Statement ruhák férfiaknak?

Ahogy a nők esetében is vannak statement (magyarul talán a hangsúlyos jelző passzol a legjobban) ruhák és kiegészítők, úgy a férfiaknak kínált termékek között is bőven találhatunk olyanokat, amik – pozitív módon – felhívják a figyelmet. Tökéletesek, ha szeretnénk valamilyen módon kitűnni és nem egy Hawaii-mintás tornadresszel szeretnénk megtenni azt.

A FashionBeans oldal segítségével 6 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amivel akár a már meglévő ruhatárunkat is kiegészíthetjük, hiszen egyrészt meglepően könnyen kombinálhatóak és minden szettet képesek feldobni. Élénk színű öltönyök, arany kiegészítők, könnyed tavaszi sálak? Megmutatjuk, mire ügyeljen a vásárlásnál és hogyan viselje őket, a végén pedig szavazhat kedvencéről.

Bőrnadrág

A bőrnadrágról legtöbbször az előző évezred rockerei, rosszabb esetben az önjelölt, de sajnos megkérdőjelezhető stílussal megáldott divatdiktátor Kanye West juthat eszünkbe. Óvatosan bánjunk vele, hiszen a legintimebb területeinkre vonzza a tekinteteket és az évnek csupán rövid időszakában – amikor nincs se mínusz, se plusz húsz fok – tudjuk csak viselni. Eléggé megosztja az embereket, a legtöbben vagy imádják vagy teljesen irtóznak tőle.

Hogyan válasszunk? Ha önnek van vagy szeretne beszerezni egyet, mindenképpen tartsa szem előtt, hogy a bőr önmagában is elég hangsúlyos, és ha túl szűk, akkor azzal súlyos baleseteket kockáztatunk. Válasszon olyat, ami úgy áll, mintha egy testkövető (slim fazonú) farmert viselne. Lábbelik tekintetében az a legjobb, ha szinte egybeolvad a nadrággal, tehát hasonló színű és anyagból készült, de akár a manapság népszerű sportcipőket is bevetheti.

bornadrag
reklámanyag

Élénk színű öltönyök

Bár az élénk színű zakóról és nadrágról sokaknak a Dumb és Dumber film juthat az eszébe, próbáljunk ezen túllépni, hiszen egyébként egy jól megválasztott árnyalat meglepően jól variálható. A tavasz első jelei megérkeztek és magukkal hozták őket szinte az összes fast fashion boltba, így szinte bárhova érdemes benézni, biztos, hogy belebotlik legalább egybe.

Hogyan válasszunk? Érdemes úgy választani árnyalatot, hogy az passzoljon a bőrtónusunkhoz. Figyeljük meg, hogy milyen színű az a nyakkendőnk, amit sokan megdicsérnek vagy azok a ruhadarabjaink, amiket rendkívül kedvelünk és sokat is viselünk.

Alkalmazzon komplementer színeket: egy piros nyakkendő és a kék öltöny például remekül mutat egymással. Mindezek mellé pedig a fehér ing pedig igazi jolly joker! Itt is bevetheti az már említett tornacipőket, de akár egy loafer lábbelivel is viselheti. Óvatosan válasszuk meg a „premiert”, ne viseljük például először esküvőn, mert félő, hogy „túlragyogjuk” a menyasszonyt. Ha inspirációra vágyik, csak keressen rá Mark Ronson nevére!

elenk oltony
reklámanyag

Zakó és rövidnadrág

A bőrnadrághoz hasonlóan ez is eléggé megosztó kombináció, és ritkán vethetjük be dress code miatt munkahelyeken. Viszont ha a munka után nyáresti programunk van, vigyük magunkkal a táskánkban és elég átcserélni a hosszúnadrágot rövidebbre. Ezen kívül viselhetjük viszont hétvégéken, esetleg randevúkon is.

Hogyan válasszunk? Szintén fontos, hogy a bőrtónusunknak megfelelően válasszunk, és ne vegyünk fel zoknit (csak titokzoknit) a cipőhöz. A loafer, boat shoes és a mokaszin is remek választás lehet. Válasszunk nyárias nyakkendőt, esetleg díszzsebkendőt és a rövidnadrág hossza pedig akkor megfelelő, ha a térdünk felett végződik kicsivel. Ha felhajtott szárú hosszúnadrágot viselünk, nyugodtan dobjuk fel a szettünket egy mintás zoknival! Ha inspirálódásra vágyik, most Nick Wooster nevére keressen rá a Google-ben!

rovidnadrag
reklámanyag

Aranyos részletek

Az arany kiegészítőkkel vigyázni kell, hiszen egyszerre tudnak pozitív és negatív módon is figyelemfelkeltőek lenni. Az aranyszínű „retro” Casio órák tavaly nagy népszerűségnek örvendtek, még most is elcsíphet egyet itt-ott, például az ASOS weboldalán. Nyugodtan halmozza a karkötőket az órái mellé, csak figyeljen az összhangra. Ha direkt választ olcsóbb órát, akkor ne az öltönyével viselje, vegye fel hozzá inkább egy farmert, pólót és egy bőrdzsekit.

Tetszik önnek ez a poszt?

Keresse a Dívány divatblogját Facebookon, így nem marad le a következőről sem!

Könnyű sálak

A sálak nem csupán télen lehetnek az összeállításunk részei, viszont a melegebb hónapokra egyértelműen nem a kötött darabok a legjobb választások. Egy könnyű anyagból készült, szinte súlytalan érzetű sálat egyaránt bevethetünk egy zakós és egy bőrdzsekis összeállításban is.

Hogyan viseljem? Ha először választ ilyen sálat, akkor keresse a visszafogott mintákat és színeket. Tapasztalja ki, hogy mennyire bátor, ne kezdjen rögtön egy szövegkiemelő zöld színű darabbal. Az interneten kismillió sálkötési technika található, nézze meg őket és válassza ki a legszimpatikusabbat. Napközben is váltogathatja a kötéseket, tudja meg, melyik áll legjobban önnek és legközelebb az ízléséhez.

sal
reklámanyag

Feltűnő napszemüvegek

Kicsit szakadjon el a már-már unalmassá vált aviátor és wayfarer fazonoktól és próbálja végig, hogy melyik különlegesebb forma áll még jól önnek. Ha olyan darabot választ, aminek a lencséje is színes, akkor mindenképpen visszafogottabb keretet kérjen hozzá. Az aranyozottakat 25 év felett és 65 év alatt kerülje. Ha egy rendkívül extravagáns napszemüvegre bukkan, először tesztelje le, hogy hogyan érzi magát benne: ha nem teljesen (maga)biztos, kényelmetlenül feszeng, akkor válasszon másikat!

461495229
Jacopo Raule / Europress / Getty

Önnek melyik a kedvence?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek