Az év divatjóslatai, amik nem jöttek be

Rendszeresen beszámoltuk külföldi források vagy az üzletekben látottak alapján arról, mi várható a divatban, mit érdemes vásárolnia. Be kell lássuk, néha tévedtünk, néha pedig ugyan igazunk volt a divatjóslatokban, de reméltük, tévedünk. Összeszedtük az év legbeharangozottabb, majd elmaradó trendjeit, azokat, amiket reméltük, eltűnnek, de máig velünk vannak, és azokról is olvashat, melyek jövetelét előre jeleztük, helyesen.

Azt mondták, hogy bejön, de nem lett igazuk

A fehér körömcipőről mondják egy ideje a külföldi szakemberek, hogy most már tényleg divatba jön, de eddig nem lett igazuk – reméljük, most tavaszsal se lesz. Hiába hordta a nagy stílusikon, Kim Kardashian, és hiába volt kapható a fast fashion boltokban a nyolcvanas évek rosszabbik felét idéző lábbeli, az utca embere nem építette be ruhatárába. Ugyanez volt a helyzet a műanyag ruhákkal is. Hiába erőlteti a Burberry, nem fog senki egész nap műanyagban izzadni ha nem muszáj, talán 2014-ben sem.

A kertésznadrág menőségéről is hiába cikkeznek a lapok, és hiába áll olyan jól Klaudiának a bőr változat, átlagos adottságokkal megáldott nőként elég nehéz jól kinézni benne. Sőt, szerintünk lehetetlen, és örülünk, hogy nem özönlötték el az utcákat az óvodásnak öltöző trendszetterek.

Azt is jósolták, hogy a tervezői kollaborációkat már annyira megunta a közönség, hogy biztos változtatni fog a rendszeren a H&M. Hát nem változtatott és az eddig legsikeresebb együttműködést vitték véghez Isabel Maranttal. A Target is a jól megszokott módon dolgozott együtt Philip Limmel, és azóta is sajnáljuk, hogy nálunk nem lehetett kapni a kollekciót. Ugyanitt szóltunk a fedora kalapok várható sikeréről, ami elmaradt.

Az előnytelen flatform sem volt képes nagy tömegeket megmozgatni, és szerencsére nem láttunk még senkit nadrág fölé húzott szoknyával sem.

Abban kicsit bizonytalanok vagyunk, hogy a kombinéruháknak mekkora lesz a sikere, egyelőre ilyet se láttunk senkin, de lehet, hogy csak nem járunk eleget bulizni. Majd a leárazás végére kiderül, hány szomorú kombinéruha marad a Zara fogasain.

A csíkok divatba jöttét is ezerszer megírtuk és nyáron láttunk is belőle jó pár verziót, a télire ajánlott csíkos maxiruha azonban az üzletekből is hiányzik, ahogy a tollas kabátok is – mondjuk nekünk pont nem hiányoznak.

Volt is, meg nem is

AzM vonalú szoknya tökéletes nyári darab, mégis kcisit felemás volt a sikere: a boltokban sokkal több elöl rövis, hátul hosszú, felemás szoknyát láttunk, és a nőkön is, pedig az M vonal sokkal jobb.

A hosszított blézerrel is ez a helyzet, nagy újdonságként írták, de legtöbbünknek lapul már a szekrényében egy, és ritkán kerül elő.

Reméltük, hogy kihal, de nem lett igazunk

Nagyon optimistán írtunk arról 2013 elején, hogy milyen trendek fognak kikopni év végéig: nos, sem az áttetsző anyagoktól sem a neontól nem búcsúzhatunk el, még 2014-ben is bőven velünk lesznek, ahogy a hülye mintákkal nyomott melegítőfelsők is, amik csak most özönlötték el igazán a boltokat. Az viszont talán pozitív, hogy a peplum és a magasított edzőcipő egyszezonos divatnak bizonyult.

És ami bejött, de kár érte

Az egyik nem várt nagy siker a Sugarbird kifutóján is látott lotyóruha. Minden bolt tele lett nyárra az itt-ott kivágott miniruhákkal, amik még talán még a tinilányokon sem mutatnak előnyösen. Akárhogy is, a Balaton Soundon megannyi ifjú Julia Roberts jött szembe ribis ruhában, tehát ez a trend nagyon sikeres lett.

A másik hasonlóan félreértett trend a műbőr miniszoknyé: minden tele van szerencsétlen lotyós minikkel, ráadásul olyan áron, hogy tényleg nem lehet őket otthagyni. Meg is lett amúgy a divatipar agymosásának eredménye, a Budapest Fashion Weeken minden második lány műbőr miniben pózolgatott.

Ami szerencsére bejött

Magunk is meglepődtünki, amikor megláttuk, mennyi jóslatunk bejött: például tényleg trendi lett nyáron a bő chino nadrág, ezüst cipővel állt elő ősszel a Zara és a hatalmas, csillogó bizsuk is menőbbek, mint valaha.

A divatheteken felvonuló designer-kreációk tekintetében is sok igazságot mondtunk, tényleg a Dior lett az év egyik legtöbbször látott vörös szőnyeges tervezője.

A nyolc megkerülhetetlen nyári trend is valóban megkerülhetetlennek bizonyult, és tényleg nagy sláger volt a csipkeruha is. Az öt nyári alapdarab beszerzését sem bántuk meg.

Ősszel hasznos tippeket adtunk arról, hogy mit dobjon ki és mit tartson meg, ezeknek a ruháknak szerintünk még 2014-ben is hasznát fogja venni.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Mustra