Ez a tíz nyári ruha mindenkinek jól áll

Vészesen közeleg a nyári időszak, és ha még most nem is olyan bátor hozzá, hogy előtúrja a tavalyi nyári ruhákat a szekrény mélyéről, mutatunk néhány olyan alternatívát, ami nem csak menő az idei szezonban, de mérettől és alkattól függetlenül jól áll a legtöbb nőnek. A ruhák többségét beszerezheti online is, de hasonló fazonokkal nagy valószínűséggel a hazai fast fashion üzletekben is találkozni fog.

1. Rétegzett ruha

Az idei tavasz-nyár nagy slágere lesz a 'layered', azaz a rétegzett ruha, ami pont emiatt a különleges szabás miatt minden nőnek jól áll. A nem teshezálló felsőrész és a kissé simulékony szoknya egyvelege jó takarást ad a hasnak és optikailag kettévágja a testet: ebből a verzióból rövid és hosszúujjú ruhákat is találni, azt mindenki alkatának megfelelően döntse el, melyiket választja.

Az ASOS-on már 47 dolláért találni elég jókat, ráadásul méret és mintaválaszték is van bőven az oldalon, a szállítás pedig ingyenes.

2. Deréköv és hagymaszoknya

A derékban vágott, hagymaszoknyás nyári ruha a legtöbb nőnek szintén előnyösen áll: a deréköv karcsusít, a hagymaszoknya pedig anélkül hangsúlyozza ki a lábakat, hogy rátapadna az inkább takargatásra szoruló részekre. Az alábbi, Carrie Bradshaw ikonikus Oscar de la Renta pink ruhájára hajazó darabot 50 fontért, azaz kb. 16 ezer forintért lehet berendelni a Topshopról, de hasonlókat a fast fashion üzletekben is találni elvétve. Ha mégsem, akkor ön is összetehet egy hasonló szettet különálló hagymaszoknyából, hangsúlyos övből és színben teljesen passzoló felsőrészből.

3. Nem csak a szoknyarész lehet aszimmetrikus

Nyáron sem kell lemondania a feketéről, viszont sokkal izgalmasabbá teheti megjelenését, ha textúrájában a megszokottól eltérő darabot választ. Nem csak a szoknya szabásában lehet aszimmetrikus egy ruha: ez a spagettipántos, térd alá érő nyári ruha pont a különlegesen kialakított felsőrésze által éri el, hogy a bizonytalan részeket eltakarja. Ráadásul mivel elég lenge, ezért nem is fog kettésülni benne a nyári kánikulában. A River Islandnél az ASOS-hoz hasonló választékot találni, ezeket szintén ingyenes szállítási költséggel rendelheti be online.

4. Világosban is lehet csinos!

A legtöbb teltebb nő ódzkodik a fehér és világos színektől és még a negyven fokos kánikulában is azzal kínozza magát, hogy talpig feketébe öltözik, hogy még vékonyabbnak tűnjön. Az igazság viszont az, hogy nem kell sötét színekkel kínoznia magát ahhoz, hogy karcsúbbnak nézzen ki: egy jól megválasztott szabású ruha akár világos színű is lehet, ha az alkatának megfelelő részeket emeli ki. Az ASOS-nál remek alternatívákat találni, mint például ez a combközépig érő, duplarétegű darab, melynek egy része sima fehér pamutanyagból készült, rajta pedig egy átlátszó alapon fehér körmintás anyaggal kombináltak a tervezők. Az optikai játék és a karcsúsított fazon izgalmas nyári szettet eredményez, amit feldobhat akár neon színű szandállal, táskával vagy kiegészítőkkel is.

5. Midiszoknyás alj

Egy ideje már nagy sláger a midiszoknya, az éppen aktuális nyári trenddel ötvözve pedig érdemes olyan ruhát választani, ami a két trendet egyszerre ötvözi. Midiszoknyánál és midiszoknyás ruhánál mindenképp figyeljen arra, hogy a magasságához megfelelő hosszt válasszon. A térd fölé és térd alá, esetleg lábszárközépig érő fazonok is elegánsak és nőiesek.

6. Spagettipántos overál

Vagyis a ruha, amivel nem lőhet mellé: hasonló fazonnal 99%, hogy találkozni fog a nálunk is elérhető fast fashion boltokban, még azt is megkockáztatjuk, hogy elérhető áron fogják árulni. Ebben az egyszerű, spagettipántos ruhában az a tuti, hogy az extra rétegű felsőrész ápolja és eltakarja az esetleges felesleget hastájékon. Fesztiválra vagy alkalomra is teljesen jó, ha pedig biztosra akar menni, már most berendelheti az ASOS-ról, ahol 45 dollárt, azaz 9900 forintot kérnek érte.

7. Rétegzett ruha, merész mintával

Ez a gyönyörű, extravagáns mintákkal printelt MSGM ruha csupán illusztráció, mivel 2000 dollárba kerül, inspirálódni viszont bőven lehet belőle. A pliszírozott alsórészhez mintájában passzoló, majdnem könyékig érő, bő ujjas felsőrész párosul, ami a két rész kontrasztjaként is felfogható: a ruha aljának abszolút nőies és elegáns, illetve a felsőrész kissé lezserebb összhatásának köszönhetően erőlködés nélkül lehet sikkes és feltűnő. Az extravagáns mintához nem is kell túlzásban esni kiegészítő téren: nyaklánccal vagy borítéktáskával és egyszerű saruval is jól mutat.

8. A klasszikus, derékban húzott csónaknyakú ruha

A térdig, vagy picivel térd alá érő, derékban húzott, csónaknyakú ruhák valószínűleg sosem fognak kimenni a divatból: a képen látható darab szabása és színvilága is Audrey Hepburnre emlékeztet, ráaádul a felső része nem tünteti el a melleket, de a derékrész optikailag karcsúsít.A ruha hosszúságát – hogy térdig vagy térd alá érő-e – magasságához igazítsa: alacsonyabb alkatú nőket pont, hogy összenyomhatja egy alapvetően hosszú ruha, ráadásul az alakuk is elvész.

A Zarában van választék a klasszikus fazonból, itt viszont mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy hasonló darabért. A képen látható Hepburn utánzat 14995 forintba kerül, de a turkálókba is érdemes benézni.

9. A lezser, de elegáns ruhák ultimatje

Már tavaly is nagy kedvenc volt a lezser ingruha, ami a létező legjobb példa a tunika-cicanadrág horribilis kettősének elfelejtésére. Ennek ellenére mégis sokan idegenkednek tőle, pedig baromi kényelmes, a nyári időszakban pedig kifejezetten kellemes viselni: mivel nem vastag és nehéz, tapadós anyagokból készült, könnyen átjárja a szellő, ami negyven fokban igazán kellemes érzés. Ezt a ruhát nem kell túlbonyolítani: kössön a derekára egy vastag vagy vékony övet, válasszon színben hozzá passzoló sarut vagy topánt és már kész is, ráadásul a munakhelyére vagy akár randira is felveheti. A Zara hófehérben ajánlja az idei szezonra, de ez is egy olyan rétegdarab amivel más fast fashion üzletek polcán is összefut majd.

10. Extravagáns mintát csak előnyös szabással válasszon!

Extravagáns mintákat és színeket is nyugodtan viselhet az idén, de csak akkor, ha a ruha szabása egyébként is jóll áll és kiemeli azokat a részeit, melyek még csinosabbá teszik az alkatát. Nem kell idegenkedni a feltűnő mintáktól: gondoljon rájuk úgy, mint kiegészítő-pótlékra, hiszen ezeket az alapból hangsúlyos ruhákat már nem kell plusz kiegészítővel kiemelni. A H&M-ben jó áron találni különleges darabokat, mint például ezt a festményre hajazó, nyakbakötős, hagymaszoknyás ruhát, amit 14900 forintért szerezhet be a tavaszi-nyári szezonra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra