18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nina Riccit kicsinálta a Femen

A Velencei Filmfesztivál után most a francia divathetet célozta meg a Femen a vetkőző csoport két aktivistája ugyanis bejutott a Nina Ricci show kifutójára. Februárban is jelen volt az ukrán Femen a párizsi divathéten, akkor a Versace bemutató előtt tüntettek “fascism = fashion”, vagyis "divat = fasizmus" feliratú táblákkal. A már akkor is feltűnt “model do not go to brothel”, azaz kábé "modellek, ne álljatok kurvának" szlogen most is fel volt festve a két kifutóra rohanó aktivistára.

Ez az első alkalom, hogy sikerült bejutniuk egy showra, igaz, nem tölthettek ott sok időt. A fashionista.com szerint nem világos, miért tüntetnek az aktivisták a divathéten, nem tudni, mi a céljuk a meztelenkedéssel. Tavaly ilyenkor a nemi erőszak ellen tüntettek Párizsban. A képen látható kifejezéstelen arcú modell, a 18 éves Liverpool-i Hollie-May Saker egyébként az incidens után Twitterén borult ki a tüntetőktől, akik tönkretették szereplését. "A ribancok tönkretették a vonulásom!" – írta a lány, de miután a sajtó felkapta a dolgot, törtölte oldaláról a felháborodott megjegyzést.

Nem tudni, miért pont Nina Ricci bemutatóját vágta tönkre a FEMEN, mert a shown egyébként semmi felháborító nem történt – nem voltak a modellek az átlagosnál soványabbak, nem volt szőrme a kifutón, etc. Letisztult, pasztellszínű ruhákat láthattunk a kifutón, melyek a sok télies, sötét gönc után végre tényleg nyári hangulatot árasztottak. A galériában megnézheti a tüntetést és a cukorkaszín ruhákat is!

Felpörgött tegnap a párizsi divathét, olyan meghatározó divatházak mutatták be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióikat, mint Paco Rabanne, Ann Demeulemeester, a Balenciaga, a Lanvin, vagy épp Rick Owens.

Rick Owens kövér, fekete embereket küldött kifutóra

Owens 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját végre érdekesen prezentálta: nem lehet panasz ez esetben arra, hogy nem volt elég fekete modell a kifutón, és a súlyukkal sem volt gond: az aszimmetrikus vállú, réteges, fekete és szürke ruhákat molett emberek mutatták be a divathéten – írja a Vogue.co.uk. A tervező az afro-amerikai "stepping-ből" inspirálódott, azaz abból, amikor az egész testtel hangokat ad a delikvens, tapsol, dobog, kiabál, csettinget, fintorog. A 40 modell is valójában "stepper", tahát adott volt, hogy koreografálva, hangokat adva vonuljanak fel a cipzárakkal, meglepő vágásokkal díszített, elég különös kollekcióban. A Vogue sem volt elragadtatva a seszínű ruháktól, de az mindenképp örömteli, hogy egy tervező ilyen eredeti ötlettel dobja fel a bemutatóját.

Alábbi galériában megnézheti, milyen volt az energikus bemutató!

A Balmain egy Chanel-paródia, és kész

A Balmain kollekciók egyik érdekessége, hogy általában mindig lehet sejteni, hogy milyen élményt várhatunk a divatháztól. Bár ezt könnyű rámondani a többi márkára is, a Balmain esetében ez mégis mindig kicsit más.

A márka 27 éves kreatív vezetője, az új tervező generációhoz tartozó Olivier Rousteing pimaszul visszanyúlt a nyolcvanas évek trendjeihez, méghozzá úgy, hogy kollekciójából egyfajta Chanel-paródiát kreált. Bár ha jóhiszeműen nézzük a látottakat, azt is mondhatnánk, hogy a tervező ezzel a gyűjteménnyel kívánt tisztelegni a Chanel és Karl Lagerfeld munkássága előtt. (Lagerfeld egyébként az ötvenes évek közepén dolgozott a Balmain háznak)

A bemutatót a Frankie Goes To Hollywood 1983-as „Relax” című slágerére megnyitó Rosie Huntinton-Whiteley nyitotta meg, akit még több ismert szupermodell követett a kifutón, mint például Georgia May Jagger, Edie Campbell, Cameron Russell, Saskia de Brauw, Kasia Struss és Magdalena Frackowiak – írja a vogue.com. A Balmain szerint menő lesz 2014 nyarán rágógumi-rózsaszín, citromsárga és babakék színekben, steppelt bomber dzsekikben, tyúklábmintás ruhákban és aranygombokkal díszített bőr- vagy farmer-overálokban járni, illetve vastag arany fukszokat hordani. Nézze meg az utolsó galériában, hogy is néz ez ki valójában!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek