Sárga vagy rózsaszín kabátban töltjük az őszt

A 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathéten látottak alapján lassan körvonalazódik, hogy mennyire kell majd felfrissíteni a ruhatárunkat a még távolinak tűnő hűvös szezonban. Azt már tudjuk, hogy egy gondosan kiválasztott minőségi tornacipővel, garbóval és műszőr kabáttal biztos nem nyúlunk mellé, de sajnos nem lesz ördögtől való a lakk és a fűzős szerelések viselése sem a következő szezonban.

Viszont elnézve a divatházak télre tervezett kollekcióit, szemet szúr, hogy a tavalyelőtt divatba hozott és minden kifutón, valamint street-style anyagban helyet kapó rózsaszín – elsősorban púderrózsaszín – kabátot felváltják a sárga árnyalatú kabátok. A váltáson mi is megdöbbentünk, de azért nem mindegyik tervező gondolta úgy, hogy 2014 őszén kikopnak a csajos színű hosszú kabátok a divatból. Megnyugtató, hogy a zakókban gondolkodó Christian Dior vezető tervezője, Raf Simons még mindig látott fantáziát a halvány rózsaszínben, ahogy nem söpörte le az asztalról a színt a tehetős huszonéveseket megcélzó olasz divatház az MSGM és Giambattista Valli sem.

Viszont nem kell sok kollekciót végignyálazni ahhoz, hogy észrevegyük, New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban is többen előnyben részesítették a sárga valamely árnyalatát.

2014-ben menő lesz a....

Bár a feltűnő színnel már tavaly is kísérletezett egy-két divatház, Matilda belga királyné például már októbernek Nagy Madárnak öltözött, a szín csak most érett be igazán a kifutókon. Prabal Gurung például köntös formában és narancssárgában gondolkodott, míg a House of Holland műszőrrel kombinálta a narancsszínt, Jasper Conran pedig még egyrészes ruháit is a kabát színéhez igazította.

A sárga ennél jóval harsányabb árnyalatát látná a nőkön a következő szezonban Karl Lagerfeld, aki színes béléssel látta el vitorláskabátszerű Chanelnek tervezett darabját, de hasonlóképpen ebben a színvilágban látott fantáziát a Missoni a francia Kenzo is – írja a fashionista.com.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a fast-fashion üzletekben mely árnyalat lesz majd a színcsata győztese, – mi a narancsra tippelünk – mindenesetre, ha mégis a púder rózsaszín mellett döntene, a gyorsaságáról híres Zara már a tavalyi szezonban elsütötte a Carven féle fazont, talán a leárazva talál még belőle az üzletekben. Ha az új kollekcióban turkálna, szembejön majd pár púderszín átmeneti kabát, valamint rengeteg narancsszín felöltő. A H&M csak egy átmeneti kabáttal állt elő, a többi üzlet pedig (érthető módon) egyelőre inkább a nyárra koncentrál és nem tart trendi kabátokat. Nézze meg a galériában, a jó idő ellenére milyen meleg cuccokkal telt meg a Zara és a H&M!

Oszd meg másokkal is!
Mustra