Saját magát koppintó tervező: menő vagy ciki?

Jeremy Scott hatásvadász, de szórakoztató mekis kollekciójával az elmúlt szezonban gondoskodott róla, hogy mindenki tudomást szerezzen arról, hogy átigazolt a Moschinóhoz, aminek köszönhetően a fricskázást eddig sem megvető olasz divatház egy radikálisabb stílusváltáson megy majd át. A provokatív tervező őszi-téli kollekcióját a gazdagok 2015-ös nyaralós szereléseit felvonultató, úgynevezett resort gyűjtemény követte a sorban, melynek tervezésénél Scott valószínűleg rájött, hogy úgyse tud jobbat korábbi munkáinál, úgyhogy nem volt rest a saját archívumából ihletet meríteni.

Ilyen húzást talán még a legönimádóbb designerek sem mernének bevállalni, de Scottnak meg sem kottyant a 2010-es, 2011-es illetve a 2013-as kollekcióiból átemelnie egy-két meghatározó slágerdarabot és beépítenie azt a Moschino kollekciójába. Ennek van jó oldala is: ha nem akarja drágán beszerezni a ruhákat, egy-két designer outletben jóval olcsóbban beszerezheti annak egy-két évvel ezelőtti mását is.

Így a kilencvenes évek stílusjegyeivel és logóival előszeretettel kísérletező tervező utazós cuccai között találni Coca-Cola motívumokat, fekete neccből készült villantós szereléseket, piros fejkendős és üres pléhdoboz nyomatos miniruhákat, ami valóban arra utal, hogy Scott nem igazán gondolta át kollekcióját, amit valószínűleg így is elkapkodnak majd üzletekből – írja a style.com. Igaz, nem Jeremy Scott az egyetlen, aki úgy gondolta, hogy az általa tervezett minták és vonalak annyira meghatározóak, hogy azok sosem kopnak már ki a divatból. Ralph Lauren épp a 2015-ös resort kollekciójánál esett szerelembe saját magával.

Bár az is könnyen elképzelhető, hogy a tervező direkt koppintotta le saját magát, amivel el is érte célját, hiszen a Moschino közepesen sikerült kollekciójáról beszél minden divatmániás. Mindenesetre Scott valamit félreértett a nosztalgiázás szó alatt. Ön mint gondol az esetről? Menőnek találja az egyébként kreatív designer röhejes húzását, vagy ön szerint inkább ciki, hogy ennyire hülyének nézi közönségét a tervező? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1731) (1902) Ciki!
Mustra