A Dolce & Gabbanát megihlette az ókor pazar világa

Ötödik napja zajlik a milánói divathét, melyen a Versace, a Gucci, a Marni és a Fendi mellett bemutatta legújabb kollekcióját Domenico Dolce és Stefano Gabbana is. A tervezőpáros – mint ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk – idén is a szicíliai hagyományokból és életérzésből merített inspirációt a tervezésnél.

Miután a Dolce & Gabbana tavaly végleg szakított az olcsóbb ruhákra specializálódott D&G vonalával, jól láthatóan volt idejük és energiájuk a kivételes kivitelezésre, luxusanyagok felkutatására, ami tekintve az olasz divatházak jelenlegi anyagi helyzetét, meglepően szokatlan élményt nyújtott a közönségnek – írja a vogue.it.

2014-es tavaszi-nyári kollekciójukhoz ez alkalommal a szicíliai katedrálisok arany mozakjait, a görög eredetű szicíliai örökségeket, például jón oszlopokat, pénzérméket, illetve Sophia Loren ötvenes évekbeli stílusát tanulmányozták, melyet drágaköves gombokkal és kézzel festett mintákkal tettek még exkluzívabbá. A játékosságot kedvelő duó egyik tagja, Domenico Dolce még egy raffia táskát is készített, melyet anyjáról, Sara-ról nevezett el.

Az aranyban nem szűkölködő pazar gyűjteményhez egy 1969-es Fellini filmből, a Fellini-Satyriconból is inspirálódott a tervezőpáros, melyet az ókori író, Petronius Néró császárról írt műve ihletett. Nézze meg a galériában, hogy milyen arany, csipke és bőr darabokat tervezett a luxusban utazó Dolce & Gabbana a nyárra!

Oszd meg másokkal is!
Mustra