11 cipő, amire minden nőnek szüksége van

Egy nőnek alkalomtól és időjárástól függően is több cipőre van szüksége, azt viszont sokszor nehéz eldönteni, mi az ami valóban kell, és mi az, aminek pár év múlva már biztosan nem vesszük hasznát. Hogy elkerülje a felesleges költekezést, összegyűjtöttük, melyek azok a cipők, amikre szüksége lehet. A legnépszerűbb cipőboltok és webshopok kínálatát átfésülve azt is megmutatjuk, hol mennyiért és mire érdemes beruháznia. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Fekete tűsarok

A fekete magassarkú alapdarab kell, hogy legyen minden nő ruhatárában. A farmertől kezdve a szoknyán át a miniruháig mindenhez passzol, klasszikus darab. Ráadásul rengeteg verzióját dobták már piacra, ezért ha nem bír 15 centis sarkakban feszengeni, biztosan talál alacsonyabb sarkút is.

2. Bokapántos magassarkú

Nem csak mindenhez megy, de még azoknak is kényelmes, akik nem feltétlen mesterei a magassakrúban járásnak. A pánt biztonságot nyújt, ráadásul hosszítja a lábat, ezért gyakorlatilag nincs olyan nő a földön, akinek ne állna jól.

3. Bokacsizma

Bokacsizmák nélkül elképzelhetetlen az őszi-téli, egyeseknek még a tavaszi időszak is, éppen ezért érdemes belőle jó minőségű, több évig is tartós darabra beruházni. Farmerhez, de akár alkalmi szetthez is jól illik, ráadásul kényelmes. A lentebb látható fazonból például mindenképp érdemes beszerezni egyet, mivel ez most nagyon divatos, másrészt a valódi bőrből készült bokacsizma több évig kitart.

4. Balerina cipő

Avagy a klasszikus szaladgálós, illetve a túl magas nőknek a magassarkú-pótló nyári cipellő. Balerina cipőből eszméletlen nagy a kínálat, mi azt ajánljuk, hogy egy klasszikus fekete, na meg persze egy feltűnő színű darabot mindenképp szerezzen be. Kényelmes, mindenhez illik, ráadásul nagyon nőies.

5. Állatmintás magassarkú

A kígyó- vagy leopárdmintás magassarkú cipők már önmagukban feltűnőek, ezért fontos, hogy ezt hagyja meg szettje leghangsúlyosabb darabjának. Az állatmintás cipőket is lehet egyébként más mintákkal párosítani, persze a jóízlés határain belül, de ha biztosra menne, maradjon a farmer-fehér póló, vagy a fekete-fehér színkombináció mellett.

6. Metál tűsarok

A metál sarkak nem csak esti, de egy nappali szerelésbe is abszolút beleférnek. A legegyszerűbb szettől kezdve egy elegánsabb ruháig mindenhol megállják a helyüket, csak az a fontos, hogy ellentétes metál bevonítú kiegészítővel ne nagyon kombinálja. Szerintünk az ezüsttel nem lő mellé, ráadásul az ALDO-ban már tízezer forint alatt megtalálja ezt a sikkes metál ezüst magassarkút.

7. Platformos szandál

A kilencvenes éveket idéző, alacsony és vastag sarkú szandálokra abszolút megéri beruházni az idén, mert ha nincsenek is mindig divatban, valamikor mindig visszatérnek. Mint ahogy idén is: nem csak a fekete, de a fehér, metálarany és a feltűnő neonszínű verziók is működnek, rövidnadrággal, farmerral kombinálva is egy lezser, mégis bevállalós szettet eredményeznek. Az viszont fontos, hogy akárcsak egy magassarkút, ezt is tudni kell viselni. 

8. Lezser edzőcipő

Az utóbbi időben kifejezetten menő, ha New Balance, Nike Free, vagy Air Max cipővel egészítjük ki hétköznapi szettünket, ezért most tényleg megéri befektetni egy lehetőleg minél színesebb darabba. Kényelmes, feltűnő, a magas kategóriás márkák cipői pedig évekig jó szolgálatot tesznek. Ha viszont nem szeretne egy albérletnyi pénzt edzőcipőre áldozni, a Deichmannban és az F&F-ben érdemes körülnéznie.

9. Lapos szandál

A tipikus nyári cipő, ami kényelmes, jól néz ki, és bármihez illik. Éppen ezért ebből is érdemes egy minőségi darabra beruházni, mivel egy jó szandál évek múlva is jól jön. Rövidnadrággal és nyári ruhával is jól mutat, öntől függ, mivel párosítja.

10. Magasszárú, lapos csizma

Bár idén nem volt igazi tél, azért nem árt felkészülten várnia a hideg időszakot. A snassz, lábszárközépig érő csizma helyett érdemes beszereznie egy picivel hosszabb szárú - magas nők esetében akár térd fölé érő - bőr csizmát, amit nem csak szoknyával, de nadrággal is simán hordhat. A közhiedelemmel ellentétben nagyon jó áron is kapni hosszúszárú csizmákat, persze csak online rendelés esetében. Ha nagyon bevállalós, akár bundát is felhúzhat hozzá, mint Julia Roberts a Micsoda nő!-ben.

11. Motoros bakancs

Egy bakancsra mindenkinek szüksége van. Hidegben, melegben, alkalomra, fesztiválra egyaránt jó választás, főleg, hogy bármivel kombinálható. A legkisebb ázsiai butiktól kezdve a Salamander valódi bőr bakancsáig hatalmas a választék, biztosan nem bánja meg, ha beszerez egyet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek