7 trükk, hogy ne nézzék ízlésficamosnak

Elvileg az öltözködésben és úgy általában a divatvilágban nincsenek szabályok. De ha jobban belegondolunk, mégis csak van egy-két íratlan aranyszabály, melyeket jobb betartani annak érdekében, hogy ne tituláljanak ízlésficamosnak. A refinery29.com szerkesztői sem gondolták ezt máshogy és összegyűjtötték a divatvilág hét fő bűnét, melyből talán az egyik legnagyobb tanulság továbbra is az, hogy a kevesebb néha több. Nézze meg, milyen szereléseket érdemes elkerülnie ahhoz, hogy ne kerüljön kínos helyzetbe!

1. Ne hordjon tűsarkút szuperminivel!

Bármilyen formában lotyós külsőt kölcsönöz a magassarkú cipő és a lábat teljes egészében szabadon hagyó miniszoknya vagy rövid short párosítása, pláne ha még feltűnő napszemüveget, fülbevalót, nyakláncot és rikító színű rúzst is passzintunk hozzá. Ha nem akarunk a becsmérlő pillantásoktól megszégyenülve hazakullogni, akkor inkább kerüljük az ilyen szereléseket.

2. Ne csak egy márkától vásároljunk!

Manapság hál' Istennek már nem menő tetőtől-talpig úgy felöltözni, mint ahogy a H&M vagy a Zara kirakatába beállított próbababát felöltöztették. Sokkal sikkesebbek leszünk, ráadásul élő reklámfigurának sem néznek, ha kiragadjuk a saját kontextusából a ruhát és összekombináljuk valami kevésbé hozzáillővel vagy egy pár évvel ezelőtti klasszikus darabbal. Sokkal szórakoztatóbb, ráadásul működik is.

3. Ügyeljünk a helyes méretre és a jó szabásra!

Amennyiben csak majdnem illik ránk a ruha, akkor abban az esetben tanácsos visszaakasztani azt a helyére. Még akkor is, ha csak abban a méretben kapható. Ugyanis nincs annál kínosabb, mint amikor egy farmer szára rövid vagy egy blézert nem tudunk begombolni, mert has-résznél túl feszes. Ráadásul nem is érezzük magunkat kényelmesen ilyen szerelésekben, hiszen a tükörbe nézve mi is szembesülünk azzal, hogy előnytelenül áll rajtunk. Persze egy túlméretezett kabát az más, mivel annak célja az, hogy túlméretezett legyen. Ugyanaz egyel kisebb méretben szintén furcsán mutat viselőjén.

4. Kerüljük az izzadságfoltos és piszkos cuccokat!

Nem keltünk túl jó benyomást, ha izzadságfoltos, elnyűtt pólóban, mosatlan hajjal vagy kávéval nyakon öntött felsőben lépünk ki az utcára. Efféle szettekben még boltba kiugrani sem tanácsos, mivel állítólag így könyvelnek el minket az emberek még akkor is, ha javarészt csinos ruhákat hordunk. Persze egy jól bejáratott farmerdzseki vagy szűk farmer az más kategória, mivel az annál menőbb, minél régibb, de azért azok esetében sem árt ügyelni a tisztaságra. Lehet kényelmesen öltözni foltok és piszok nélkül is.

5. A nemzeti öltözéket hagyja meg a nemzeteknek!

Bár divatosnak tűhet indián fejdíszt hordani a fesztiválokon, valójában semmi értelme: hagyjuk meg a fapapucsot, tollas fejdíszt és az egyéb beszédes szimbólumokat azoknak, akiknek az jelent is valamit, és nem csak egy csinos kiegészítő. 

6. Ne viseljünk túl szűk ruhát!

Semmi értelme olyan ruhákba vagy cipőkbe belepasszírozni magunkat, amiben csak feszengünk vagy egy lépést sem tudunk megtenni anélkül, hogy ne szisszennénk fel a fájdalomtól. Arról nem is beszélve, hogy egy előnytelen szűk ruhában sem enni, sem inni nem lehet, ahogy egy kényelmetlen cipőben sem szoktuk végigtáncolni az éjszakát. Ha már kimozdulunk otthonról, akkor még egy szép, de kényelmetlen ruha kedvéért se töltsük az estét a kispadon búslakodva.

7. Ne bújjon más bőrébe!

Nem jövedelmező úgy tenni, mintha egy másik emberré változtunk volna át csupán egy ruhának köszönhetően. Persze a ruhákkal való kísérletezés ér, de tudjuk, hogy hol van a határ. Gondolatainkat, világszemléletünket és egyéniségünket többek között az öltözködésünkkel fejezzük ki. Ne zavarjuk össze a körülöttünk élőket és saját magunkat azzal, hogy mindennap egy más stílust és világnézetet képviselünk ruhánkkal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek