A Prada provokatív darabokkal készül a nyárra

Az egyik kedvenc olasz divatházunk, a Prada a milánói divathét második napján mutatta be merész 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját a közönségnek. Miuccia Prada egyértelműen egy szándékosan megrendítő, politikai üzenetet hordozó gyűjteményben gondolkodott a tervezésnél, ami száz százalékosan célba talált a divatház szokásos helyszínén, Via Fogazzarón tartott bemutatón.

A tipikusan „pradás” kollekció – melyet kortárs mexikói muralista festők (El Mac, Mesa, Gabriel Specter, Stinkfish, Jeanne Detallante, Pierre Mornet, Diego Rivera) képeivel díszített a tervező – fő árnyalatai a szivárvány mellett a khaki, mustár, sötétkék, rubinvörös és rózsaszín lettek, melyek jól mutattak a drágakövekkel díszített melltartókon, A-vonalú kabátokon, elegáns tunika-szerű ruhákon, tollas fejdíszeken és szokatlan, pom-pom lányos térdzoknikon.

„Napjainkban szükség van olyan harcias nőkre, akik arra ösztönöznek, hogy naprakészek legyünk és tegyünk valamit a világért. Ez egy abszurd, szabályokkal szembemenő kollekció” – mutatta be aktív, céltudatos nőknek ajánlott gyűjteményét a tervező a wwd.com-nak. Nézze meg a galériában, hogy milyen provokatív és különc darabokat tervezett a Prada 2014 nyarára!

Oszd meg másokkal is!
Mustra