Nem könnyű a Dior tervezőjének lenni

A 2014-es tavaszi-nyári kollekciók bemutatóinak finisében, a párizsi divathét negyedik napján mutatta be gyűjteményét többek között Masion Martin Margiela, Issey Miyake, Isabel Marant, Sonia Rykiel és Yohji Yamamoto is. A legjobban várt show mégis a Dioré volt a virágokkal feldíszített Musée Rodin kertjében.

Mióta  megérkezett a Diorhoz, szinte mindenki egy emberként szurkol Raf Simonsnak, hogy végre megtalálja saját hangját, ahogy azt pár évvel ezelőtt a Jil Sandernél is tette. A Dior azonban kemény dió, egy külön személyiséggel bíró globális jelenség, így a kockázat is feltehetően sokkal nagyobb, mint egy másik divatház esetében. Jól tudja ezt Simons is, akin egyértelműen érződött a megabrand nyomása.

A Diornál a harmadik évadát töltő tervező idei kollekciójával finoman célzott az ötvenes évek eleganciájára, virágos selyemruhái, rakott szoknyái, fekete nadrágkosztümjei, mellvillantós felsői, pizsamakék és rózsaszín árnyalatai, illetve ingruhái mégis egyfajta friss és modern húzásnak tűntek a divatház életében – írja a vogue.com.

„Ebben a szezonban szerettem volna megteremteni egy újfajta nőtípust, aki kifinomult és kegyetlen egyszerre. Azt akartam sugallni, hogy ezeken a nőkről ne érződjön, hogy honnan jöttek és hova mennek, mintha mindig lenne lehetőségük a változásra” – mondta optimistán energikus kollekciójáról a tervező, aki láthatóan merevebben veszi az akadályokat a divatháznál, mint elődje, Galliano. Nézze meg a galériában, hogy mivel bűvölte el a finnyás párizsi közönséget Raf Simons az idei szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek