thom Browne is szezonról szezonra valamilyen sportot nevez meg inspirációs forrásként: a 2015-ös év melegebb hónapjaiban azok örülhetnek a Moncler Gamme Bleu ruháinak, akiket a boxolás vonz. A ruhák rétegezése ámulatba ejtő, csak hosszas számolás után tudnánk megmondani, hogy egy-egy modellen valójában hány ruhadarabot látunk. Így egyben nem viselnénk őket, de külön talán igen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra