Sminkje miatt szeretik, vagy épp nem

Mindenki tudja, hogy az első benyomások mennyit számítanak. Egy francia tudós most arra a roppant meglepő felfedezésre jutott, hogy bizony bárki becsaphatja az emberek érzékelését, ha megfelelően kisminkeli magát. A felfedezést a Sunday Times írta meg. Dr. Arnaud Aubert arra jutott, hogy a tökéletlenségek megzavarhatják az agyat, így ha valakinek nem makulátlan a bőre, akkor a társasági/társadalmi lépcsőn alacsonyabb helyre teszik, mint ahogy egyébként tökéletes bőrrel tennék. Így aztán sikerült azt is felfedeznie, hogy a smink segíthet, hogy sikeresebb karrierje vagy szerelmi élete legyen valakinek.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

"Minden fontos információ ott van az arcunkon abban a háromszögben, amit a szemeink és a szánk határoz meg" – magyarázza dr. Arnaud. "Ha az agyat tökéletlenségek zavarják meg, például egy pattanás, kevésbé dolgozza fel a látottakat, ezért aztán gyengébb lesz az értékelése." A tudós elméletének alapjául egy 2011-es kutatás szolgál, amit egy szépségipari óriáscég rendelt meg, és azt vizsgálták, hogyan reagáltak az emberek különböző korú és etnikumú, sminkes és sminktelen nőkre. Nancy Etcoff, a kutatás vezetője szerint azokat, akik sminkben voltak, sokkal rokonszenvesebbnek, megbízhatónak, vonzónak és alkalmasabbnak találtak.

stockfresh 459403 applying-lipstick sizeM

A kutatás szerint egyébként az emberek kevésbé megbízhatónak tartják azokat a nőket is, akik vékony sminket viselnek, de még így is sokkal vonzóbbnak és alkalmasabbnak számítanak, mint azok, akik egyáltalán nem viselnek sminket. Így aztán hiába magyarázzák a férfiak állandóan, hogy nem szeretik, ha keményen kisminkelik magukat a nők, valószínűleg elég egy-egy ilyen tudományosnak tűnő kutatási eredmény, hogy hosszú hetek rimánkodását tegye semmissé. Meg azt a néhány próbálkozást, amikor hírességek posztolnak magukról smink nélküli képet és kisebb-nagyobb lapok futtassanak szintén smink nélküli modellekkel címlapokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek