Kiszámoltuk, ennyibe kerül egy alapruhatár férfiaknak

A válogatásunk egyik fő koncepciója az volt, hogy három árszintben mutassuk meg, mennyibe kerül, ha egyszerű, jól kombinálható alapruhatárat szeretnénk férfiként. Jogos a felvetés, hogy a legolcsóbb a turkálókban és "kínai" boltokban talált ruhadarabok lennének, de míg ezeknek nincsen webshopjuk, addig olyan nálunk is megtalálható, továbbá online üzletekben néztünk szét, amelyek nagy valószínűséggel mindenki számára megközelíthetőek és hozzáférhetőek.

A legolcsóbb kategóriába kerültek az úgynevezett "best buy" darabok, amelyek minőségben lehet, hogy elmaradnak (bár sokszor egy gyárban készülnek) a drágább társaiktól, de ha valakinek a pénztárcája ezt engedi, akkor sem lesz csalódott. A luxustermékek esetében óvatosak voltunk: nem a legdrágábbakat gyűjtöttük össze, de még így is közel 1 millió 800 ezer forintot kell kifizetnie annak, aki Gucciban, Gantben vagy Canaliban töltené a mindennapjait. Árak, képek és gondolatok a poszt második felében.

Összehasonlítás

Érdekes megfigyelni, hogy többször előfordult az, hogy egy márka több sávban is (jellemzően a két alsóban) szerepel. Ennek meglepő okai nincsenek, hiszen minden cégnek vannak "kihagyhatatlan" ajánlatai (ezek kerültek az első oszlopba), illetve "rendes áras" termékei (ezek pedig a másodikba).

Az euróban talált árakat 299 Ft-tal, a fontban feltüntetetteket 359-tel, a dollárosakat pedig 219 forinttal szoroztuk fel.

Termék neve Legjobb árú márkája Ára (Ft)
Közepes árú márkája Ára (Ft) Luxustermék márkája Ára (Ft)
Fehér ing H&M  3990 ZARA 9995 Gucci 71760
Világoskék ing  New Yorker  3990  Mango  15995  Canali  49335
Zakó   F&F  12990  Topman  26925  Gant  130305
Öltönynadrág   F&F  5290  ZARA  7995  Burberry  74750
Fekete cipő   H&M  14990  ASOS  18538  Paul Smith  74152
Sportcipő   Bershka  9995  New Balance  26611  Valentino  146510
Bőrdzseki   H&M  14990  ZARA  29995  McQueen  284050
V-nyakú pulóver   F&F  3290  H&M  8990  Dolce & Gabbana  103155
Sötétkék farmer   H&M  3990  Pull&Bear  6995  Lanvin  88205
Koptatott farmer   F&F  5900  Topman  10770  Acne  62790
Hétvégi táska  H&M  9990  Zara  17995  J. Crew  76245
Bőrtáska   Carpisa  7744  Zara  17995  Burberry  417105
Óra   ASOS  8970  Armani Exchange  31694  Hugo Boss  161759
Nyakkendő Topman   3590  H&M  5990  J. Crew  25415
Összesen     109709     236483     1765536

Ingek

Ingek közül férfiként mindenképpen szükségünk van egy fehér ingre és egy ettől eltérő színűre. Sokan "buszsofőr" ingnek titulálják a világoskék színűt, viszont legalább annyira sokoldalú, mint egy fehér darab. Mindkét színből találunk 3990 forintért a H&M és a NewYorker üzleteiben, de ha nem égetően fontos a beszerzésük, akkor várjuk meg a december 27-én induló nagy leárazásokat, hiszen utána a Zarában is találunk ennyiért. Annak a szabása pedig jobb és a vékony S-eseknek sem kell aggódniuk, hogy ami derékban passzol, annak az ujja a könyékig ér.

Ingek
reklámfotó

Öltöny, avagy a zakó és a nadrág

Hacsak nem követeli meg a munkahely vagy az esemény dress code-ja, akkor rugaszkodjunk el a fekete öltönytől, sokkal izgalmasabb szín például a tengerészkék vagy a szürkének bármely árnyalata - akár együtt is. Legyünk bátrak és nem baj az, ha nem ugyanolyan színű az öltöny felsőrésze, mint az alja. A legjobb árú zakókat a H&M leárazásain lehet kifogni, nem egyszer kínáltak már 30 ezres zakókat 3 ezerért. Viszont teljes áron sem sokkolóak, átlagosan 10-15 ezer forinttól indulnak, ami még az abszolút kibírható kategória. Ha biztosak vagyunk a méretünkben, akkor nézzünk fel a Topman oldalára, nagyon szép öltönyöket találunk 30 ezer forint környékén. Ha mégsem lesz jó, akkor is vissza tudjuk küldeni és kicserélik.

Oltony
reklámfotó

Cipők

Ha két cipőt tarthatnánk meg a gyűjteményünkből, akkor az egyik mindenképpen egy fekete bőrcipő lenne, amit az öltönyünkkel, de akár egy sötétebb farmerünkkel is bátran viselhetünk. A másik pedig egy sportcipő lenne a kevésbé elegáns napokra, például egy hétvégi sétához vagy családlátogatáshoz. Cipőkkel nagyon könnyen mellé lehet lőni, a műbőr nagyon látszik és a fazon sem mindegy: válasszon olyat, amelyiknek hegyes vagy lekerekített orra van, szögleteset semmiképpen!

Labbelik
reklámfotó

Bőrdzseki

Közhely, de egy jól mutató bőrdzsekivel mindenkinek rendelkeznie kell, legyen szó egy olcsóbb vagy egy dizájner darabról. Abban biztosak lehetünk, hogy a hatszámjegyű dzsekik a legtöbbször valódi bőrből készülnek, de olcsóbb kategóriában is találhatunk szépet. A Zara például rendkívül ügyesen másolja a luxusházakat, így esik meg az, hogy egy drágának kinéző darabot közel 30 ezer forintért kínálnak.

Borkabatok
reklámfotó

Pulóver

Pulóverek közül a V-nyakút választottuk, mert rendkívül sokoldalú: ugyanúgy hordhatjuk öltönynadrággal, mint farmerrel, szinte mindennel működik. Akin testsúly-felesleg van, az válasszon inkább környakú felsőt, mert a V-nyak hangsúlyozza a "ciciket". A legolcsóbbat az F&F-ben találtuk, de a H&M-ben kicsivel többért (3990 Ft) több szín közül is választhatunk, a merinói gyapjúból készültekért pedig közel 7 ezer forintot kell otthagynunk. Ne feledje: az angóra pulóvereket lehetőleg kerülje!

puloverek
reklámfotó

Nadrágok

Nadrágok közül már hárommal számos, változatos outfitet össze tudunk állítani. Szükségünk lesz egy öltönynadrágra, amit a zakónkkal tudunk felvenni; egy sötétkék, egyenes vagy szűkszárú és egy koptatott farmerre. Utóbbi kettő akár egy sportzakóval is jól mutat, így ha a tervezés után marad a pénztárcánkban egy kevés, akkor a klasszikus fazon mellé egy ilyet is vehetünk.

farmerek
reklámfotó

Táska

Egy munkahelyi bőr- vagy laptoptáskával és egy hétvégenként vagy edzéshez használt "pakolós" táskán kívül másra igazán nincs is szükségünk, sőt, ismerünk olyan férfiakat is, akik rosszul vannak a táska szó hallatán és inkább a zsebeikben tárolnak mindent. A szövettáskák is tudnak jól kinézni, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor edzéshez is válasszunk inkább egy műbőrből készültet, ami a hónak és az esőnek is ellenáll.

taskak
reklámfotó

Kiegészítők

Órák esetében a "kevesebb több" elv érvényesül, ezért kerülje a feltűnő, óriási számlappal rendelkező darabokat és válasszon klasszikusabb fazont. Az óra az egyik olyan kiegészítő, aminek az ára pár ezer forinttól a csillagos égig tart. Mi a legolcsóbbat (ami már jól néz ki), 10 ezer forint alatt találtuk az ASOS webshopjában és a legdrágábbért is "csak" 167 ezret kell kifizetünk. Nyakkendőből nem fontos több tízezres darabot választani, senki nem fogja megmondani, hogy az egyszerű fekete darabot a Guccitól vagy a Zarában vettük.

kiegek
reklámfotó

Hasznosnak találta a bejegyzést?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek