10 menő frizura a YouTube-ról

A Fashionista.com összegyűjtötte a tíz legmenőbb YouTube-oktatóvideót, amelyekből ön is elsajátíthatja a jelenlegi hajtrendek legnépszerűbb fazonjainak trükkjeit. Mindegyik frizurához csak az alapvető hajápolási kellékek, egy erős hajgumi, pár hullámcsat, jó minőségű hajszárító és egy-egy fixáló szükséges, na meg persze egy vastag zokni, ha igazán erős és mutatós kontyra vágyik. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Ötsoros fonás

A fonat az idei divathetek egyik legnépszerűbb frizurája volt a kifutón, mivel egyszerű elkészíteni, jól néz ki, és tartós is. A halszálka-fonás sokaknak nem megy, ezért ha unja a sima francia fonást, mutatunk egy alternatívát: az ötsoros francia fonást! Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, valójában nem az, ebben a videóban pedig lépésről-lépésre végigkövetheti a fonás folyamatát. Valamivel több ideig tart megcsinálni, mint a hagyományos három soros verziót, cserébe viszont sokkal jobban néz ki, és még a haja is dúsabbnak tűnik tőle. Ezzel a tutoriallal biztosan el tudja készíteni ön is, egy próbát legalábbis mindenképp megér.

 2. Ötperces konty

Ez a kontyötlet talán a legjobb, amivel az utóbbi időben találkoztunk, azt pedig a tutorial is bizonyítja, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Valójában egy sima kontyról van szó itt is, a trükk csak annyi, hogy a konty feltűzése előtt tincsenként össze kell sodorni a fejtetőn lévő, közepes méretű tincseket, majd ezeket hullámcsattal hátra kell tűzni. Ha ezt végigjátszotta, rátérhet a kontyra: fogja copfba a haja maradék részét, csavarja fel a fejtetőre, és hullámcsattal biztosítsa. Arra érdemes ügyelni, hogy lapos kontyot csináljon, különben nem látszódnak majd a felcsavart tincsek. Bár a videó ötperces trükknek hirdeti, azért megvan ez legalább tíz is, mivel majdnem az egész kisfilm fel van gyorsítva. Nem baj, így is megéri megcsinálni, mert nagyon mutatós és egyszerű.

3. Hosszabbnak és dúsabbnak tűnő copf

Ebből a tutorialból megtanulhatja, hogyan csinálhat akár három perc alatt kétszer nagyobb és hosszabb copfot eredetileg lapos és semmilyen hajából. A trükk annyi, hogy két különböző, egy a tarkó fölött , egy pedig a fejtetőn megkötött copfot kell egymásba kötni, így sokkal dúsabbnak és nagyobbnak tűnik a végeredmény. 

4. Laza hullámok

A Victoria’s Secret modellek védjegyévé vált tökéletes testen kívül még a hullámos haj is sokunk vágyálma, viszont vagy fogalmunk sincs róla, hogyan kell megcsinálni, vagy csak szimplán türelmünk nincs hozzá. Ebből a videóból kiderül, hogy nem olyan nehéz elérni a tengerparti hullámok hatását, csak türelem kell hozzá, de az jó sok. Kenjen hajhabot az egész hajtömegre, majd tincseként fújjon rá a tengeri só spray-ből. Szárítsa át az egészet a hajszárító legalacsonyabb fokozatán, majd jöhet a macerás rész: a befújt tincseket csavarja fel egyenként az ujjára, majd szárítsa meg a kis gumókat. A trükk időigényes, mivel tincsenként kell végigmenni az egész hajkoronán, ami hoszabb haj esetében legalább fél óra. Ha elkészült, fixálja vaksszal a végeredményt, és már kész is.

5. Csináljon kontyot zokniból!

Ebben a videóban lépésről-lépésre megtanulhatja, hogyan csinálhat hangsúlyos kontyot egy zokni segítségével. Bár elsőre bizarrnak tűnhet, a praktika tényleg működik: nem csak nagyon egyszerű megcsinálni, de nagyon jól is néz ki mellé. Minél hosszabb zoknival dolgozik, annál vastagabb és nagyobb kontyot tud csinálni. A tökéletes konty akár tíz perc alatt elkészül, hullámcsattal biztosítsa a végeket.

6. Fejtető fonat

Íme egy trükk, amit rövidebb hajjal is meg lehet csinálni, persze a megfelelő mennyiségű póthaj segítségével. Első lépésként fésülje ki alaposan a haját, majd válassza el középen. Ha ez megvan, csináljon még egy választékot, most viszont a frufruja egy nagyobb részét válassza le. A maradék hajat fogja össze copfba, a leválasztott frufrut pedig hullámosítsa be. Ha rövidebb a haja – mint a videóban is – használjon a hajszínével megegyező színű póthajat. Fonja be, applikáljon a végébe egy gumit, majd fektesse végig a fonatot a frufru vonalán és erősítse a végeit a kontyhoz. A látványos fonat érdekében dolgozhat akár két adag póthajjal, de már eggyel is elérheti a kívánt hatást.

7. Victoria's Secret haj

Ennek a tutorialnak gyakorlatilag annyi a lényege, hogy a begöndörített tincseket nem szabad lógni hagyni, hanem a hullámok mentén össze kell göngyölíteni és feltűzni, hogy ne menjen ki belőlük a hullám. Ez a trükk kicsit hosszadalmas, hiszen egyenként kell feltűzdelni a tincseket, ha pedig frufruja van, azt is érdemes begöndöríteni. Miután átgöndörítette és felcsavarta az egész haját, várja meg, míg kihűlnek az átsütött részek, majd szedegesse ki a csattokat, fújja át hajlakkal és volumennövelő spray-vel. Azoknak, akiknek sok hajuk van, ráadásul vastagszálú, nem árt már a göndörítés előtt átfújni az egész hajat jó minőségű göndörítő spray-vel is.

8. Masni

Nem csak hajpánttal, akár a saját hajából is formázhat masnit, ráadásul sokkal egyszerűbben, mint gondolná. Csak egy hajgumi, néhány hullámcsat és egy kis ügyesség kell hozzá, ráadásul rövid és hosszú hajjal is működik. 

9. Így vágjon házilag frufrut

Ha túl gyorsan nő a frufruja, és már elege van abból, hogy hetente fodrászhoz kell járnia levágatni, ebből a videóból nem csak azt tanulhatja meg, melyik frufru fazon áll önnek a legjobban, hanem azt is, hogyan tudja azt levágni saját magának. Nem csak pénzt, de időt és energiát is megspórol, ráadásul úgy alakítja, ahogy csak szeretné.

10. Göndör fürtökből szögegyenes hajzuhatag

Ez a videó nagy segítséget nyújthat azoknak a göndör hajú nőknek, akiknek nehézséget okoz teljesen egyenesre szárítaniuk a hajukat. A szögegyenes hatáshoz mindössze egy körkefére és egy jó minőségű hajszárítóra van szükség, a trükk pedig a haj tincsenkénti szárításában, és annak fésülésében van. Nem nehéz, csak időigényes, a végeredményért viszont megéri.

Oszd meg másokkal is!
Mustra