no

Íme a londoni divathét két legszürreálisabb kollekciója

Végéhez közeledik a 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató londoni divathét, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy tegnap már nagyítóval kellett keresni a celebnőket és az önjelölt divatbloggereket a városban. Így érthető, hogy Anna Wintour sem kószált a régi postai negyed és a Blythe House környékén, ahol a Meadham Kirchhoff tartotta tegnapi showját.

A márka tervezői, Edward Meadham és Benjamin Kirchhoff már az előző szezonra készített városi tehenészlányoknak tervezett darabjaikkal is gondoskodtak arról, hogy kollekciójukat felemlegessék a lapokban. A tavalyi év egyik legviccesebb gyűjteményével előrukkoló páros idén is teátrális vonalról közelített, mikor a kezdeti, Central Saint Martins-ban szerzett tanulmányaikból valamint a párizsi haute couture legnagyobb ikonjaitól, Coco Chaneltől és olyan méltatlanul elfeledett designerektől merített ihletet, mint Madeleine Vionnet, Callot Soeurs, Jeanne Lanvin és a Boué nővérek – írja a vogue.com.

Az alapkoncepció tekintetében mondhatni, hogy a divatháznak sikerült összehoznia a legendás Chanel szereléseket a londoni undergrounddal, így összeségében a Courtney Love féle fehérnemű-szerű ruhák, a pasztell színű, térd alatt elvágott szoknyák, gyöngyökkel díszített tüll-, csipke- és selyemruhák és masnival kombinált, ezüst színű platformszandálok másodjára már nem is tűntek olyan rémisztőnek, mint első látásra. Egy-két darab talán még a nemzetközi trendekben is visszaköszön majd a következő szezonban.

Egy másik különös tervezőpáros, Marta Marques és Paulo Almeida is tegnap vonultatta fel divatházának, a Marques Almeidának legújabb kollekcióját Londonban, aminek bemutatóján két magyar modell, Jablonczky Mónika és Szepesi Melinda is végiglejtett. A nyers, fiatalos és könnyed vonalban utazó duót, akiknek védjegyükké váltak a túlméretezett farmerszerelések, idén megihlette a legendás házaspár, Patti Smith és Robert Mapplethorpe világa, így New Yorkba utaztak, hogy inspirációt gyűjtsenek a művészek egyik központi fészkéből, a Chelsea Hotelből, ahol nemcsak Patti Smith, hanem többek között Charles Bukowski, Janis Jolin, Leonard Cohen és Iggy Pop is élt és alkotott egy darabig.

A javarészt a késői hatvanas és a korai hetvenes évek ihlette kollekció alapdarabjai a varrásnál rojtozott, koptatott bő farmerek, műszőrrel kombinált pizsama-ruhák, illetve a szőrrel bevont tornacipők voltak, amit jövőre csakis őrülten kócos frizurával és durcás tekintettek illik majd viselni a tervezőpáros szerint. A szürke, hirtelensárga, narancssárga és kék színeket kapott gyűjtemény már-már annyira meglepő, hogy talán az előzőhöz hasonlóan ebből is beszivárog majd valami a hétköznapi divatba a 2014 őszén.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek