9 stílustrükk tavaszra

Véget értek az őszi-téli trendeket bemutató divathetek: szerencsére nagyon messze van még az október, de ha megtetszett pár stílustrükk a kifutókról, nyugodtan kezdheti őket máris alkalmazni! A Fashionista.com szakemberei, Marie Amelie-Sauve és Camilla Nickerson kilenc olyan apró ötletet ajánlanak, amit tavasszal már nyugodtan bevethetünk, mi pedig kerestünk hozzávalókat a hazai üzletekben. Egy übertrendi Céline-összeállításnál jóval olcsóbb, ha a Zarában vásárol nadrág fölé húzható tunikát, vagy ha a már meglévő fekete garbóját veszi fel nyári ruhája alá. A karkötőkkel és fülbevalókkal is ajánlott kreatívan bánni, de egy öv is csodákra képes. Részletek a hajtás után!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Ruha a nadrág fölé

Kattintson a képre, megnő!
Kattintson a képre, megnő!Victor Virgile / Europress / Getty

Balra a Kenzo modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete: Nadrág: Zara, 9995 forint, Ruha: Mango, 6995 forint, Cipő: H&M: 14990 forint.

A Chanel és Kenzo kifutóján is láthattunk ilyen rétegezett összeállításokat: a mintákkal sokat lehet játszani, de kezdetnek egy monokróm együttes is megteszi, azzal nehezebb melléfogni. Fontos, hogy a cipő, a ruha és a nadrág színe és mintája összeilljen. A legjobb, ha a nadrág egy lefelé szűkülő chino, de semmiképp ne legyen leggings! A ruha legyen egész rövid, akár tunikával is próbálkozhatunk. A cipő lehetőleg legyen a legújabb divat szerinti, de az se baj, ha az a szett legfeltűnőbb része és mondjuk ezüstös színekben játszik. Sok kiegészítővel ne bonyolítsuk a helyzetet!

2. Garbó a ruha alá

Tudni szeretné, mit lát a képen? Olvassa el alatta a szöveget!
Tudni szeretné, mit lát a képen? Olvassa el alatta a szöveget!Victor Virgile / Europress / Getty

Balra a Louis Vuitton modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete: Ruha: Zara, 9995 forint, Ing: Mango, 5995 forint, Garbó: Mango, 6995 forint.

Stella McCartney, a Louis Vuitton, az Edun, és a Kenzo kifutóján is láttunk ilyen szetteket. Próbáljuk meg Sarah Jessica Parkernél ügyesebben kombinálni ruháinkat: például egy egyszínű, nem feltűnő anyagú miniruha alá vegyünk fel garbót, vagy olyan inget, aminek ujja nem túl bő. A ruha ne legyen túl testhez álló, és illjen a garbó vagy ing színéhez! A nyakkivágása se legyen túl bonyolult, ez a fekete Zara ruha pont megfelel a célnak.

3. Öv a kabáton

Kattintson a képre, megnő!
Kattintson a képre, megnő!Edward James / Europress / Getty

Balra az Edun modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete: Kabát: Zara, 22995 forint, Nadrág: H&M, 9990 forint, Öv: Mango, 8995 forint, Garbó: Stradivarius, 2995 forint.

Régi jól bevált trükk a kabátok övvel való összefogása, most az az újdonság – amit a Burberry, a Dries Van Noten, a Balmain, az Edun, és a Marc by Marc Jacobs kifutóján láthattunk – , hogy nem feltétlenül derékban szűkített ruhákat fognak össze a tervezők vékony övekkel, hanem lazább, bő felöltőket. A Fashionista szerint az azért fontos, hogy legalább vállban és mellben illeszkedjen a kabát, akkor is, ha a bővebb fazonra esküszünk. Jó választás lehet egy divatos narancssárga kabát derekát megkötni, de ha a legfelső réteg ennyire feltűnő, a kiegészítők terén maradjunk visszafogottak.

4. Táskahalmozás

A táskák márkáját alább találja!
A táskák márkáját alább találja!Pier Marco Tacca / Europress / Getty

Balra az MSGM modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete, fentről lefelé, balról jobbra: Narancs és barna táska: Mango: 7995 forint, Fekete táska, H&M, 14990 forint, Tarka táska, Stradivarius: 7995 forint.

Az MSGM és a Balenciaga küldött kifutóra több táskával megpakolt modelleket, de a divathetek látogatói közül is sokan élnek ezzel a trükkel – az egész pici és elegáns clutch mellé felvettek még egy shoppert vagy egy vászontáskát is. A kifutókon a kisméretű retikülök halmozását erőltették. Ezt a trendet nem nagy etvasz követni, csak az a fontos, hogy a két táska illjen egymáshoz (például lehet ugyanaz a fazon két színben) és hogy a mellrésznél más feltűnő mintát, díszítést ne viseljünk. A dupla táska nem csak divatos, hanem nagyon praktikus is.

5. Övezett kendő

Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben is!
Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben is!Victor Virgile / Europress / Getty

Balra Cara Delevingne a Burberry modelljeként.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete: Ballonkabát: Zara, 25995 forint, Kendő: 6995 forint, Fonott öv: H&M 5990 forint. Fekete öv: H&M, 2990 forint, Alső kendő: Zara, 5995 forint.

A Burberry és Steven Alan mutatott be övekkel deréktájt rögzített nyaksálakat – nyilván előbbi miatt lesz fontos ez a kevéssé praktikus trend. A párizsi divathét látogatói közül már többen rögzítették kendőiket a derekuknál. A Fashionista szerint ez egy könnyed, erőlködésmentes fogás, szerintünk azért kicsit mesterkélt, de legalább könnyű utánozni. A minták mixelését inkább hagyjuk meg a Burberrynek, és egyik hosszabb sálunkat vezessük át ballonkabátunk öve alatt.

6. Egy fülbevaló

Nézze meg nagyobb méretben is kattintás után!
Nézze meg nagyobb méretben is kattintás után!

Balra az Louis Vuitton modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete, fentről lefelé: H&M fülbevaló, 2990 forint egy pár, Stradivarius fülbevaló 1995 forint egy pár, Mango fülbevaló, 4595 forint egy pár.

A Celine és a Louis Vuitton is páratlan fülbevalóval küldte kifutóra modelleit. Hogy ne úgy nézzen ki, mintha elhagyta volna az egyik fülbevalóját, vegyen egy nagy, hangsúlyos, vállat verdeső fémfülbevalót az egyik oldalra és egy kis pontfülbevalót a másikra.

7. Zokni-szandál

Kattintson a képre, megnő!
Kattintson a képre, megnő!Victor Virgile / Europress / Getty

Balra az Hermes modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete, fentről lefelé, balról jobbra: Fekete szandál: Mango: 17995 forint, Ezüst sarkú szandál: Zara, 15995 forint. Öt pár zokni: H&M, 1990 forint. Két pár zokni: Stradivarius: 2995 forint.

Évek óta erőltetik a zokni-szandál trendet, mely szerencsére a divathetek körül ólálkodó trendmániásokon kívül eddig nem győzött meg senkit. Most a Hermes mutatta meg, hogy lehet normálisan követni ezt a vonulatot: sötét gyapjúzoknit kell a fekete szandálhoz felvenni, és az se baj, ha szettünk többi része is egyszínű és sötét.

8. Rétegezés kardigánnal

Olvassa el alább, mit hol vehet meg!
Olvassa el alább, mit hol vehet meg!Joe Kohen / Europress / Getty

Balra a Novis modellje.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete, fentről lefelé, balról jobbra: Szürke és fekete kardigán: Zara, 7995 forint, Virágos ruha: Stradivarius, 9995 forint. Barackszín kardigán: Mango, 9995 forint, Sötétkék kardigán: H&M, 5990 forint.

Ez a praktikus trend a Novis és Isabel Marant bemutatóján kapott helyet. A legjobb, ha egy vidám nyári ruhára kapunk fel két kardigánt, csak arra kell figyelni, hogy a kardigánok színe egymással és a ruhával is menjen. Logikus választás a szürke-fekete páros, de sokkal izgalmasabb, ha valamilyen élénk színt választ. Sajnos nem dúskálnak a fast fashion üzletek színes kardigánban, így a legvadabb választása egy kiwizöld verzió lehet a Mangóból.

9. Dupla karkötő a pulcsiujjra

Kattintson a képre, megnő!
Kattintson a képre, megnő!Craig Barritt / Europress / Getty

Balra Steven Alan modellei.

Jobbra a hazai kínálat egy szelete, fentről lefelé, balról jobbra: Rózsaszín pulcsi: Zara, 3995 forint, Szürke pulóver: H&M, 3990 forint. Páros karperec: H&M, 3490 forint, Háromszöges karperec: Mango, 4595 forint, Keresztes karkötő: Mango 5595 forint.

Steven Alantől leshettük el ezt az egyszerű trükköt: kell egy laza, szürke pulóver és egy-egy vékony karperec mindkét csuklónkra. Na jó, a nyárra való tekintettel a pulcsi lehet rózsaszín is, vagy rövidujjú, a karkötő pedig lehet hangsúlyos vagy valamilyen mintás. De a legjobb, ha a leheletvékony karpereceknél maradunk, azoknak a visszafogott csillogása nem lesz tolakodó, csak finoman elegáns.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek