Ők 2013 legmenőbb hazai modelljei

Nem sok változás történt tavaly óta a hazai modell fronton, azért bőven tudtunk miből válogatni, amikor elkezdtük összeállítani az egyre nagyobb sikereket elérő magyar modellek listáját. Bár Mihalik Enikő 2013-as munkáinak egy külön anyagot szenteltünk, azért érdemes megemlékezni a legnagyobb divatházak kifutóit és kampányait megjáró modelljeinkről is. Nézze meg a galériában, hogy mit tett le az asztalra idén többek között Palvin Barbara vagy Axente Vanessa!

1. Axente Vanessa 2013 egyik favoritja

A 18 éves Axente szinte mindent bezsebelt idén, amit csak lehetett. Az hagyján, hogy már a világ 11. legkeresettebb szupermodelljeként tartják számon, de helyet kapott a leges-legmenőbb divatházak szezonális kampányaiban, illetve a Vogue címlapjain is. Pózolt többek között a Prada, a Calvin Klein, illetve a Chanel hirdetésein, valamint a legtöbb neves divatház kifutóján is tarolt a divathéten és a párizsi haute couture héten is.

A nagylengyeli Axente decemberben a New York-i Gotham díjátadó magyar sztárjaként lépett a vörös szőnyegre, melyen aznap este integetett még Julie Delpy és Ethan Hawke is. Az Attractive Models felfedezettje ezzel még nem zárta le az évet, hiszen pár nappal ezelőtt a Fashion Spot nevű weboldal először megrendezett Style Awards névre keresztelt díjátadóján ő vihette haza a Legjobb női modellnek (Calvin Klein hirdetés) és a Legjobb címlaplánynak (Vogue borító) járó díjat is.

2. Palvin Barbara Budapest legmenőbb arca

A velvet.hu-n a XXI. századi Budapest legmenőbb arcának választották meg az olvasók a magyar modellt, de a celebkedésen kívül természetesen munkája is szép számmal akadt a Victoria Secret idei showjáról lecsúszott Palvinnak. Kristen Stewartra emlékeztető vigyorral pózolt a koreai Elle címlapján, kacér frufrut vágatott egy dél-koreai luxusmárka, a Zooc kedvéért, másnapos szemekkel állt modellt a francia A.P.C. őszi-téli reklámjában, valamint buja tekintettel reklámozta a Gas Jeans idei kollekcióját.

Emellett megfordult több menő fesztiválon illetve vörös szőnyeges eseményen, lencsevégre kapták Leonardo DiCaprióval, hírbe hozták a One Direction egyik arcával, sőt még egy filmszerepet is kapott egy igazi hollywoodi produkcióban, a Hercules: The Thracian Wars-ban.

3. Adamik Luca a divathét egyik kedvence

Az 19 éves modellt öt évvel ezelőtt fedezték fel az Attractive Modelsnél, ősszel, a 2014-es tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathéten pedig már 28 shown bukkant fel, melyekből többet vele nyitott vagy zárt a divatház. Bár egyes szakemberek szerint Adamikot idén nem válogatták be olyan bemutatókra, ami a további karrierjét előrevinné, azért a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója idén végigsétálhatott többek között Giambattista Valli, Jean Paul Gaultier, a Prada, Giorgio Armani vagy Jean de Castelbajac kifutóján is.

4. Kondás Kata szőkén is menő

Az Adamik Lucával egyidős modell már tavaly is komolyabb sikereket könyvelt el magának, amikor exkluzív modellként vonulhatott végig a Calvin Klein 2012-es őszi-téli kollekcióját felvonultató shown, vagy mikor a Dazed & Confused magazin Kondással promotálta az Alexander McQueen testvérmárkájának, a McQ-nak a gyűjteményét augusztusban.

A DVSC edzőjének lánya idén többek között a Ralph Lauren, Victoria Bekcham, Giorgio Armani valamint Jean Paul Gaultier bemutatóin tűnt fel. Az év második felére szőke hajra váltó modell igen aktív és szórakoztató a közösségi oldalakon is, az Instagrammon például ide kattintva követheti, ha akarja.

5. Az egyik legfelkapottabb férfi modellünk, Jackson Rado

Kapkodnak a divatházak a VM Models üdvöskéje után, aki ugyan Sydneyben született, már Budapesten nőtt fel és a karrierje is itt indult be. Rado nemzetközi debütálása a 2012-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató Alexander McQueen shown volt, miután sorra jöttek a jobbnál-jobb felkérések a Missonitól, a Dieseltől, Paul Smithtől, a Lanvintól vagy Damir Domatól. A hosszú hajáról könnyen beazonosítható modell helyet kapott többek között a Topman egyik katalógusában, a Sheriff & Cherry napszemüvegreklámjában, valamint a neves olasz divatház, a Costume National kampányában is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek