Az év divattervezője: Szegedi Kata

A csütörtök este tartott Glamour Women of the Year gálán Tóth Gabi furcsa szájat, Tolvai Reni meg sportmelltartót villantott – közben nem mellékesen kiosztották a magazin olvasói által legjobbnak ítélt divattervezőnek, jelen esetben Szegedi Katának a díjat.

„Nagyon sokat jelent nekem ez az elismerés, főleg hogy elég sokszor jelöltek eddig, és emiatt már kicsit elérhetetlennek is tűnt, mondván, sose én kapom meg. De most végre eljött ez a pillanat, ami szerintem azt is jelenti, hogy egyre szélesebb körben ismernek az emberek, a munkáimat szeretik és ez nekem nagyon fontos” – mondta el nekünk Szegedi Kata a Glamour díjátadón. Az egyre szélesebb körben ismert magyar tervező úgy látja, ismertségének és vásárlókörének növekedése a rengeteg munkán kívül már saját magától is csak nő:

„Nekem úgy tűnik, hogy ez egy öngeneráló folyamat, nagyon jó emberekkel dolgozom együtt, nagyon jó fotókat csinálunk, külföldön is elég sok ismert embernek készítettem már ruhát, és itthon is öltöztetek énekesnőket, színésznőket, és ez így generálja a dolgokat” – mondja Szegedi, aki készített már ruhákat a Moloko egykori énekesének, Roisín Murphy-nek és Nicki Minajnak is.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Szegedi karrierjét – akárcsak a legtöbb fiatal tervező – nem csak a hazai piacon képzeli, nyit külföld felé (a márka stílusával is), és mindig pozitívan áll a dolgokhoz, nem szeret a nehézségekről beszélni.

„Nagyon sok nehézségem volt és van, de szerintem mindig minden csak jobb lesz. Nem akarok belemenni abba, hogy mik a negatívumok, inkább a pozitívumokról szeretek beszélni, mint például ez a díj. Ez nagyon nagy elismerés nekem, meg nyilván ez a díj elsősorban visszaigazolás, mivel a közönség szavaz. A nagy pillanatok nekem mindig azok, amikor valaki felveszi a ruhámat és látom, hogy jól érzi magát benne” – mondja Szegedi, akinek álma (és célja), hogy egyszer külföldön is hasonlóan ismert és elismert legyen, mint a magyar közönség körében. A tervező 2014-es tavasz-nyári kollekcióját már ősszel megnézhettük (és megnézhetjük ismét április 4-5-én, az Elle Fashion Show-n), de míg mi még csak most kezdjük beszerezni az idei kulcsdarabokat, ő már a jövő nyáron agyal.

„Már gondolkozom a 2015-ös nyáron is, de arról még nem akarok beszélni. A 2014-15-ös őszi-téli kollekciómat viszont úgy néz ki, hogy április 12-én bemutathatom a Toni & Guy Fashion Week Budapesten. A téli kollekciómat is a 90-es évek inspirálták, mint a mostani tavasz-nyári kollekciómat, de egy vidámabb aspektusból. Kicsit afféle visszatekintés azokra a régi időkre, hogy milyen zenéket hallgattunk a barátaimmal, hogy mennyire vicces időszak volt a középiskola vagy az általános iskola. Tehát kicsit egy ilyen fricskaszerű, komolytalan dolog, ami a ruhákban abszolút frissességet fog tükrözni és nem feltétlen egy őszi-téli kollekció benyomását fogja kelteni. Piros, zöld színekkel, terepmintával, pöttyökkel, ilyesmikkel dolgoztam” – mondja Szegedi.

A tervezőnőre átlalában jellemzőek a sötét színek, különleges, ötletes szabásvonalak. Szegedi kollekcióinak lookbookját és kampányképeit rendszeresen Éder Krisztián fotózza, így történt ez a most tavaszi, grunge ihletésű ruhák esetében is. Szegedi a 80-as évek sportruházatából is merített ihletet, a sportos darabokat nőies sziluettek lágyítják, így a végeredmény izgalmas, mint mindig. Kíváncsian várjuk, mit talál ki a következő hideg évaszakra, egyelőre egy-két képet mutatott közösségi oldalain, az alapján érdekes kollekció várható.

Ha követné Szegedi Kata munkásságát, megteheti Instagramon, Facebookon, vagy a tervező weboldalán.

Oszd meg másokkal is!
Mustra