Tízmillióért öné lehet az Elfújta a szél köntöse!

A ruhát negyven évig elveszettnek hitték, közben csak a forgatáson dolgozó egyik varrónő vitte el.
A ruhát negyven évig elveszettnek hitték, közben csak a forgatáson dolgozó egyik varrónő vitte el.Bonhams / www.bonhams.com

Ha van a párnája alatt egy kis félretett dugipénz és egyébként is nagy Scarlett O' Hara rajongó, most megvásárolhatja a Vivien Leigh színésznő által alakított karakter lent látható, kék, pliszírozott selyemköntösét, amit az amerikai filmtörténelem egyik legjelentősebb alkotásában, az Elfújta a szél című film egyik tragikus jelenetében viselt. Az aukció novemberben kezdődik.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

A nappali köntöst az 1939-ben forgatott film egyik tragikus jelenetében viselte Leigh, amikor Scarlett és Rhett Butler lánya, Bonnie leesik egy póniról és meghal. A filmben rókaprémmel kiegészítve viseli O' Hara a kék szaténcsíkokkal díszített, bő, könyökig érő ujjú neglizsét, melynek várható kikiáltási ára 50 ezer dollárról (10750000 forint) indul, becslések szerint maximum 70 ezerért (15 millió forint ) fog elkelni. Az amerikai Glamour szerint a ruha nem csak eszmei értéke miatt kerül ennyibe, hanem azért is, mert csaknem negyven évig azt hitték, elveszett. Mint később kiderült, valójában a forgatáson dolgozó egyik varrónő vitte haza, utána pedig csak a nyolcvanas években került elő újra, amikor megvásárolta egy műgyűjtő.

A köntöst novemberben a Bonhams bocsátja aukcióra New Yorkban, úgyhogy ha mindig is arra vágyott, hogy megszerezze magának, és van rá felesleges tízmillió forintja, ne habozzon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek