Vegyen szép táskát idén!

A táska szerintem az öltözet egyik legfontosabb eleme: egy szép, jól megválasztott bőrtáska képes a legrosszabb szettet is kicsit feljebb húzni, egy csúnya, kopottas, túldíszített műbőr pedig még a legigényesebb összeállítást is lehúzza.

Bár a táska nem létfontosságú ruházati elem, mint mondjuk a nadrág, érdemes rá komoly figyelmet fordítani, akárcsak a cipőre. Ne sajnáljuk a 20-30 ezer forintot (vagy akár többet) egy szebb bőrtáskára, mert az évekig ki fog minket szolgálni, akár még lányunk vagy unokánk is hordhatja.

A legbiztosabb, ha egy fekete és egy barna bőrtáskát veszünk, így nagyjából minden szettünkhöz lesz egy örök darabunk. Ha megteheti, nyárra vásároljon egy világosabb színű táskát is. Olcsóbb – tehát jobb – megoldásnak tűnik egy műbőrt venni 2-3 ezer forintért, aztán azt hordani mindenhez, míg szét nem szakad, de ha belegondol, hány olcsó táskát nyű el 10-20 év alatt, hamar rájön, hogy jobban jár egy igazán jó, strapabíró bőrtáskával, mely ráadásul – a műbőrrel ellentétben – szépen öregszik.

Mindenki találhat megfelelő árfekvésű szép táskát: a Zarában és Mangóban teljes áron 30-40 ezer forint egy ilyen bőr kiegészítő, de ha megvárja a leárazásokat, féláron juthat hozzá gyönyörű darabokhoz. Aki megteheti, a Furlában nézzen szét, de készüljön legalább 100 ezer forinttal. Aki ennél is többet szán egy olyan táskára, amire unokája is büszke lesz, az Il Bacio di Stilében szerezhet be egy eredeti Saint Laurent vagy Céline táskát, de készüljön fel rá, hogy félmillió forint el fog menni egy efféle befektetésre.

Idén tavasszal ismét divatba jönnek a pasztell- és cukorkaszínek, ennek megfelelően galériánkban a szezon legmenőbb táskáit találja meg a klasszikus fekete-barna darabok mellett. A 10 ezer forint alatti kínálatot már bemutattuk, most jöjjenek az ennél drágább kiegészítők!

Trendkövetés jó áron

A Zarában és Mangóban 10 és 15 ezer forint körül még csak műbőr táskát kap, de a szebbik fajtából: sok ilyen táska olyan, mintha igazi bőrből készült volna, ügyelnek a részletek kidolgozására. A Zara kicsi pink retikülje 13995 forintért például jó vásár lehet, ha szeretné a nőies, púderszínű trendeket követni, de mégse költene százezret egy vidám kistáskára, mert fél, hogy egy szezon alatt megunja.

A Mango fehér, mű Saffiano-bőr shoppere 9 ezer forintért jó vásár, igazán nyárias darab és még olcsónak is számít ebben a mezőnyben (ha kíváncsi, mi az a Saffiano bőr, tekerjen a cikk aljára). A spanyol márkánál 34 ezer forintért vásárolhat örökzöld barna bőr zsáktáskát, a Zarában pedig nyugodtan fektessen be a 33 ezer forintos, hátizsákként is hordható fekete táskába, mely lassan fog csak kimenni a divatból. A H&M is előállt egy drágább, 30 ezer forintos, fekete shopperrel, ha szerencséje van, leárazzák 15 ezerre.

Számoljon a magyarokkal is!

Ha 30 ezernél kicsit több pénzt szánna táskára, magyar tervezőket ajánlunk: Dorka Petrity nyári kollekciójában fekete és bézs táskák várják a vásárlókat, 45 ezer forint körüli áron, Agneskovacs bőrtáskáiért pedig a Black Box Concept Store-ba érdemes elmenni. Hozzávetőlegesen 30-60 ezer forint között vásárolhat a magyar tervezőtől, de ha türelmes, akkor várhat, hátha leárazzák a gyönyörű, fekete bőrshoppert 44 ezerről 30 ezer forintra. Nanushkához alapból nem táskáért megy az ember, de érdemes lehet hozzá is benézni, ha egy farmer-shopperre 69 ezer forintot se sajnál!

100 ezer forint felett minden kapható

A Coccinelle nem kifejezetten az olcsó kategória, de bőven találni náluk 100 ezer forint alatt is táskát. Legszebb tavaszi shoppereik 78900 forintba kerülnek, lyuggatott anyagú, élénk színű bőrtását hasonló árfekvésben kereshetünk náluk. És akkor következzenek a drágább luxusmárkák: a Furla tavaszi kollekciója tele van csodaszép, cukorkaszín táskákkal, melyekhez ugyan nehezebb felöltözni, mint egy egyszínű táskához, de ha sikerül, mi leszünk a legsikkesebbek a városban. A világos színű táskák bemutatásnak egyébként a márka megadta a módját, a Deák palota átriumában, kortárs képek társaságában lógatták fel a tavaszi-nyári kollekció kulcsdarabjait, melyek így mintha könnyedén a lebegtek volna az üvegezett falak közt. A sajtó számára különleges környezetben prezentált darabok már kaphatók az üzletben.

Ha ön inkább biztonsági játékos, bézs árnyalatú táskát válasszon, az ezüsttel, naranccsal vagy kékkel kombinált darabokat – bár nagyon szépek – hagyja meg a bevállalósoknak. A Furla évek óta nagy sikerrel gyártott és koppintott gumitáskáit is szemrevételezhettük: szépek, de gumimatrac-szaguk van. A Furla táskáit átlag 115 ezer forintért kaphatja meg.

Ha tényleg egy vagyont költene idén tavasszal, ajánljuk az Il Bacio di Stilét, ahová már megérkeztek a legújabb Saint Laurent táskák, és a Céline új kollekciója is kapható – 300-500 ezer forinttal készüljön, és mikor fizet, gondoljon arra, ükunokája milyen hálás lesz, ha megkaparintja a dédi eredeti Céline-jét! Nézze meg a galériában, milyen szép táskákat kaphat idén tavasszal 10 és 500 ezer forint között!

Mi a Saffiano bőr?

Saffiano bőrt a Prada és a Fendi kezdett használni, most már a Michael Kors táskák nagy része is ebből készül. A Furla tavaszi-nyári kollekciójában is több Saffiano bőr táskával találkoztunk, a Zara kistáskái között pedig van pár, amelyiknek anyaga a Saffiano bőrt imitálja.

A bőrt egy különleges eljárással diagonális mélyedésekkel préselik tele, ezáltal gyakorlatilag karcálló lesz – írja az Aspinal fo London. Emellett viaszos réteggel vonják be, amitől vízállóvá válik. Nagyon tartós, viszont elég könnyű „hamisítani”, azaz műbőrből hasonlót előállítani, hisz sokszor a Saffiano-bőr táska is úgy néz ki, mintha műanyag lenne. Természetesen Olaszországból származik, állítólag maga mario Prada fejlesztette ki, és tartóssága miatt gyakori alapanyaga az aktatáskáknak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek