Így leszünk divatosak 2014 őszén

A napokban lement egy hónapos divatmaratonból végre megtudhattuk, hogy milyen ruhákban fogunk járni 2014 őszén munkába vagy szórakozni. Az előző évekhez képest világváltó változások nem történtek a divatvilágban, összeségében New Yorktól-Párizsig megegyezett a vezető tervezők véleménye a trendeket illetően. Összeszedtük, hogy melyek azok a hordható alapdarabok, amik már a kifutóra lépés pillanatában divatba jöttek és amiket ajánlott lesz beszereznie egy divatmániásnak a következő szezonban. Nézze meg az óriásgalériában, hogy mire csapjon le még időben!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Nem megy ki a divatból a fekete

A fehér és az olajzöld árnyalatok mellett a legtöbb kifutó hangulatát meghatározta a klasszikus fekete. A Céline a Jil Sanderhez hasonlóan a maszkulin vonalat követte. Prabal Gurung szerint a vörös szőnyegre is fekete, bőrbetéttel kombinált combvillantós estélyiben lépnek majd a hírességek. A Lanvin tollal, a Balenciaga gyöngyökkel, David Koma pedig lakkal kombinálta a feketét a szezonban. De nem kopik ki a Maison Martin Margiela által divatba hozott munkásnő és papnő szerelés sem 2014-ben.

Piros, narancs és rózsaszín árnyalatokban töltjük az őszt

A vörös és pink árnyalatok New Yorktól-Párizsig hódítottak a szezonban. A nőies szín menő lesz Donna Karan és a hírességek egyik kedvenc tervezője, Peter Pilotto szerint is. A trendet leginkább Raf Simons, a Dior vezetőtervezője erősítette meg, aki a Balmainhoz hasonlóan számos efféle ruhát küldött kifutójára Párizsban. Az elegánciát és romantikát sugárzó színeket vadabb mintákkal és műszőrrel is trendi lesz párosítani 2014-ben.

Nem nyúlunk mellé a kékkel, a szürkével és a feltűnő mintákkal sem

A tavaly annyira erőltetett lila árnyalatokat idén a kék váltja, ami sikkes lesz a királykéktől egészen a halvány púderkékig. Az eddig fiúsabbnak gondolt szín megjelent a estélyi ruha és a játszósruha vonalon is, divatos lesz zöld, ezüst vagy bordó árnyalatokkal, illetve vadabb nyomatokkal is kombinálni. Így gondolta ezt a szezonban többek között a Marni, a Temperley London és a Missoni is.

A zöld, a barna és a bordó árnyalatok mellett az őszi-téli kollekciók egyik állandó biztos színe a szürke, ami idén felbukkant állatmintával párosítva a Dolce & Gabbana, maszkulin formában a Giorgio Armani, zölddel és kötött felsőrésszel kombinálva pedig a Bottega Veneta és Narciso Rodriguez kifutóján. Az MSGM tervezője pedig a sikkes naranccsal eresztette össze a hétköznapi szürkét.

Tuti befutók: a műszőrme, a garbó, a zakó, lakk és a metál árnyalatok

Nagyítóval kellett keresni azokat a tervezőket az idei divathéten, akik ne építették volna bele kollekcióikba valamelyik alapdarabot a felsoroltak közül. A mintákkal ügyesen játszó Marni és a Carven mellett idén a Burberry Prorsum is virágmintás kabátokat mutatott be, a Dior és Giorgio Armani pedig hivatalossá tették, hogy a következő szezon egyik kulcsfontosságú darabja a zakó lesz. Kedvenc metál szereléseinket a House of Holland készítette el, a műszőrmét a Prada harsány színekkel, Helmut Lang pedig visszafogott és kényes hófehérben képzelte el. Nézze meg a galériában, hogy miben fog járni az ősszel!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek