Izgalommentesen telt a New York-i divathét első napja

Szeptember 5-én hivatalosan is kezdetét vette a 2014-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathét, melynek első állomásán, New Yorkban szeptember 12-ig vonultatják fel legújabb kollekcióikat a divatházak.

Az első nap mondhatni, hogy nagyobb izgalmak nélkül telt a Lincoln Centerben; a tavaszi kollekciókat a tervezők nagy része fehérben és virágmintákkal képzelte el. Nagy sikere volt Nicholas K-nak, Richard Chai Love-nak és Tadashi Shojinak is.

A divathét első napjának bemutatóiból szemezgetve a jövőre 25. születésnapját ünneplő márkát, a BCBG Max Azriát emelnénk ki, mely jól szabott, hordható, városiasan elegáns ruháival fiatalos ragyogást és lendületet vitt a kifutóra.

Max Azria és felesége, Lubov a következő szezonra az elmúlt huszonöt év legsikeresebb darabjait öntötte mai formába, melyet stílusosan vegyített a hetvenes évek kaliforniai hangulatával.

A semleges (világoskék, fehér, bézs, fekete) színpalettán mozgó kollekció legmeghatározóbb darabjai a férfias szabásvonalú, laza ingruhák, klasszikus blézerek, a nőies virágmintás darabok, illetve a divatház egyik állandó favoritja, a fekete tüll felsőrészes estélyi ruha. Annak viszont nem tudtunk szívből örülni, hogy a tervezőpáros is divatban tartaná a kilencvenes évekből visszalehelt haspólót és az itt-ott kivágott ruhákat 2014 tavaszán.

Oszd meg másokkal is!
Mustra