Pillanatok alatt elkapkodták Isabel Marant kollekcióját Budapesten

Csütörtökön reggel 9-kor a kiválasztott üzletekben végre meg lehetett kaparintani Isabel Marant és az H&M közös kollekcióját, amiről már mi is többször írtunk. Itthon ismét a Vörösmarty téren található üzletbe kellett elzarándokolnia annak, aki mindenképp meg akarta venni a jóárasított tervezői darabokat. Természetesen mi is ott voltunk a helyszínen, beszámolónkat a hajtás után olvashatják. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Kíváncsiak voltunk, hogy most is lesz-e olyan tömeg, mint egy nappal ezelőtt Nanushka pop-up boltja előtt volt. Hamar meg is kaptuk a választ, amint ugyanis a Vörösmarty téren található üzlet közelébe értünk, azonnal feltűnt, hogy hosszú sor kígyózik a bejárat előtt, nem úgy, mint egy évvel ezelőtt, amikor Maison Martin Margiela olcsósított kreációi kerültek a boltokba. Mint megtudtuk, a biztonsági őrök fél hat körül érkeztek meg, és az első vásárlók ekkor már ott várakoztak, egyikük termosszal is készült, és másikuk mintha ismerős lett volna a Marni kollekció premierjéről.

A nyitáskor egyébként nem volt olyan népünnepély, mint három éve a Versace kollekciónál, vagy a Home vonal debütálásakor, de azért egy szerény visszaszámlálás belefért, és az első vásárlók futva közelítették meg a bejáratnál elhelyezett darabokat. Mi végigvártuk a sort, és így is seperc alatt benn voltunk, viszont amire feleszméltünk, már szinte csak üres sztendereket, polcokat láttunk, ugyanis mindenki erején felül pakolta meg magát a kiszemelt cuccokkal. 

A női osztályon negyed 10-re szinte semmi nem maradt, az 59990 forintos kiscsizmák pedig minden méretben elfogytak 20 perc alatt. A próbafülkéknél nem kellett nagyon sokat várni, mert a vásárlók nem csak a földszinti próbafülkéket vették igénybe, de azért elsőre akkor is kicsit kilátástalannak tűnt a helyzet, hiszen mindenki egy bálányi cuccal állt sorba. Az eladók folyamatosan próbálták visszapótolni a készletet azokkal a darabokkal, amelyek mégsem kellettek a próbával végző embereknek, de 10 előtt már nem volt mit kipakolni a lefosztott polcokra, így a H&M normál kollekciójával töltötték meg az eladók az üres helyeket.

Vagyis egy óra sem kellett ahhoz, hogy a Marant-sarok a felére fogyjon, legalábbis a női osztályon. Ettől még érdemes lehet munka után benézni az üzletbe, bár sok mindenre ne számítsunk, a Facebookon is vannak elégedetlenkedők. A kifosztottság ellenére amúgy az sem kizárt, hogy néhány darabbal még a leárazásokon is találkozunk, hiszen hiába volt első blikkre olyan nagy tolongás a Marni kollekciónál, pár hónappal később jó néhány darabjával találkoztunk akciós áron. 

Hisztéria Londonban 

A Daily Mail beszámolója szerint Londonban még nagyobb volt az izgalom, ott már hajnali négy előtt is érkeztek a vásárlók, és volt, aki kempingszéket is vitt magával. Az üzletbe csak karszalaggal lehetett bemenni, és sokan így is csalódottan távoztak, mert a csizmák itt is pillanatok alatt elfogytak, 20 perccel nyitás után már egyetlen méretben sem lehetett kapni ezeket a lábbeliket. Aki nagyon szeretne ilyen csizmát, az eBay-en keresse, már többen feltöltötték a szerzeményüket, igaz, 149 font helyett most már 410 fontot kell fizetnie annak, aki nem volt elég gyors. A H&M brit oldala egyébként cikkünk írása közben még mindig nem elérhető a túl nagy érdeklődés miatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek