Koronával vonult a magyar srác az olasz divathéten

Folytatjuk a férfiruhákat bemutató divathetekről szóló sorozatunkat és London után, ahol nőket csináltak a pasikból, most az olasz divatfőváros, Milánó felé vettük az irányt. Szemeinket a kifutóra szegeztük és kiválasztottuk az öt legérdekesebb vagy nekünk leginkább tetsző show-t. Nagy örömünkre szolgált, hogy az ország hírnevét férfimodell-karrierrel öregbítő Patinszki Misát is megtaláltuk, méghozzá a Dolce & Gabbana kifutóján, ahol a középkort idéző ruhákat mutatta be.

Új kedvencünk, Stella Jean is bekerült a válogatásba, rajta kívül pedig a minimalista, de mégsem unalmas Canalival, a csíkokat és - nem meglepően-  őszi színeket  felvonultató Salvatora Ferragamóval, valamint a hatalmas fordulatot vett Guccival találkozhatnak. Vigyázat, óriásgalériával készültünk!

Stella Jean

A Stella Jean márkában új kedvencre leltünk: a már önmagukban is impozáns színeket és mintákat úgy párosítja egymással, hogy egyáltalán nincs olyan érzésünk, hogy ez most túl sok lenne. A dandy stílus hatása hozzánk is kezd végre beszivárogni, hamarosan nemcsak azok járnak majd öltönyben, akiknek a munkája megköveteli, hanem azok is, akik kicsit szeretnének kitűnni a tömegből. A printek sokféle anyagon bukkannak fel, és ha nem vagyunk kellően bevállalósak a modelleken látott szettekhez, ne ijedjünk meg, egy laza farmer-póló összeállítást is feldobhat a galériában található kockás kabát vagy sötétkék zakó.

Canali

A Canali ebben a szezonban is hozta a magabiztos, de semmiképpen sem unalmas minimalista vonalat. Bebizonyítja, hogy a bézses-rózsaszínes árnyalatok férfiakon is jól mutatnak, csak tudni kell, hogy milyen más színekkel mutatnak a legjobban. Titkos megegyezést sejtünk a divatházak között, ugyanis a 2014-es őszi-téli szezonra szinte mindegyikük rendkívül erős tónusokkal készült, jó ránézni a ruhákra. A Canalinál leginkább most a gyönyörű férfitáskák és a kabátok lettek a kedvenceink.

Salvatore Ferragamo

Nem meglepő módon a klasszikus őszi színek jellemzik a Salvatore Ferragamo év végére tervezett kollekcióját. A márka kreatív igazgatója, Massimiliano Giornetti szokásához híven főleg öltönyöket és kabátokat mutatott be, amelyek – szerencsére – nem hódoltak be a hordhatatlan és furán álló oversize trendnek. Habár a ruhadarabok nem testre tapadóak, azért a vállak a helyén vannak, és nem csúsznak le a felkar közepéig. A geometriai minták itt a vastag csíkozásban jelentek meg, a kifutón látottak pedig leginkább az ellentétekre épültek, például egy kemény anyagból készült, remekül szabott télikabát és a selyemsálra egy szetten belül.

Dolce&Gabbana

A Dolce&Gabbana elmúlt kollekcióit tekintve (gondoljunk csak a Bizánc ihlette ruhadarabokra) egyre inkább kezd felemelkedni a giccspiramis csúcsán található Versacéhez, szerencsére azért minőségben már rég felette van pár szinttel.

Tetszik önnek ez a poszt?

Keresse a Dívány divatblogját Facebookon, így nem marad le a következőről sem!

A hatóságokkal még mindig viaskodó tervezőpáros szerint az inspirációt most Szicília és a normannok nyújtották, nem meglepő tehát, hogy a legtöbb öltözet középkori gúnyára hasonlít. A mintákat leszámítva a szürke, kobalt, fekete és sötétkék színek domináltak, illetve külön öröm, hogy a bemutatón egy magyar srác, Patinszki Misa is felvonult. Azonban nem ő volt az egyetlen, hiszen pár nappal korábban Cseke Botondot is láthattunk a Neil Barrett és a Moncler Gamme Bleu kifutóján is.

Gucci

A 2014-es őszi-téli szezont tekintve a Gucci kicsit visszavett a lendületből és Frida Giannini egy nyugodt kollekciót küldött kifutóra. Az előző időszakok vonzó, szextől fülledt hangulatának nyoma sincs, inkább a kevesebb több elv érvényesül. A ruhák merevek és a minimál jegyében születtek, mint például a babakék dzseki vagy a bézs slim fit nadrágok. Az éles fordulat ellenére azonban egy dolog örök: a show-t megint a remekül szabott szmokingok zárták.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek