Ilyen volt a tökéletes nő a '30-as években

Bár tudvalevő, hogy az ember arca sosem lehet tökéletesen szimmetrikus, mégis vannak olyan hírességek, mint Monica Bellucci vagy Jessica Alba, akiket gyakran az „ideálisnak” mondott arcuk miatt emlegetünk. Nem volt ez máshogy a harmincas évek Hollywoodjában sem, ahol akkoriban Sylvia Sidney arcát tartották a legtökéletesebbnek a szakértők.

A színésznőt egy 1934-es dél-kaliforniai kozmetológiai konferencián (Southern California Cosmetologists) kiáltották ki a legtökéletesebb arcú nőnek, mivel a szakmabeliek szerint arca teljesen szimmetrikus, szemei, orra és szája megfelelő távolságra vannak egymástól, sőt még a fülei közötti távolság is fele akkora, mint a két szeme távolsága. „Miss Sidney szimmetrikus arcberendezése egyértelmű választás volt” – nyilatkozta a Paramount sminkmestere, Wally Westmore 1934 július 2-án a The Day-nek.

A színésznő tökéletesen ovális arca még egy ismertető füzetbe is bekerült, ahol úgy osztották fel, hogy egy átlagos nő is meg tudja mérni a saját ábrázatát a kép alapján. Az ideális kritériumok közé tartozott például, hogy az arc hossza megegyezzen az orr hosszának háromszorosával, illetve az alsó és felső ajkaknak is azonos szélességűek legyenek – írja a dailymail.co.uk.

„Ez az ovális arc, ami elnyerte tetszésünket. Ilyen egy tökéletes női arc kontúrja!” – írták Sidney arcáról akkoriban a lapok. Abban az időben a színésznő annyira klasszikus szépségnek számított, hogy útmutatóként használták adottságát a sminkmesterek, akik az ő fényképe alapján festették ki a színésznő kollegáit.

„Ha egy arc túl kerek, akkor teszünk róla, hogy az vékonyabbnak tűnjön. Ha a nyak túl hosszú, akkor teszünk róla, hogy rövidebb legyen. Minden a haj elrendezésén múlik. Nem árt, ha az ember alkalmanként stílust vált a frizurájával is. Attól is függ, hogy magasabbnak vagy alacsonyabbnak tűnünk, hogy a hajunk jobb vagy bal oldalra van fésülve, vagy hogy hogyan van befésülve a kontyunk” – magyarázza a harmincas évekbeli trükköket a Paramount sminkmestere. Önnek hogy tetszik Sidney? Most is olyan vonzó még a szimmetria, vagy már túl van a szépségipar ezen az ideálon? Nézze meg a galériát!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek