Így nem fog gótnak vagy vámpírnak tűnni a sötét rúzstól

Az eladási statisztikák szerint 2013 legsikeresebb sminkterméke egyértelműen a rúzs volt, amelyből a klasszikus vörös árnyalat mellett a kissé merészebb, sötétebb árnyalatú változat volt a legnépszerűbb a vörös szőnyeges eseményeken és a divathét kifutóin az elmúlt szezonban. Így nem véletlen, hogy számos szépségápolással és smink-tanácsadással foglalkozó szakember ajánlja bátran a kilencvenes évekből visszalehelt mélyebb, bogyós árnyalatokat ügyfeleinek és olvasóinak.

Az olyan celebnők, mint Rihanna, a konzervatívabb stílusban utazó Taylor Swift vagy Selena Gomez által is kedvelt gót rúzst ajánlja a Popsugar egyik szépség riportere, Kirbie Johnson, aki a vele forgatott két perces videóban mondja el, hogy milyen szabályokat érdemes követni ahhoz, hogy ne tűnjünk gimnazista gótnak vagy ijesztő vámpírnak, ha ehhez a tónushoz támadna kedvünk.

Johnson szerint a legfontosabb szabály az, hogy ne essen túlzásba, azaz mivel úgyis fehér bőrön mutat a legjobban, csak bánjon csínján az alapozóval és a púderrel, bőven megteszi egy kis pirosító is. A szemek hangsúlyozásánál is legyen óvatos, egy szemceruza és egy szempillaspirál bőven elég. Röviden és tömören: hagyja érvényesülni a tekintetet vonzó sötét rúzsát.

Ha nem elég bátor, akkor először ajakfénnyel próbálkozzon, mert ez nem annyira karakteres, mint a rúzs. Ha mégis az utóbbi mellett dönt, a sötét árnyalatot ecsettel vigye fel az ajkára. A műveletet érdemes színben passzoló szájkontúrral, valamint egy test színű szájceruzával befejezni. Ha kész van és eldolgozta a széleket, a tökéletes eredmény érdekében egy papírtörlőre harapva itassa fel a felesleget. Nézze meg a galériában, hogy hogyan viselték a gót rúzst a celebnők a kilencvenes években, és mivel kombinálják napjainkban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra