Így hordták a flittert a múlt században

Év végén biztosan előkerültek a flitteres ruhadarabok a szekrényekből, és a boltokat is elárasztották az ilyen holmik. Egy óriási galéria segítségével bemutatjuk, hogy az 1900-as években hogyan hordták a csillogó darabokat, és pár tippet is adunk azzal kapcsolatban, hogy mire kell ügyelni, ha ön is nagy flitterrajongó. Részletek a hajtás után!

Az archív képek alapján a múlt század legelején csínján bántak a flitterrel, nem borítottak be teljes ruhadarabokat vele, ahogy azonban a nők egyre több lábat mutattak, minden megváltozott, és megjelentek a csillogó kiegészítők is. Bár az utcai és alkalmi viseleteket is teleszórták flitterekkel, a fellépőruháknak szinte kötelező eleme volt az ilyen díszítés. Bár minden évtizedből találtunk a témába illő darabokat, a nagy visszatérést a hetvenes, sőt, inkább a nyolcvanas évek jelentették. Még II. Erzsébet, valamint Lady Diana is szívesen vett fel ilyen darabokat, nézzék csak meg!

És akkor jöjjenek a tippek: nagyon fontos, hogy ne öltözzön diszkógömbnek, vagyis a flitteres miniszoknyához próbáljon egy kevésbé díszes blúzt felvenni és fordítva, illetve a kiegészítőkkel is bánjon csínján. Így télen remek párosítás lehet egyébként a farmer egy csillogó felsővel vagy egy flitteres ceruzaszoknya egy szép pulóverrel.

Ha mégis a tetőtől-talpig flittert választja, akkor olyan holmikat válogasson össze, amelyeknek a fazonja egyszerű, amelyek megközelítőleg egyszínűek és amelyek biztosan jól állnak önnek. Ahogyan azt már korábban is írtuk, ha fél attól, hogy túlzásokba esik, akkor először próbálkozzon kiegészítőkkel, egy sállal, sapkával, táskával vagy esetleg egy cipővel. 

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek