Elkezdődtek a leárazások, féláron is vásárolhat!

Még csak június közepe van, mégis rengeteg üzletben már most akciósan vásárolhatunk nyári ruhákat: a leárazások egyre korábbra tolódnak, a H&M már 2013-ban is nyár elejére időzítette az 50%-os kedvezményeket, idén követte példáját a New Yorker, a Women's Secret, a Promod és a Reserved is.

A H&M nem cicózott, rögtön 50%-os kedvezményeket pakolt a legtöbb kiegészítőre, sok jó táskát láttunk 3-4 ezer forintért, de 1500 forintos darabokat is ki lehet fogni. A bizsuk között ismét felbukkantak a 250 forintos fülbevalók, a blézerek általában 4-5 ezer forintért vihetők el. Az üzlet nagyobbik részében azért még teljes áras ruhák várják a vevőket, és érkeztek új áruk is, de egy csomó szép alapdarab kapható pár ezerért. Pulóverek 4 ezer forintos, pólók 1500 forintos áron kaphatók. A férfiaknak is érdemes körülnézniük, bármelyik 4 ezer forintos ingüket mi is szívesen felvennénk.

A New Yorker a kirakatban hangsúlyos szalagokkal hirdeti az akciót, de az üzletben sokminden teljes áron van kint. A bejárat közelében találtunk egy rahedli 1500 forintos felsőt és 6 ezer forintos farmert, a kiegészítők majd' mindegyikén is akciós, piros cetli fityeg. A legolcsóbb lábbeli egy elég ronda 1490 forintos szandál volt, ennél még sokkal többet, 3-4 ezret kell fizetnünk egy szebb, akciós cipőért.

A Women's Secret beelőzte az Oyshót, már ami az akciót illeti, és szinte egész készletét 50% kedvezménnyel adja. Találtunk olyan melltartót is, ami 5995 forint helyett már csak 2395-be kerül, és ha eddig nem vett volna bikinit, most vegyen, mert ezek is egész jó árban vannak. Azért nem F&F árban, de 5495 forintért kap felsőt és kb. feleennyiért alsót.

A Promod is turkálószerűvé változott, ez úgy látszik, együtt jár a leárazással. A fogasok mindenhol zsúfoltak, a pultokra kipakolt ruhák minden üzletben halomba vannak hányva, és már délelőtt nők tömege rohamozta meg az üzleteket, szóval ha munka után megy, készüljön extra adag vízzel és türelemmel. A Promodra visszatérve: sok szoknya és nadrág kapható 5 ezer forintnál olcsóbban, a szandálok között is ritka a 7 ezer forintos, és a legtöbb dologból van még méret, szóval ha kinézett valamit év közben, nézze meg, mennyire éri meg most az árát.

A Reserved a New Yorkerhez hasonlóan kiplakátolta magát "sale" felirattal, de bent nem sok nyoma van a leárazásnak. Jobban mondva van, de nem olyan mértékben, mint vártuk, a Váci utcai üzlet alsó szintjén például csak a bizsuk vannak leárazva. A felső szinten sok női póló kerül az eredeti ár felébe, de mivel nem vagyunk nagy pólómániások, nem sokat nézelődtünk. A blézerek akciósan 7-8 ezer forint körüli áron vásárolhatók meg.

Általánosságban elmondható, hogy az üzletek egyelőre nem árazták le a teljes készletet és érkeznek még új ruhák, de sokminden máris 50% kedvezménnyel vihető haza. A fenti boltok mellett az Office Shoes, a Six, a Claire's, a Springfield, a Tally Weijl és a Camaieu is elkezdte a leárazást, általában már 50%-os árzuhanást is ígérnek, de a Camaieu egyelőre csak 30%-ot. Az Inditex boltok – Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho – viszont még tartják magukat. Az F&F és a Mango sem kezdett még bele az akciózásba, ha tippelnünk kéne, azt mondanánk, jövő hétig tartják magukat, aztán ott is beindul a vadászidény.

Oszd meg másokkal is!
Mustra