Maradnak az aranyláncok és hatalmas kövek

2014 tavaszán-nyarán is feltűnő nyakláncokkal, karkötőkkel fogjuk magunkat díszíteni: a Swarovski például elképesztő nyakláncokkal készült, de ha már unja a színes, mindent túlragyogó kiegészítőket, akkor a Thomas Sabónál és a Pandoránál vásárolhat finomabb ékszereket. Az Sterling ezüst charmok és karkötők nem mennek ki a divatból egyhamar, az biztos.

Ha nem fektetne ékszerbe, a fast fashion boltokban és különféle, bizsukra szakosodott üzletekben újíthat be valamilyen színes kiegészítőt a meleg évszakra, a Zarában, a H&M-ben vagy a Mangóban 10 ezer forint alatt be tud vásárolni, de ha körülnéz a Ninakokóban, a New Yorkerben vagy a Six-ben, még olcsóbban divatozhat. Részeltek a folytatásban!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Swarovski

A Swarovski designerei a kortárs és törzsi művészetből inspirálódtak, amikor megtervezték a legújabb kollekciót: a statement nyakláncok között találni egész vad színűeket is, de persze az sem fog csalódni a felhozatalban, aki valamilyen visszafogott, ezüstös ékszert szeretne nyárra. Kedvenceink a bőrrel kombinált kristályláncok, a neonbetéttel megbolondított nyakbavalók és az áttetsző, jeges hangulatú statement nyakláncok, karkötők. A Swarovskinál egy olcsóbb nyaklánc 50 ezer forint körül mozog, az igazán feltűnő darabokért közel 100 ezret kérnek. Pontos árak a galériában és az üzletekben! 

Thomas Sabo

A Thomas Sabo tavaszra Georgia May Jaggert választotta a márka arcának. A modellt, és nyakában a 2014-es újdonságot, a Sors Kerekét Ellen Von Unverth fényképezte. A rengeteg nyárias charm mellett vásárolhatunk karma gyöngyöket is, melyek majd szerencsét hoznak: egész pontosan 72 -féle karma gyöngy kapható (darabja 20-100 euro, 6-30 ezer forint között), melyek mind kicsit mást hordoznak magukban, így aki hisz az ilyesmiben és felhalmoz belőlük egy párat, erősítheti saját karmáját. Azt gondoljuk, mondanunk sem kell, hogy a Sors Kereke (200-400 euróért, 62-124 ezer forintért) a belső békét jelképezi.

Pandora

A Pandora kicsit hasonló, de szerencsére nem ilyen transzcendentális koncepcióval állt elő, náluk 24 -féle karkötőre rakható kövecske az újdonság – ez az Essence kollekció. A dán ékszermárka emberei 7500 nőtől kérdezték meg, hogy melyek a legfontosabb értékek az életükben, majd a válaszok alapján választották ki azt a huszonnégyet, melyeket a kollekció egyedi charmjai képviselnek. A kövek más és más tulajdonságot takarnak, így aki bölcsnek tartja magát, vehet „wisdom” feliratút, aki pedig önbizalmát növelné, karján hordhatja az erő, bátorság, boldogság feliratokat. Ezek mellett természetesen újabb charmokat is vásárolhat az ember lánya a Pandora karkötőkre, a megszokott (kb. 10-20 ezer forint/darab) árakon.

Fast fashion bizsuk

Az ismert és nemes anyagokkal dolgozó ékszermárkák mellett természetesen a ruhaboltokban is bevásárolhatunk. Charmok és ezüstkarkötők helyett olcsóbb fémből és műanyagból, üvegből készült statement nyakláncokból válogathatunk, minden tele van csiricsáré fukszokkal és strasszos kiegészítőkkel. A Zara ismét elöl jár a divatkövetésben, 9 ezer forint alatt már nagyon mutatós nyakláncokat vásárolhatunk a spanyol cégnél, és a kínálat még folyamatosan frissül. A Bershka honlapja jól kinéző, feltűnő bizsukat kínál, de az előző szezonokból az a tapasztalatunk, hogy ezeket az üzletekben sajnos ritkán lehet megtalálni.

A New Yorker is beszáll az olcsó bizsuk versenyébe, náluk egyelőre a Love feliratos lánc a kollekció húzódarabja. A H&M valószínűleg idén tavasszal is verhetetlen lesz, ami az aranyszínben játszó különféle bizsukat illeti, mind kínálatban, mind árban – ritka a 3990 forintnál drágább kiegészítő –, egyszerűen zavarba ejtő méretű bizsufalak jönnek szembe velünk minden üzletükben. Azért megpróbáltunk pár kedvencet kiválogatni a rengetegből, nézze meg őket a galériában! 

Speckó bizsuboltok

A Parfois kifejezetten kiegészítőkre specializálódott, érdemes körülnézni, az egész kislányos nyakláncoktól a nagyvilágias statement darabokig sok minden van, és itt sem elvetemültek az árak – van webshop is, de néha csak lengyelül jön be. Viszonylag új szereplő a hazai plázákban a Ninakoko: náluk relatíve olcsón lehet bevásárolni feltűnő bizsukból, de ügyesen kell választani, hogy ne nézzen ki olcsónak az, ami valójában az volt. Ez nem olyan nehéz feladat amúgy, mert hatalmas a választék és rengeteg a szép bizsu. A Six-et valószínűleg már nem kell bemutatnunk, ez a bolt is többféle kollekcióval készül, az ezüstös bizsuk mellett náluk türkiz és narancsszín fülbevalók, nyakláncok, karkötők közül válogathatunk. Ha valami kicsit különlegesebbre vágyik olcsón, nézzen be a Látomásba (nemrég érkezett egy rakat bizsu), vagy a Szputnyikba!

Oszd meg másokkal is!
Mustra