Konfekciószaga van az új Louis Vuitton kollekciónak

Nehezen tudjuk elképzelni, hogy lett volna olyan divatrajongó, aki a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét alatt ne a Louis Vuittonnál debütáló Nicolas Ghesquière kollekcióját várta volna a legjobban. Tegnap a párizsi divathét utolsó napján végre lehullt a lepel az új művészeti-vezető terveiről, amit konfekciószaga ellenére mégis egész jól fogadott a kényes párizsi közönség.

Persze azzal tisztában voltunk, hogy a celebnők egyik kedvenc designerének nem lesz könnyű dolga a nagynevű divatháznál, de a mindig egy lépéssel a többiek előtt járó Ghesquière úgy tűnik, idén mégsem akarta diktálni a trendeket, hanem inkább „körbeszaglászott” és tapogatózott a Louis Vuitton háza táján.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ez valójában természetes folyamat, hiszen Raf Simonsnak és Hedi Slimannek is kellet egy-két szezon, mire megtalálták saját hangjukat a Diornál és a Saint Laurentnél. „A Louis Vuitton mindenkié. Ez az a név, ami minden nyelven ugyanazt jelenti” – mondta szerintünk kissé naivan a Marc Jacobsot váltó 42 éves tervező.

A bőrcuccokban és luxustáskákban mindig is erős Ghesquière ezúttal sem hagyta ki kedvenc, jól bevált vonalait, aminek köszönhetően egy-két darab jobban illett volna a Balenciaga arculatába, mint a Louis Vuittonéba. Bár mint minden új márkánál kezdő tervező, Ghesquiére is visszanyúlt a divatház hetvenes évekbeli színpalettájához és beépítette az égkék, barna és narancs árnyalatokat kollekciójába – írja a nytimes.com divatszerkesztője, aki egyébként modernnek és letisztultnak titulálta a látottakat.

A divatháznál bekövetkező változás nemcsak a stílusváltásban jelentkezett, hanem a kifutó puritánsága is jelezte, hogy megszűnt a Marc Jacobs fantáziavilágát, humorérzékét és érzékenységét kifejező pazar körítés (színes mozgólépcsők, gőzmozdonyok, vidámpark) amivel még látványosabbá, érthetőbbé és szerethetőbbé tette kollekcióit.

„Ez tökéletes, nagyon ő, nagyon Vuitton és nagyon nekem való.ó” – áradozott Natalia Vodianova a kollekcióról, míg az amerikai fotóművész, Cindy Sherman azt állította a wwd.com-nak, hogy shoppingolásra késztetik a látottak. Bár a kollekcióban azért megvillant a Louis Vuitton védjegyének számító, világkörüli utazásokat idéző, egzotikusabb vonal egy-egy indiai virágmintás ruha és skandináv mintás pulóver képében, összeségében mégsem láttunk a kifutón semmi olyat, amit az elmúlt egy hónapban ne tudtunk volna meg a 2014-es őszi-téli trendekről.

Legjobban a cipőket és a táskákat szerettük, de a Louis Vuitton szerint is menő lesz a következő szezonban a retro mintás ruha, az ősz egyik leghálátlanabb árnyalata, a bordó, a vaníliasárga, a lakk nadrág, a garbóruha és sajnos a bordázott kötött anyag is. Kíváncsiak vagyunk, mennyire lesz merészebb Ghesquiére a tavaszi-nyári gyűjtemény tervezésénél. Addig is nézze meg a galériában, hogy a tervező szerint hogyan öltözik egy sikkes francia az ősszel!

Oszd meg másokkal is!
Mustra