10 szerelés, amitől meg kell válnia a diplomaosztó után

A legtöbb emberben biztosan kedves emlékeket idéznek fel az önfeledt kollégiumi évek, melyek elsősorban öt év szorgalmas tanulásról és a hétvégi tematikus bulikról szólnak. A kollégium adta rengeteg szórakozási lehetőségnek köszönhetően szinte kizárt, hogy ne halmozott volna fel tucatnyi szokatlan jelmezt, melyek akár az Austin Powers folytatásának kellékei is lehetnének. De ne aggódjon, nem ön az egyetlen, aki nyolc különböző színű boa tulajdonosa lett a húszas éveiben!

A thegloss.com szerkesztői összegyűjtöttek pár olyan ruhadarabot, amitől feltétlenül meg kell szabadulnia, miután kiköltözik a kollégiumból, mert nem számít, hogy milyen emlékei fűzik a csillogó cowboy kalaphoz és a lotyós magassarkúhoz, ezek a darabok sajnos nem fognak működni a való életben. Nézze meg, hogy milyen szerelésektől kell könnyes búcsút vennie!

1. Poénos felirattal ellátott pólók

Bár az olyan szlogennel ellátott felsők, mint a „Ne nézd a melleimet. Érintsd meg őket!” vagy a „Helló, ribanc vagyok”, valóban viccesek lehetnek egy kollégiumi folyosón, de mégis azt javasoljuk, hogy miután átvette a diplomáját, azonnal égesse ezeket. Gondoljon bele, hogy milyen kellemetlen lenne, ha egy ilyen pólóban futna össze egyik hétvégén az új főnökével a boltban vagy a pékségben.

2. Kijárós ruha

Az ilyen címkével ellátott ruhák alatt általában nem a tunikákat értjük és valószínűleg nem abba a kategóriába tartoznak, amit még nagymama korunkban is viselnénk. A kimenős gönc kellőképpen ringyós, rövid, olyan ruha, amiből lehetőség szerint alul-felül kilóg mindenünk. Semmi esetre sem nadrág. Bár biztos világmegváltó éjszakákat élt meg verejtékkel, piával és könnyekkel átitatott miniruhájában, de el kell fogadnia a szomorú tényt, hogy ennek a ruhának a küldetése ezen a ponton véget is ért.

3. Összefirkált hátizsák

Tisztában vagyunk vele, menő a kilencvenes évek divatja és hogy az elmúlt pár szezonban még a Chanel is lelakott stílusban elkészített hátizsákkal nyomult, de még ez sem megfelelő érv arra, hogy a diplomaosztó után is a lepukkant egyetemi táskájával rója a várost. Inkább fektessen be egy elegánsabb bőrtáskába, hiszen már kicsi a valószínűsége, hogy tankönyvekkel és kétes szendvicsekkel kell megpakolnia táskáját.

4. Lotyós platform cipők

A diplomaosztó után kevés esély van rá, hogy hétvégente Spice Girls számokat tátikázzon ittasan, miniruhában és egy pár ezer forintos telitalpú cipőben egy szórakozóhelyen. Mivel életének ezen korszaka lezárult, jobb megválni az olcsó, műanyag talpú cipőjétől, és befektetni egy csinosabb bőrszandálba.

5. Metálfényes cicanadrág

Megértjük ha nosztalgiából nehéz szívvel válik meg rövid, de annál tartalmasabb diszkó-korszakának legféltettebb darabjától, de higgye el, hogy a farsangi összejöveteleken kívül sehova sem fogja már tudni felvenni a diplomaosztó után. Bár szerintünk a farsangi szezonra se építsen. Ha még továbbra is kedveli a fémes árnyalatokat, akkor inkább kezdjen el ékszereket vagy egyéb kiegészítőket gyűjteni.

6. Ruha a gólyabálról

Igen, biztosan ez egy igazán különleges ruha, mert ebben ment táncolni potenciális udvarlójával. És egészen biztosan felnőttnek érezte magát, mikor kifizette érte a 20.000 forintot a H&M-ben, de inkább váljon meg tőle, hiszen 100% poliészter és ennél csak menőbb koktélruhái lesznek a jövőben. Valószínűleg akkori kísérőjével is szakított már harmadévben, most itt az ideje, hogy búcsút intsen a ruhának is.

7. Kapucnis pulóver

Emlékszik, milyen büszke volt amikor csillogó szemű, bozontos hajú kezdő egyetemistaként megvette az iskola nevével ellátott pulóvert a campus könyvesboltjában? Minden bizonnyal a következő négy évben le sem vette, tehát feltételezhetően a színe megfakult és a betűk is rég lekoptak már róla. Tehát itt az ideje, hogy kidobja és vegyen helyette egy újat.

8. Ugg csizma

A gimnáziumban a menő gazdag lányokat az Ugg csizmájukról lehetett felismerni. Így valahol megértjük, hogy mikor átutalták az első diákhitelét, fejvesztve rohant a plázába és beszerzett egyet. De hála az égnek már nem trendi tramplinak öltözni és a diplomaosztó után úgysem engedheti meg magának, hogy egész nap játszós ruhában flangáljon, így azt tanácsoljuk, hogy váljon meg ettől a darabtól is minél hamarabb.

9. Állatos kezeslábas

Biztosan volt néhány felejthetetlen és vicces éjszaka, amikor csoporttársaival állatokká vedlettek és marhacsordaként randalíroztak a város utcáin, de lássa be, ilyet, de még hasonlót sem fog a leendő munkatársaival csinálni egy munkahelyen sem. Ha fog is, nagyon szégyellni fogja.

10. Átlátszó cicanadrág

Tudja, hogy melyikről típusról beszélünk. Ami annyira kényelmes és laza, de nem farmer. Lehet, hogy a kollégiumban ért ilyen nadrágnak látszó szerelésben provokálni a fiúkat, de egy munkahelyen már annyira nem menő, ha a kollegáinknak is tudomása van arról, hogy milyen színű fehérneműt viselünk aznap. Dobja ki, mert csak magát hozza ezzel kellemetlen helyzetbe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek