Hivatalosan is divatba jött a garbó

Idén sem alakult más forgatókönyv szerint a londoni divathét, és ahogy várható volt, már meg is érkeztek a fiatalabb celebgenerációhoz tartozó divatmániás hírességek, mint Lily Allen, Daisy Lowe vagy a még mindig lila hajjal nyomuló Kelly Osbourne. A második napon mutatta be 2014-es őszi-téli kollekcióját a merész mintáiról és vakító színpárosításairól ismert House of Holland is.

A divatház vezető tervezője, Henry Holland senkit nem lepett meg a hatvanas és nyolcvanas évek ihlette, csillogó flitterekkel, rajzfilmszerű motívumokkal, szakadt, hímzett farmerokkal, tüllel, műszőrrel és garbóval megpakolt kollekciójával, amelyből szerettük szőrmés pomponos cipőket, a hetyke gallért kapott fehér ingeket és a metálkék bőrszoknyát. Amennyiben véletlenül partizni indulnánk, egészen biztos, hogy House of Holland stílusából merítenénk ihletet.

Szombaton mutatta be legújabb darabjait a mindössze 28 éves J.W. Anderson is, aki 2012-ben a British Fashion Awardson hívta fel magára jobban a figyelmet ready-to-wear kollekciójával. A designer jövő őszre készített kollekciójában sem kellett csalódnunk, ami nagyrészt technikailag lenyűgöző, eltorzított sziluettekből, croissant-ra emlékeztető cipőkből és bőr, selyem illetve szatén anyagból készült ruhákból állt.

Anderson sem hagyta ki a most már hivatalosan is divatba jött magasított nyakrészt és a garbót, valamint a tavaly a Prada által divatba hozott melltartós felsőrészeket, ami szintén több kifutón feltűnt a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathetek alatt. A harsány színeket mellőző darabokat a tervező elmondása szerint a nyolcvanas évek japán hulláma, a Paul Thomas Anderson által rendezett Vérző olaj című film, a brit művész és szobrász, Barbara Hepworth munkássága, valamint Graham Sutherland festészete inspirált - írja a Telegraph. Nézze meg a fekete, fehérrépa, elefántcsont és púderkék színeket kapott ruhákat is a galériában!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek