Jean Paul Gaultier kilőné az űrbe a punkokat

Utolsó hétvégéjén van túl a 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató párizsi divathét. Ahhoz képest, hogy a hét második felében egymást érték a különféle variációjú zakók és blézerek, szombatra és vasárnapra még tartogattak meglepetéseket a közönségnek a divatházak.

Jean Paul Gaultier már nagyon várja az űrutazás korát

Szombaton mutatta be legújabb munkáját többek között Vivienne Westwood, az Acne Studios, Haider Ackermann, a Viktor & Rolf páros, valamint Jean Paul Gaultier is. A hatvan éves Gaultier egy meglepő futurisztikus-retro kollekcióval rukkolt elő, melynek bemutatóján ő maga a Stanley Kubrick által rendezett 2001: Űrodüsszeia egyik pilótájaként jelent meg a kifutón. A kultikussá vált Sid Vicious jelenséget a komikus Austin Powers karakterrel összemosó tervező idei kollekcióját Párizs egyik legmodernistább épületében, az Oscar Niemeyer által tervezett Francia Kommunista Párt székházban mutatta be.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A zöld fényekkel felturbózott helyszín kifutóján különböző életkorú modellek vonultatták fel a Courreges és a  Pierre Cardin öröksége előtt tisztelgő gyűjteményt, mely javarészt motoros bőrkabátokból, angol zászlót mintázó flitteres ruhákból, ezüstbetétes, cipzáras és kristályokkal kirakott darabokból állt. A fekete, arany és ezüst, zöld, királykék, csíkos, illetve kockás mintás gyűjteményből szerettük az izgalmas váll- és nyakmegoldásokat, a bőrszereléseket és a merész újításokat is. Nézze meg a galériában a szezon egyik legbevállalóssabb kollekcióját!

A Givenchy elengedte a street style vonalat

A Givenchy kreatív igazgatója, Riccardo Tisci idén kissé eltávolodott az utcai viseletektől és a huszadik század elejének egyik legismertebb olasz építészének és bútortervezőjének, Carlo Mollinónak a munkásságából merített ihletet kollekciójához. Így az elmúlt pár szezonnal ellentétben egy Givenchy-nő nem Bambis pulóverekben, hanem szupernőies selyem blúzokban, rakott szoknyákban, puffos ujjú bundákban, valamint állat- és pillangómintás szerelésekben lép majd utcára 2014 őszén – írja a vogue.com.

„Azt akartam, hogy több szó essen az érettebb nőkről, mint a fiatal lányokról” – mondta a wwd.com-nak a tehetős negyvenes korosztályra fókuszáló tervező, akinek kollekcióját olyan neves modellek mutatták be, mint Axente Vanessa, Stella Tennant, Mariacarla Boscono, illetve Kim Kardashian egyre népszerűbb féltestvére, a Marc Jacobs és a Giles showján is helyet kapó Kendall Jenner. Az elcsépelt feminin-maszkulin kliséktől mentes, erotikus hangvételű gyűjteményből szívesen látnánk a ruhatárunkban a rovarszárny mintás sifonruhákat, a fekete bársonyzakókat, valamint a prémes mídereket. Nézze meg a galériában, hogy mi lesz a trend Párizsban az ősszel!

+1 a szakma száműzöttje: John Galliano

Bár vasárnap mutatta be legújabb kollekcióját a Chloé, a Celiné és a Kenzo is, azért róluk még egészen biztos, hogy fogunk hallani a következő szezonban. Nem ilyen biztos azonban a pár szezonnal ezelőtt rasszizmussal megvádolt John Galliano helyzete, akinek kollekcióját korántsem fix, hogy benntartják  a körforgásban a divatszerkesztők a következő szezonban.

A Diortól száműzött designer showjára persze nem is volt kíváncsi annyi A-listás híresség, mint a Givenchy vagy Gaultier kollekciójára. Ha véletlenül mégis lesz valamiféle beleszólása a divatház tervezőjének, Bill Gayttennek a divat alakulásába 2014-ben, akkor várhatóan szürke, mustár, rozsda és tejszín árnyalatú ruhákban, magas derekú nadrágokban, prémes kabátokban, rakott midiszoknyában, sifon és bársony estélyikben és hosszú kardigánokban töltjük az őszi szezont. Az érdekes nyakkivágású felsőrészeket, a prémmel szegélyezett gyapjúkabátokat és a kötött sapkákat el tudnánk képzelni a ruhatárunkban az ősszel. Nézze meg ön is a galériában, hogy mivel igyekszik életben maradni Galliano!

Oszd meg másokkal is!
Mustra